Jump to content

Проблем с WindowsXP SP3

vaskoprasko1

Препоръчан пост

Може би ако споделиш някаква полезна информация относно проблема - какво точно се случва, съобщения за грешки нещо и др, може би ще можем да помогнем.
Сподели другаде

Извинявам се.Почвам инсталацията на LIPSETUP.msi.ПО някое време изписва - Връщане на действието и след това-Инсталирането на пакет за български интерфейс беше неуспешно.Windows-а ми мина без проблем проверката за легалност.
Сподели другаде

Ами като съм правил интсалация на български интерфейс и се получи този проблем винаги ми е искало да поставя диска с Windows в записвачката за да качи файловете които са му необходими и за това винаги правя инсталацията на БГ интерфейса не от диск,а от компютъра ,та като ми поиска диска с Windows записвачката да е свободна.Може и при теб да е бил поискан диска с Windows и ако не си го сложил в записвачката се получава това връщане за което говориш и в крайна сметка липса на инсталация на БГ интерфейс.Дано да съм ти бил полезен! :computer:
Сподели другаде

Ами, ей тук е...

Легален ли е Windows а?

Освен това прочети добре на сайта:

Изисквания към системата

Поддържани операционни системи: Windows XP

• Поддържани операционни системи: 32-битова българска версия на Windows XP със Service Pack 2 (SP2)

• 5 Mb свободно пространство за изтегляния файл

• 15 Mb свободно пространство за инсталацията

Дали не е само за SP2...

Сподели другаде

• 1 month later...

Здравейте приятели!!!

Инсталирах във виртуалната машина Windows_XP_Pro_Essential_Edition и изтиглих пакета за български интерфейс от тук

Ами, ей тук е...

Легален ли е Windows а?

,след като го изтеглех предполагам че е легален ,но проблема е че след инсталация Windows си остава на Английски ??? Предполагам че е само за ХР SP2;XP SP3 ,а не за Essential Edition??? Някой знае ли дали това е така или пакета си става за Essential Edition ,пък аз нещо не се справям???

Предварително благодаря!!!

п.с.Windows-а е Microsoft_Windows_XP_Profesional_Essential_Edition_v1.1 SP2

Сподели другаде

Проблемът може и да не се дължи на това, че го инсталираш на Essential Edition, но това би бил първият заподозрян от моя страна в случая. Когато се работи на самоделка (модифицирана версия на оригинален Windows) нищо не може да се гарантира и е първото нещо, което бих посочил като причина за евентуални проблеми. Все пак, когато човек строи къща, поставя добри основи. Ако основите не са добре, нищо след това не може да е сигурно.
Сподели другаде

Имам си оригинален ХР (който си е редовен ( чист) и преминава успешно всяка проверка на Microsoft ,не само когато изтеглих LIPSETUP.msi ,но и също WMP11 ,iЕ7 и също ъпдейтите),и съм с него (дори сега е с SP3) ,но видях този в сървъра на интернет доставчика ми и реших да го тествам във виртуалната машина.А и това:

Когато се работи на самоделка (модифицирана версия на оригинален Windows) нищо не може да се гарантира и е първото нещо, което бих посочил като причина за евентуални проблеми.
беше първата ми мисъл след като не успях да го направя на български!!! :computer:

п.с. Нямам намерение да слагам нелегален Windows - самоделка на реалния компютър.Доволен съм от работата на оригиналния Windows който имам и само него си ползвам колкото и пъти да съм преинсталирал до сега ( макар че преинсталациите бяха по моя причина - човърках къде трябва и къде не трябва,а последния беше поради трансформ пакет за визия на Виста )!!!

Сподели другаде

То дали Windows-ът е легален или не няма особено значение. Не е това проблемът. Проблемът е дали е орязван и човъркан.

За протокола: IE7 не изисква валидация. От едно време насам. :)

Сподели другаде

За протокола - езиковите пакети (както този за операционната система, така и за ИЕ7) работят без проблем при сп3. Тествано е от мен многократно. Всички споменати проблеми идват от инсталационните дискове самоделки. С други думи, за поред път ви призовавам (това е написано и в ръководството за инсталиране на ХР и на Виста), не използвайте самоделки, защото единственото, до което можете да си причините е главоболие
Сподели другаде

Аз само да попитам, тези дето очакват windows-a им да стане на БГ, след инсталацията проверихте ли в

Control Panel =>> Regional and Language Options =>> Languages, дали не се е появило нещо което да ви пита какъв да е езика на менютата ?

Сподели другаде

Аз само да попитам, тези дето очакват windows-a им да стане на БГ, след инсталацията проверихте ли в

Control Panel =>> Regional and Language Options =>> Languages, дали не се е появило нещо което да ви пита какъв да е езика на менютата ?

За разлика от Vista, такава опция няма в Windows Xp на описаното място.

Сподели другаде