SURF_lady Публикувано Ноември 27, 2008 Report Share Публикувано Ноември 27, 2008 Здравейте,Имам нужда от съвет. Трябва ми програма с която да мога да проследя има ли и ако да кой се опитва и тегли от нета ми...Значи с БТК WiFi съм вкъщи и имам рутер. До преди няколко дена всичко си беше наред. Тука последната седмица може би забелязох че интернета на лаптопа ми е доста слаб. Има го но е супер, хипер, мега слаб. Страници от типа на yahoo, google и т.н. по-големи сайтове ми ги зарежда по 10-15 мин ако въобще ги зарежда. Обадих се днес в БТК и след няколкократно прехвърляне и най-вече дълго чакане се свързах. От там ме питаха с колко машини съм в нас, а аз съм с 2 - настолния компютър и лаптопа. От другата страна ми казаха "С две ли, че аз тук виждам три. Сменете си паролата на мрежата". Така и направих и сега като че ли всичко е наред. Стана ми много страно как се разпознава "n" символна парола при условие че е и с букви и с цифри...Та въпроса ми е има ли програма с която да си спестя това обаждане и чакане към БТК?? Има ли начин, ако не програма, по който да мога да разбера подобно нещо?Въобще как най-сигурно мога да се защитя от подобни действия?? Не ми се иска всеки ден или айде ако не е ден, то седмица да си сменям паролите :(Моля ви дайте някакви идеи, съвети...Благодаря на отзовалите се предварително Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Ноември 27, 2008 Report Share Публикувано Ноември 27, 2008 Здравей.... Трябва ми програма с която да мога да проследя има ли и ако да кой се опитва и тегли от нета ми...За да можеш да следиш състоянието на мрежата си и да имаш пълен контрол върху нея, трябва да имаш достъп до настройките на устройството, което създава и поддържа тази мрежа. Предполагам, че използваш безжичния рутер на бТк; при това положение имаш ограничен достъп до настройките на мрежата и няма да можеш да следиш свързаните към твоята мрежа устройства.Мога да те посъветвам следното:1. Промени си името на мрежата и го направи "скрито" (разгледай настройките в my.contact.bg);2. Промени си паролата и начина на шифроване на мрежата. В тази тема обсъждахме някои неща относно паролите, има и примерни пароли, можеш да я разгледаш.Има и друг вариант, но в твоя случай е малко краен и (може би) не е оправдан от финансова гледна точка (от гледна точка на сигурността е оправдан). Можеш да изключиш безжичната връзка на рутера на бТк. Закупуваш си допълнителен Wi-Fi рутер, който свързваш към рутера на бТк. Така вече имаш достъп до всички настройки и можеш да следиш състоянието на мрежата и свързаните устройства. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Nicky Публикувано Ноември 27, 2008 Report Share Публикувано Ноември 27, 2008 Имам опит с един рутер на бтк - нямахме данните за администрирането му. След търсене в интернет за модела се оказа, че името за login и паролата бяха стандартните за рутера (т.е. никой не се беше постарал да ги смени) и след като ги въведох се логнах успешно в рутера т.е. имам пълен контрол над него. Поне при този модел имаше страничка, на която можеш да видиш кои са свързаните в момента клиенти, с техните ip и mac адреси Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост