Jump to content

Проблем с зареждането на Windows XP

vladimirow

Препоръчан пост

Здравейте,

имам следният проблем.Подариха ми PC който е използван в някаква аптека.Колко е използван,кога и колко време съшо не се знае.Но не може да се зареди Windows.Тръгва да зарежда и се появява следният надпис - ,,...Verifyng DMI Pool Data

Boot from ATAPI CD-Rom: Failure

Invalid System Disk

Replace the disk, and then press any key.И така който и бутон да натиснеш

Boot from ATAPI CD-Rom: Failure

Invalid System Disk

Replace the disk, and then press any key.Единственото което успях да направя, при влизане в BIOS беше да му задам CD-ROM да е първо зареждащо се у-то.Отук нататък не знам какво да правя.Слагам Инсталационен диск с Windows XP, CD-Rom се върти точно около 10 сек. и спира.Ето 2 снимки - дотук стига зареждането.

http://4storing.com/4t2ek/d8623ff136d007b8...0eb4cd6022.html

http://4storing.com/fms4w/af0dd8437fe7bbf0...1277e541c3.html

post-2112-1227611200_thumb.jpg

post-2112-1227611207_thumb.jpg

Сподели другаде

Привет,

Ми опитахте ли да преинсталирате Windowsa? Това което Ви казва е да сложите Windows CD в СДустройството.

Но възможно е проблема да идва от хардиска или захранването. Не давате информация сменян ли е хардиска, добавяли ли сте Вие друг....

Поздрави!

Сподели другаде

Ми опитахте ли да преинсталирате Windowsa? Това което Ви казва е да сложите Windows CD в СДустройството.

Но възможно е проблема да идва от хардиска или захранването. Не давате информация сменян ли е хардиска, добавяли ли сте Вие друг....

Абсолютно съм сигурен че инст. диск не е повреден и е bootable, та това си е моят Windows които си използвам на другия ми PC.Нищо не знам за този компютър.Като се пусне работи тихо, но други подробности?Целта ми е да го стартирам по някакъв начин за да мога след това да си му направя преинсталация

Сподели другаде

Привет,

Сега първо трябва да споделите с нас, опитахте ли да го преинсталирате?

Ако не е оказано в Биоса да бута от СD устройството направете настройките СD-то да е първо, хардиска второ...

Слагате Windows XP в СD или DVD оптичното устройство и започвате инсталиране.

Тези неща опитахте ли ги?

Поздрави!

Сподели другаде

Щом като си сигурен, че дискът е наред, е добре да пробваш друго оптично устрйство на този компютър или да пробваш оптичното устройство от този компютър на друг.

Освен това, сигурен ли си, че си настроил както трябва в BIOS-a първото зареждащо устройство да е оптичното?

Сподели другаде

Щом като си сигурен, че дискът е наред, е добре да пробваш друго оптично устрйство на този компютър или да пробваш оптичното устройство от този компютър на друг.

Освен това, сигурен ли си, че си настроил както трябва в BIOS-a първото зареждащо устройство да е оптичното?

Здравей Night Raven,

Да!Това поне го знам защото съм си го направил така да е и на другия ми PC.Относно да заменя у-вата, ще опитам да видя дали ще излезе нещо.Но нещо ми се върти из главата и все си мисля по пътя на логиката, че щом е бил използван в аптека, то тогава на него има инсталиран вероятно някакъв специализиран софтуер, включването в който е направено така че да изисква въвеждането на ключ или кобинация.Но това не ме интересува, искам да го форматирам и инсталирам на него Windows XP, АКО ПОЗВОЛЯВА конфигурацията.А за да разбера това то трябва да вида различните - дъно, видеокарта, захранване и т.н. какви са.На мен ми е ясно че ми съобщава да му сложа диск, но как да стане, като не може с две думи да светне както се казва.

Сподели другаде

Здравей Night Raven,

Да!Това поне го знам защото съм си го направил така да е и на другия ми PC.Относно да заменя у-вата, ще опитам да видя дали ще излезе нещо.Но нещо ми се върти из главата и все си мисля по пътя на логиката, че щом е бил използван в аптека, то тогава на него има инсталиран вероятно някакъв специализиран софтуер, включването в който е направено така че да изисква въвеждането на ключ или кобинация.Но това не ме интересува, искам да го форматирам и инсталирам на него Windows XP, АКО ПОЗВОЛЯВА конфигурацията.А за да разбера това то трябва да вида различните - дъно, видеокарта, захранване и т.н. какви са.На мен ми е ясно че ми съобщава да му сложа диск, но как да стане, като не може с две думи да светне както се казва.

Привет,

Направо не мога да Ви разбера какво желаете. Как може толкова да овъртате и накрая нищо да не кажеш.

Даваш информацията капка по капка. Опиши какво си пробва какво не, за да има човек представа и да може да Ви се даде съвет. Не така да гадаем каква компютърна грамотност имате,какво сте пробвали и какво не.

Ми като има нещо махни батерията на дъното, дайте на късо с две отверки върху пластините да разреди и ще отпадне паролата ако има въведена парола в Биоса. Каквото и друго да има, ако ще и на космоса да е бил ще го форматирате.

Какво толкова има.

Поздрави и успех!

Сподели другаде

Привет,

Направо не мога да Ви разбера какво желаете. Как може толкова да овъртате и накрая нищо да не кажеш.

Даваш информацията капка по капка. Опиши какво си пробва какво не, за да има човек представа и да може да Ви се даде съвет. Не така да гадаем каква компютърна грамотност имате,какво сте пробвали и какво не.

Ми като има нещо махни батерията на дъното, дайте на късо с две отверки върху пластините да разреди и ще отпадне паролата ако има въведена парола в Биоса. Каквото и друго да има, ако ще и на космоса да е бил ще го форматирате.

Какво толкова има.

Поздрави и успех!

Че аз нали това пиша - толкова ясно е написано!Не може да се разбере или Вие не го разбирате.Аз ако знам как да го направя няма да ви занимавам с това и да губя от времето.Къде е тази батерия?Как се маха?

Сподели другаде

Че аз нали това пиша - толкова ясно е написано!Не може да се разбере или Вие не го разбирате.Аз ако знам как да го направя няма да ви занимавам с това и да губя от времето.Къде е тази батерия?Как се маха?

Привет,

Ми нали знаеше? На дъното се намира. Пробва ли с друго СД устройство и друго захранване......

Сподели другаде

Привет,

Ми нали знаеше? На дъното се намира. Пробва ли с друго СД устройство и друго захранване......

За съжаление с хардуера не съм много на ти, за разлика от софтуера.Но, намерих батерията, махнах я, после пак я поставих, все същата работа.Даже при включен PC ПАК ГО НАПРАВИХ.Хм, захранване ще трябва да потърся някой да подмени, ако е това.Оптичното у-во работи.Вентилатора върху радиатора също.Като се пусне компютъра още в началото - показва това -

http://4storing.com/i0khv/e0ba7b4806b783f9...89eb5ec9ba.html

Сменян ли е хардиска - нямам представа.

post-2112-1227769804_thumb.jpg

Сподели другаде

Фърли го туй РС. То дет се вика е на границата между Windows95 и Windows98. Ясно е като бял ден, че аптекаря се е отървал от него и сега има да се белосваш....

ПП Най-вероятно оптичното ти у-во е повредено или просто отказва да чете "съвременни" дискове, записани (най-вероятно) на по-висока скорост!

Сподели другаде

Добре, дай да започнем от начало.

Явно CD-то не ти чете диска. Вариантите са или да почистиш CD-то и да пробваш пак, или да вземеш друго и да пробваш с него.

Гледам че диска е 8 GB и 64 MB RAM :( ...както и да е

windows XP ще върви много зле на този комп, но пък windows 2000 ще е добър вариант, така че...действай :)

P.S. а относно това което ти изписва на екрана, ако натиснеш F1, ще продължи зареждането по етапния ред ;)

Сподели другаде

Добре, дай да започнем от начало.

Явно CD-то не ти чете диска. Вариантите са или да почистиш CD-то и да пробваш пак, или да вземеш друго и да пробваш с него.

Гледам че диска е 8 GB и 64 MB RAM :( ...както и да е

windows XP ще върви много зле на този комп, но пък windows 2000 ще е добър вариант, така че...действай :)

P.S. а относно това което ти изписва на екрана, ако натиснеш F1, ще продължи зареждането по етапния ред ;)

Не бе,не ще.Като натиснесш F1 и след това се появява по горната картина дето съм качил.Ако пък дадеш Delete+Enter отиваш във BIOS.И от тук нататък каквото и да натиснеш - ,,Insert the disk,,, Invalid - дрън,дрън...

Сподели другаде