bmvtooo Публикувано Ноември 29, 2008 Report Share Публикувано Ноември 29, 2008 Става на въпрос за автостартирането на дисковете след запис. На два еднакви дискове пробвах да запиша едно и също нещо и на единия от тях се изгуби автостарта??? И това не е само при тези двата диска - има го и в предишни записи на дискове??? Записвам с неро , а съм пробвал и с други програми и пак се получава така че на някой дискове се губи автостарта Ако някой знае нещо по въпроса ,моля нека да пише понеже може и други да имат същия проблем Предварително благодаря!!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 29, 2008 Report Share Публикувано Ноември 29, 2008 Какво по-точно имаш предвид под това, че се "губи" автоматичния старт? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bmvtooo Публикувано Ноември 29, 2008 Author Report Share Публикувано Ноември 29, 2008 Ами в смисъл ,че на някой дискове след като съм ги записал и ги пусна в записвачката автостарта си го има ,а на други го няма и трябва ръчно да ги отварям от моя компютър ,но дори и там като кликна с дясното на мишката го няма автостартирането и трябва да го отварям с ляв клик на мишката.Може да пропускам нещо при записа и за това да се получава този проблем!!! За сега ползвам само NERO за запис. Записвачката ми е Optiarc DVD RW AD-5170A , а и има дискове от списания които дори не иска да ги завърти ,но само тия дето са от списанията - другите си ги върти без проблем.Това се сещам в момента ,ако се сетя и друго ще го напиша. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 29, 2008 Report Share Публикувано Ноември 29, 2008 Предполагам говориш за дискове с обикновена информация - филмите, картинки, музика и т.н., които лично си записваш. Провери как са настройките на Windows за реакция при поставяне на диск с дадено съдържание, дали на някой тип диск не си задал да не прави нищо: My Computer -> десен клик върху оптичното устройство -> Properties -> AutoPlay. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vesodimov Публикувано Ноември 30, 2008 Report Share Публикувано Ноември 30, 2008 Ето така е и при мен, но когато сложа записан диск не се самостартира независимо от неговото съдържание. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bmvtooo Публикувано Ноември 30, 2008 Author Report Share Публикувано Ноември 30, 2008 Ами в My Computer -> десен клик върху оптичното устройство -> Properties -> AutoPlay. беше настроено на музикални файлове ,а има и отметка да ме пита всеки път да избера действие.Да не би като записвам дисковете автостартиращия файл който го има във всеки празен диск да се препокрива със записа и за това да се губи - но пък ще го прави на всички дискове ,а не само на някой от тях - незнам поне така си мисля ,че проблема е при самото записване на дисковете!Това което е показано от vesodimov e е така и при мен ,но не винаги ме пита за действие.Проблема със дисковете е ,че като ги завърти остава да чака да ги отворя ръчно през My Computer и то само на някой диско ве не на всички ( както писах в началото на темата (На два еднакви дискове пробвах да запиша едно и също нещо и на единия от тях се изгуби автостарта?)),даже дори не ме и попита да избера действие??? п.с.vesodimov - много поздрави на Русенци (въпреки ,че съм от Тетевен - съпругата ми е от Русе ) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
VIS Публикувано Ноември 30, 2008 Report Share Публикувано Ноември 30, 2008 Ами аз виждам да пише горе само Music files, което ме навежда на мисълта, че на един диск няма само 'музикални файлове'. Защо не пробвате да изберете всички падащи менюта и да проверите дали на всички е отметнато да ви пита всеки път. Също така където може да се натиснеш бутона Restore Defaults може да го натиснете, така ще ви прати на настройка автоматично да ви пита всеки път какво да прави с диска. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 30, 2008 Report Share Публикувано Ноември 30, 2008 Ами в My Computer -> десен клик върху оптичното устройство -> Properties -> AutoPlay. беше настроено на музикални файлове ,а има и отметка да ме пита всеки път да избера действие....Това което е показано от vesodimov e е така и при мен ,но не винаги ме пита за действие.Проблема със дисковете е ,че като ги завърти остава да чака да ги отворя ръчно през My Computer и то само на някой диско ве не на всички ( както писах в началото на темата (На два еднакви дискове пробвах да запиша едно и също нещо и на единия от тях се изгуби автостарта?)),даже дори не ме и попита да избера действие??? Както каза VIS, горното меню включва и настройки не само на музикални файлове. Така че се уверете, че за всеки тип е указано желаното действие. Windows определя какъв тип е даден диск на базата на видовете файлове, които се намират на него. Да не би като записвам дисковете автостартиращия файл който го има във всеки празен диск да се препокрива със записа и за това да се губи - но пък ще го прави на всички дискове ,а не само на някой от тях - незнам поне така си мисля ,че проблема е при самото записване на дисковете!На чисто нов празен диск НЯМА ФАЙЛОВЕ. Когато записваш диск с програма, тя също не създава специален файл за автостарт (autorun.ini). Автоматичното стартиране се извършва от операционната система. При поставяне на диск в устройството Windows вижда това и проверява за Autorun.ini. Ако има такъв файл, изпълнява инструкциите в него - стартира шапката (ако е диск от списание), стартира инсталация на програма или каквото е указано да се прави. Ако няма такъв файл, се извежда стандартен прозорец с въпрос какво да се прави при поставяне на такъв диск. Всичко това се регулира от услугата Shell Hardware Detection. п.с.vesodimov - много поздрави на Русенци (въпреки ,че съм от Тетевен - съпругата ми е от Русе ) Не сте единствените. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bmvtooo Публикувано Ноември 30, 2008 Author Report Share Публикувано Ноември 30, 2008 Относно празните дискове поне така си меслех че има на тях файл за автостарт ,явно съм сгрешил.Настройката ми вече не е само за музикални фалове ,а вече е за всеки тип файл ( смесено съдържание )Цитат(bmvtooo @ 30 Nov 2008, 13:48) п.с.vesodimov - много поздрави на Русенци (въпреки ,че съм от Тетевен - съпругата ми е от Русе ) Не сте единствените. ОТНОВО ПОЗДРАВИ ЗА РУСЕНЦИ !!! :beer: Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост