milen_sk Публикувано Ноември 25, 2008 Report Share Публикувано Ноември 25, 2008 ПОМОЩ,от една седмица се опитвам да си инсталирам ХП и не мога.до сега винаги сам бил с ХП.но в момента освен ВИСТА друго не мога да инсталирам.малко инфо за ПЦ/то ми.GIGABYTE -945P-DS3 ,INTEL CORE 2 6320 -1.86ghz ,NVIDIA 8600GT,1 ide hard ,2 sata.Проблема ми е че след като бутне CD-то спира до момента когато трябва да ми покаже хардовете но спира до там.моля ви помагаите.БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dimd Публикувано Ноември 25, 2008 Report Share Публикувано Ноември 25, 2008 В смисъл,че не ти разпознава харда ли ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Ноември 25, 2008 Report Share Публикувано Ноември 25, 2008 IDE твърдият диск разпознава ли го?За SATA дисковете по всяка вероятност ще трябва да си набавиш драйвери за SATA контролера, който трябва да заредиш при стартирането на инсталационната програма на Windows. Другият вариант е да си ги интегрираш в диска с инструмент като nLite. Последният вариант е да си намериш диск с интегрирани предварително драйвери и да се надяваш, че има драйвери за твоя SATA контролер.За Vista не са необходими тези драйвери, защото там се съдържат в самата OS. Има и последен вариант, при който е възможно да не са нужни SATA драйвери, но има други особености при това дъно. Ако конфигурираш On-Chip SATA Mode със стойност Non-Combined, системата ще симулира PATA за всички SATA устройства, но ще игнорира PATA устройствата. Т.е. PATA твърдият ти диск и оптичното устройство вероятно (ако е с PATA интерфейс) няма да работят. Ако обаче оптичното ти устройство е със SATA интерфейс (каквито са по-новите) и си склонен да се разделиш със стария PATA диск (ако не се разпознава в този режим) - това също е решение на проблема. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tzwaro82 Публикувано Ноември 26, 2008 Report Share Публикувано Ноември 26, 2008 И като алтернативен вариант - ако машината не е гаранционна, и решиш ,че IDE няма да те спъва - да разкачиш SATA устройствата, и да инсталираш ОС, след което да инсталираш драйверите на дъното и да свържеш "проблемните" устройства.Можеш по време на зареждането от инсталационният диск на Уиндоус-а, да натиснеш F6 (ще видиш кога имаш "покана" за това), и да сложиш дискета с драйверите. В диска който идва към дъното, има перфектен инструмент, с който ще си направиш такава дискета- хубаво е да е нова - все пак грешки при четене/запис са нежелателни. Инструмента потърси в следната папка от диска с драйвери CD:\Chipset\MSM\F6 Install Floppy Create for 32 and 64 bit Windows.Успех! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост