nx11 Публикувано Ноември 25, 2008 Report Share Публикувано Ноември 25, 2008 Днес слагах аудио карта и ми се ноложи да бърникам по хардуера и да изключа вграденото аудио от BIOS-а. След тази простичка операция обаче незнайно защо се появиха 2 проблема. 1. М/у Loading-а на Windows-а и синия "Welcome" екран има една черна дупка, която е доста дълга. Около минута можеби. 2. След като влезе вече мишката ми неработи. При включване и изключване нещата се оправят. След чедене разбрах, че "черната дупка" идва от мишката. Т.е. тя се изключва по време на loading-а и ако я включа дупката изчезва и прозореца се пуска. Мишката е A4 Tech и е USB. Пробвах още 2 мишки - Deluxe. И двете PS2. Едната изобщо незацепва. 2-рата първият път работеше нормално, но след втория рестарт пак се появи тази дупка, но без да се изключва мишката. На мен обаче ми се иска да си карам с A4 Tech-а, защото съм й свикнал вече и ми е най-удобна. Т.е. като влезе в win-а си работи. Пуснах го и компа през safe mode и проблема май си остава. Черната дупка е много по-кратко, но пак я има за 20 секунди може би. След нормалното пускане PS2 входовете изобщо не ги чете. Мишката свети но не бачка, клавиатурата също. Добрече и тя е USB и я бях сложил на PS2 преходник, че сега като я преместих и нещата се оправиха. С клавиатурата на USB нямам проблем, но с USB мишката проблема остава. Прави ме впечатление, че при USB мишката дупката е още по-голяма докато не я включа и изключа разбира се. Абе някакви странни аномалии. Нядявам се да сте ме разбрали, ако има нещо - питайте и ще се опитам да отговоря. Ако някой има идеи нека сподели. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 29, 2008 Report Share Публикувано Ноември 29, 2008 Прочетох текста няколко пъти и не схванах много. Обяснението е адски хаотично. Ще можеш ли да го посистематизираш малко, за да има някаква яснота? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nx11 Публикувано Ноември 29, 2008 Author Report Share Публикувано Ноември 29, 2008 Ето малко напредък... Изтрих драйверите и проблема изчезна, но заедно с него и звука разбира се. Опитвах най-различни драйвери няма промяна. Реших да изтрия дънните, защото реших, че може да се настъпват, но пак нямаше промяна. Днес я отворих кошницата, почистих вътре малко от прах а-у и смених PCI-а. Проблема си остана. Вече мишката се включва на "Welcome" екрана, но дупката още я има. Т.е. само тя остана като проблем. Не е много приятно да чакам по 5 минути да ми се включи Win-а, но какво да се прави. Ако някой има предложение нека сподели. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 29, 2008 Report Share Публикувано Ноември 29, 2008 Докато не дадеш някакво добре структурирано и сносно обяснение, ще е трудно да ти се помогне. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nx11 Публикувано Ноември 30, 2008 Author Report Share Публикувано Ноември 30, 2008 След като завършия зареждането на XP-то (черен екран с логото на XP и зареждащ се бар отдолу) има една времева "дупка" от рода на 2-3 минути по време на която ерана е черен и нищо не може да се направи. След това се появява синия "Welcome" екран и от там нататък нещатата са си нормални вече. След като изтрих драйверите на аудио картата проблема изчезна, но заедно с него и звука разбира се... Предпочитам да я има тая "дупка и звук отколкото обратното. По-ясно от това надали ще мога да го обесня. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 30, 2008 Report Share Публикувано Ноември 30, 2008 Имах предвид, че първият ти коментар е доста хаотичен и че ще е добре да го преструктурираш, за да се схване нещо от него.На този етап мога да предложа да пробваш да занулиш настройките на BIOS-а и/или да пробваш Live дистрибуция на някоя операционна система, колкото за тест. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nx11 Публикувано Ноември 30, 2008 Author Report Share Публикувано Ноември 30, 2008 Имах предвид, че първият ти коментар е доста хаотичен и че ще е добре да го преструктурираш, за да се схване нещо от него.На този етап мога да предложа да пробваш да занулиш настройките на BIOS-а и/или да пробваш Live дистрибуция на някоя операционна система, колкото за тест.Пробвах със зануляване настройките на BIOS-а, но нямаше успех. Другото малко не ми ясно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 30, 2008 Report Share Публикувано Ноември 30, 2008 Live дистрибуция е операционна система, която се стартира директно от диск. Има такива Windows-и и Linux-и. Live Windows-ите обаче не са особено легални, затова пробвай Ubuntu. Linux е, но трябва да е достатъчно сходна, за да се ориентираш в базовите неща и да е достатъчна за базов тест дали мишката(ите) работят. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nx11 Публикувано Декември 4, 2008 Author Report Share Публикувано Декември 4, 2008 Live дистрибуция е операционна система, която се стартира директно от диск. Има такива Windows-и и Linux-и. Live Windows-ите обаче не са особено легални, затова пробвай Ubuntu. Linux е, но трябва да е достатъчно сходна, за да се ориентираш в базовите неща и да е достатъчна за базов тест дали мишката(ите) работят.Мишките работят. Остна проблема с "дупката". А чак с друга операционна система не ми се занимава. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 4, 2008 Report Share Публикувано Декември 4, 2008 След като не ти се занимава да следваш съвети не разбирам как очакваш помощ. Българска работа. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nx11 Публикувано Декември 9, 2008 Author Report Share Публикувано Декември 9, 2008 След като не ти се занимава да следваш съвети не разбирам как очакваш помощ. Българска работа.Е, недей си прави такива генерални заключения де. Просто мислех, че ще има има по-лесен начин за отстраняване на проблема. Не съм толкова навътре с нещата, че да успея да се оправя с друга операционна система. Дори и там да го няма проблема това ще е само информация. Като се върнак пак на прозореца проблема ще си го има. Ако открия по-лесен начин и отстраня проблема ще докладвам.... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 9, 2008 Report Share Публикувано Декември 9, 2008 От теб не се иска да работиш с тази система за повече от 5 минути. А и понеже знам, че българинът го мързи да гледа, ти предлагам най-близката и лесна за работа дистрибуция на Linux, която ми е известна. То има и Live дистрибуции на Windows, но не са легални и не мога да ти дам такава. Идеята е да видиш дали ще има проблем с мишката и това е. Щом ти предлагам този вариант, значи има защо. Само информация? Та нали точно това ми трябва. Ако под въпросната операционна система има проблеми, значи причината е в хардуера. Ако обаче под нея няма проблем, значи причината е софтуерна. Това малко информация ли е според теб? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Lokoto Публикувано Декември 9, 2008 Report Share Публикувано Декември 9, 2008 Е, недей си прави такива генерални заключения де. Просто мислех, че ще има има по-лесен начин за отстраняване на проблема. Не съм толкова навътре с нещата, че да успея да се оправя с друга операционна система. Дори и там да го няма проблема това ще е само информация. Като се върнак пак на прозореца проблема ще си го има. Ако открия по-лесен начин и отстраня проблема ще докладвам.... Абе момче, ти каква операционна система използваш, че имам чувството, че започнах да се телепортирав в тези "времеви дупки"? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nx11 Публикувано Декември 16, 2008 Author Report Share Публикувано Декември 16, 2008 Абе момче, ти каква операционна система използваш, че имам чувството, че започнах да се телепортирав в тези "времеви дупки"?XP SP2 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост