Jump to content

Проблем с процесора


mavro

Препоръчан пост

От време на време става натоварване на процесора на 100% и компютъра замръзва и нищо не бачка и в един момент се нормализира. Забепязал съм,че когато това стане се е стартирал един процес,който не ми е ясен. В шота е осветен в синьо

 

 

 

В момента на снимката процентите са по-малко , но друг път стигат до 60-65% и ако е стартиран и браузъра и BitComet се стига до 100%.Моля, някой да драсне някой ред за помощ естествено ако има желание и време

Link to comment
Сподели другаде

Това НЕ е истински процес. Този "процес" е създаден, за да показва активността на отложените процедурни извиквания (DPCs). Това са т.нар. софтуерни прекъсвания, които се използват интензивно от операционната система и драйверите на устройства (за осъществяване на входно/изходни заявки).

За да разберем обаче кой е виновен за тази активност, трябва да използваме един друг инструмент, наречен KernRate. След като инсталираш инструмента, отваряш един Command Prompt (Start --> Run --> "cmd") и навигираш до C:\Program Files\KrView\Kernrates. След това изпълняваш файла Kernrate_i386_XP. Инструментът веднага започва да събира информация. Добре е да го оставиш достатъчно дълго време, особено докато се наблюдава активност на прекъсванията. След като си готов натискаш Ctrl + C, за да спреш събирането на информация. Веднага след това ще се появи един списък. Първите обекти вероятно ще са част от OS - ntkrnl, hal и тн, но веднага след тях обърни внимание на 3rd party драйверите. Ако можеш пусни тук списъкът. Tъй като се появява активност при сваляне с BitComet, предполагам, че ще е драйверът на мрежовия контролер, но нека да видим.

Link to comment
Сподели другаде

За да разберем обаче кой е виновен за тази активност, трябва да използваме един друг инструмент, наречен KernRate. След като инсталираш инструмента, отваряш един Command Prompt (Start --> Run --> "cmd") и навигираш до C:\Program Files\KrView\Kernrates.

 

Инсталирах инструмента KernRate, отворих Command Prompt и дотук. Не знам как да достигна до C:\Program Files\KrView\Kernrates.

Ето шот

Link to comment
Сподели другаде

Инсталирах инструмента KernRate, отворих Command Prompt и дотук. Не знам как да достигна до C:\Program Files\KrView\Kernrates.

 

Пишеш "cd C:\Program Files\KrView\Kernrates". За да стартираш инструмента е необходимо да въведеш Kernrate_i386_XP и да натиснеш Enter. Това е добре да го направиш, когато има по-висока активност на DPCs. След това следваш инструкциите, които ти дадох в предния коментар.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...