sergo75 Публикувано Ноември 24, 2008 Report Share Публикувано Ноември 24, 2008 здравейте Служебния ми компютър забива и така стои около 2-10 мин. Процесора е 100% натоварен от explorer.exe Най-често се случва като минимизирам и максимизирам прозорци. windows XP SP2 - току що инсталиранAMD Duron 1,11 GHz384 MB RAM ...ако ви трябва повече инфо, кажете... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Ноември 24, 2008 Report Share Публикувано Ноември 24, 2008 За начало ще бъде полезен един Log-файл от ЕSET SysInspector.Стартирай файла SysInspector.exe и след като се отвори прозорецът на инструмента (след като събере информация за системата), избери File --> Save Log.Запази файла на твърдия диск (ZIP файлът) и след това го прикачи към темата. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
sergo75 Публикувано Ноември 24, 2008 Author Report Share Публикувано Ноември 24, 2008 ето го и лог файла от EsetSysInspector_HOME_2EF85D1209_081124_2044.zip Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Ноември 24, 2008 Report Share Публикувано Ноември 24, 2008 Изтегли и стартирай инструмента Process Explorer. Кликни двукратно върху Explorer.exe. Премини на страницата Threads (ще се появи съобщение, че не е конфигурирано получаването на символни таблици --> отговори с ОК). Остави този прозорец отворен и когато Explorer.exe започне да консумира голямо количество процесорно време - направи снимка на екрана или запиши нишката, която консумира най-много процесорно време (сортирай по колонката CPU). P.S.: Препоръчително е да инсталираш Service Pack 3 за Windows XP. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
sergo75 Публикувано Ноември 26, 2008 Author Report Share Публикувано Ноември 26, 2008 ...най после успях да хвана нишката, която натоварва компа Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Ноември 26, 2008 Report Share Публикувано Ноември 26, 2008 Очаквах нишката, натоварваща процесора да изпълнява код в 3rd party библиотека с динамично свързване, а то се оказа Dll на Windows.Добре е да обновиш системата до SP3, защото SP3 съдържа по-нова версия на тази библиотека и е възможно проблемът там да е решен. Ако обновяването до SP3 не свърши работа - когато видиш нишката, изпълняваща shlwapi.dll да консумира голямо количество процесорно време, маркирай я и кликни на бутона Stack и направи снимка на прозореца, който ще се отвори. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
sergo75 Публикувано Ноември 28, 2008 Author Report Share Публикувано Ноември 28, 2008 не съм качил все още SP3, щеше ми се първо ако може да си изясним защо така се получава със забиването на системата ето още един шот както ми каза на нишката и stack... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 28, 2008 Report Share Публикувано Ноември 28, 2008 По принцип би било доста полезно, ако провериш с Process Monitor каква активност има Explorer, като го филтрираш да се показва само той. Така можеш да провериш точно коя дейност го затормозява. Можеш да го филтрираш като кликнеш с десния бутон върху него и избереш Include 'Explorer.EXE'. Ако по някаква причина това не можеш да го направиш, можеш да пробваш да разкараш SwitchType и дори IDETool за малко. Дори се чудя втората за какво ти е и защо инсталираш IDE драйверите на VIA въобще, но се пак компът е твой. Можеш да пробваш и под Safe Mode дали ще има проблем с натоварване. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
sergo75 Публикувано Декември 3, 2008 Author Report Share Публикувано Декември 3, 2008 При мен проблема се оправя като махна една от паметите ( защото съм с една 128 и една 256 ) При XP-то го имам този проблем, когато съм с двете памети, а при win 2000 няма проблем. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост