bmvtooo Публикувано Ноември 28, 2008 Report Share Публикувано Ноември 28, 2008 Питам за най използваната версия понеже като си купих компютъра беше му инсталирана версия с която гледах всички филми ,видео клипове и пусках с него всеки аудио файл ( версията няма как да знам коя е била ,понеже тогава нищо не разбирах от компютри ,а и от тогава съм правил 4 или 5 преинсталации на Уиндоуса ).Ето нещо което се сещам в момента за тази версия ( макар че всички версии които съм ползвал са PRO ) ,при стартиране първо се показваше рекламното конче на Уинампа ( по същия начин ,но в прозорец може да се види след като стартирате уинамп и с дясното на мишката отворите най отгоре където пише Nullsoft Winamp Pro... , и то със същото движение на рекламата ,само че тук е в прозорец ).Ако някой е ползвал тази версия с която могат да се гледат филми и не само... ,като стартира по описания по горе начин , моля нека отговори на въпроса - Коя е най използваната версия на Winamp? ( като подчертавам най масово използвана ,понеже си мисля че може да е тази версия която съм имал при купуването на компютъра , но не най новата версия понеже съм с нея в момента и доста се различава от тази първата която съм имал! Предварително благодаря !!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 28, 2008 Report Share Публикувано Ноември 28, 2008 По принцип няма плеъри, които да премахват функции. Т.е. дори и да си имал по-стара версия, няма начин тя да е поддържала повече неща от последната. Winamp е по-скоро аудио плеър, отколкото видео такъв. Затова и има вградена поддръжка на всички по-известни формати. Откъм видео файлове Winamp е на практика като Windows Media Player, BSplayer и всички други подобни плеъри - изисква кодеци, за да възпроизвежда файловете. Ако имаш инсталирани съответните кодеци и филтри, не би трябвало Winamp да отказва да въпзроизвежда даден файл. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bmvtooo Публикувано Ноември 28, 2008 Author Report Share Публикувано Ноември 28, 2008 По принцип няма плеъри, които да премахват функции. Т.е. дори и да си имал по-стара версия, няма начин тя да е поддържала повече неща от последната. Winamp е по-скоро аудио плеър, отколкото видео такъв. Затова и има вградена поддръжка на всички по-известни формати. Откъм видео файлове Winamp е на практика като Windows Media Player, BSplayer и всички други подобни плеъри - изисква кодеци, за да възпроизвежда файловете. Ако имаш инсталирани съответните кодеци и филтри, не би трябвало Winamp да отказва да въпзроизвежда даден файл. Здравей Night Raven ! Това което си ми написал е наистина така но има нещо което пропуснах да напиша.При първия преинстал D:disc не го форматирах и в него остана папка с плугинги за Winamp , които незнам дали са били инсталирани в тази версия която до преди преинсталацията на Windows съм ползвал.Ето и някой от тях - Winamp_TV_v1.1 ; Winamp Karaoke PlugIn ; Tools.for.transforming.MPC.to.MP3.and.WAV+plugins.for.winamp.mediajukebox.&.QCD ... А тези ги има като файлове: info_for_plugins.txtПолзвам тези кодеци: K_Lite_Codec_Pack_4_1_7_fullА това с рекламния старт на Winmp незнам от коя версия го няма вече.Но незнам кои от тези plugins да ползвам и кои не?Макар ,че съм доволен като цяло от този плеър! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 28, 2008 Report Share Публикувано Ноември 28, 2008 Input плъгините са на практика поддръжка за допълнителни аудио файлове. Winamp в момента има вградена поддръжка за AIFF, AU, SND, AAC, RMI и OGG Vorbis, така че за тези формати няма нужда от допълнителни плъгини. За останалите можеш да си ги ползваш/добавиш, но няма чак такъв смисъл, защото това са много редки формати.DSP плъгините са за допълнителни ефекти и можеш да си ги пренесеш в новия Winamp, ако възнамеряваш да ги ползваш. По принцип за музика плъгини за ефекти не са нужни, защото самата музика няма нужда от ефекти, но ти си преценяваш.Visual плъгините са за "визуализация" на музиката. По принцип не е нужен, ако само слушаш музика, но ако възнамеряваш да гледаш разни графични изображения, докато слушаш музика, то можеш да си го ползваш.Winamp TV е плъгин за гледане на телевизия, ако имаш някакъв TV или DVB тунер.Накратко: не мисля, че имаш нужда от който и да било от написаните от теб плъгини, освен ако ти не държиш да ги ползваш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bmvtooo Публикувано Ноември 29, 2008 Author Report Share Публикувано Ноември 29, 2008 Благодаря Night Raven :thumbsup: !!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост