demirovdd Публикувано Ноември 19, 2008 Report Share Публикувано Ноември 19, 2008 Здравейте! Имам много странен проблем с Windosa от тази вечер.Когато включих компютарът неискаше да ми зарежда xp-то ... изкарваше ми ето това.. "Windows could not start because the following file is missing or corrupt :C\windows\system32\confic\system You can attempt to repair this file by starting Windows Setup using the original Set Uo CD-Rom (който го нямам вече) select "R" at the first screen to start repair." Пробвах друг диск с друг Windows но нещеше да зацепва и само си го въртеше в CD-то... :bang: Моля помогнетее !!! :'( Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Ноември 19, 2008 Report Share Публикувано Ноември 19, 2008 Прочети този коментар (последната част). В него съм написал как се решава проблемът с повредени файлове на системния регистър (а и с други системни файлове). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
WayneManchester Публикувано Ноември 21, 2008 Report Share Публикувано Ноември 21, 2008 Здравейте!На 99% съм сигурен че компютъра ми отиде..... Дано не съм прав...Ще бъда много благодарен на всеки помогнал ми да реша проблема(ако може да бъде решен)! Така... 1-во Инсталирах Windows XP Pro SP2 от BOOT CD, но нали съм новак и без да искам сам го сложил в D: вместо в C:. Следователно имам 2 Windows-a |Windows XP SP3(стария в C:) и Windows SP2 (току що инсталиран в D:)|. При стартиране ме пита кой да избера и аз си избирам Win XP Pro SP2. 2-ро Реших да изтрия стария Windows в C:-то но не знаех как да го форматирам! Реших да изтрия сичко от C: на ръка(маркирам/delete/yes). Не се получи - изтриха се някои фаилове и до там! Натиснах рестарт и се оказа че стария Windows не работи и ми изписва:Windows could nod strart because the following file is missing or corrupt \windows\AppPatch\drvmain.sdb you can attaempt to repar this file by strarting windows setup using the original setup CD-ROM select 'r' at the first screen to start repair Реших че загубата не е голяма зашото той не ми трябваше повече. 3. Някъде прочетох, че от My Computer/Properties/Advanced/3тото Settings (снимка http://i.data.bg/08/11/21/1256158.jpg) мога да ги редактирам Windows-ите и изтрих (EDIT и после МАРКИРАМ,dell, yes! Накрая натискам save и тове е) съдържанието на първия , който трябваше да е стария но ....(и двата се казвaт Windows XP Professional и не знаех кой използвам в момента). Е оказа се че сам изтрил грешния и след рестарт нито ме пита кой windows да пусне нито нищо! Имам BOOT CD ама не мога да вляза в BIOS-a (пробвах delete, F1 - F10 сичките) Изписва ми Windows could nod strart because the following file is missing or corrupt \windows\AppPatch\drvmain.sdb you can attaempt to repar this file by strarting windows setup using the original setup CD-ROM select 'r' at the first screen to start repair Когато дам F8 - ми няма опцията CHOOSE WINDOW, която да маркирам и това ме води до извода че сам изтрил новия Windows XP Pro SP2(които е в D:). 4. Заминал ли е компютъра или може някак да го "възродя"!? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Ноември 21, 2008 Report Share Публикувано Ноември 21, 2008 @ WayneManchester Здравей и добре дошъл във форума на SoftVisia! За начало бих искал да кажа, че е редно, когато имаш проблем да създадеш нова тема в съответния раздел, а не да пишеш в друга, която няма нищо общо с твоя проблем. Най-вероятно си изтрил грешен ред във файла Boot.ini. Тъй като той съдържа ARC пътища, посочващи къде се намира операционната система вероятно сега сочи към стария Windows и съответно не може да зареди, защото ти си изтрил файлове от него. За целта може да опиташ да направиш следното: 1) Зареждаш системата от bootcd с Windows XP.2) Влизаш в Recovery Console.3) Пишеш командата "bootcfg /rebuild".4) Следваш инструкциите за добавяне на правилната инсталация на Windows.5) Рестартираш системата чрез командата "exit". В BIOS-а се влиза още когато се покаже POST екранът т.е. когато се изведе информация за процесора, оперативната памет и тн. Другият вариант е да ползваш буут меню, ако дъното разполага с такова, за да селектираш, че искаш да заредиш системата от оптичното устройство. Компютърът не е заминал, а просто си направил поредица от грешки. За в бъдеще, може да ползваш темата за инсталация на Windows, която може да откриеш тук във форума. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
WayneManchester Публикувано Ноември 21, 2008 Report Share Публикувано Ноември 21, 2008 Първо искам да се извиня! Относно Boot.ini като спомена се сетих че като му дам рестарт и ми изписва за няколко секунди INVALID.BOOT.INI FILE Booting from C:/Window/ (това означава, че си прав и опитва да зареди стария Windows XP SP3 (в С-то) в които липсват файлове и не можеше да тръгне). 1) Зареждаш системата от bootcd с Windows XP. Хах! Начинаещ съм! Извинявам се, но са пръв път преиснтаирам компютър и както изглежда е повече от неуспешно! Иначе Английския го владея на едно много добро ниво и не е проблем! Сигурно имаш предвид да сложа BOOT CD-то с Windows-a и да дам рестарт и после не знам.... Обясни ми 1) по-подробно(ако може). Преди, когато ми показваше и 2та Windowsa в BIOS-a влизах с DELETE, но сега не мога да вляза! А ако вляза само нагласям CD ROM за първо стартиращо устройство, давам рестарт и започвам преинсталацията нали! Благодаря за бързата Ви реакция относно проблема! Дано компютъра тръгна тази нощ Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Ноември 21, 2008 Report Share Публикувано Ноември 21, 2008 Разгледай темата Ръководство за инсталация на Windows XP. Успех! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Ноември 21, 2008 Report Share Публикувано Ноември 21, 2008 1) Зареждаш системата от bootcd с Windows XP. Хах! Начинаещ съм! Извинявам се, но са пръв път преиснтаирам компютър и както изглежда е повече от неуспешно! Иначе Английския го владея на едно много добро ниво и не е проблем! Това не е преинсталация на Windows, а опит за поправка на Windows. Ако не ти се занимава и искаш да извършиш преинсталация на Windows, може да разгледаш Ръководството за (пре)инсталация на Windows XP. Сигурно имаш предвид да сложа BOOT CD-то с Windows-a и да дам рестарт и после не знам.... Обясни ми 1) по-подробно(ако може). Преди, когато ми показваше и 2та Windowsa в BIOS-a влизах с DELETE, но сега не мога да вляза! А ако вляза само нагласям CD ROM за първо стартиращо устройство, давам рестарт и започвам преинсталацията нали! Да, поставяш bootable диск с Windows XP в оптичното устройство и конфигурираш системата да стартира от него. Това може да стане като влезнеш в BIOS-а (с кой клавиш се влиза пише в книжката към дъното, а и на самия екран по време на POST) и промениш първото устройство, от което да зарежда системата да е оптичното (CD-ROM, DVD-ROM, DVD-RW и тн). Другият вариант е да използваш т.нар. буут меню при по-новите дънни платки. То се извежда по време на POST със специален клавиш (при различните дъна е различно) и от списъка се избира оптичното устройство.След като си избрал системата да зареди от оптично устройство и в него има bootable диск с Windows XP, на екрана ще се покаже надпис "Press any key to boot from cd" и трябва да натиснеш произволен клавиш. След като се зареди инсталационната програма на Windows ще се покаже основният екран. Тогава натискаш клавишът R, за да заредиш Recovery Console. Избираш желаната инсталация на Windows и въвеждаш (ако има) парола за вградения акаунт Administrator. След пишеш въпросната команда. Ето един примерен скрийншот от виртуална машина със заредена Recovery Console: http://i36.tinypic.com/2hx6t.png След това следваш инструкциите, които ще видиш на екрана и когато си готов чрез командата "Exit" излизаш от RC. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
WayneManchester Публикувано Ноември 21, 2008 Report Share Публикувано Ноември 21, 2008 Добре ми го обясни! МЕРСИ Сега ще пробвам! И така... Гледай сега какво направих... Написах D:\Windows>bootcfg /rebuild При което ми изписа: 1) C/windows Add instalation to Boot list:yEnter load identifier:Enter OS Load Option: На 2 дадох Enter и останаха празни, а а първото написах едно тъпо "у" (тва е грешка ама нз как да се върна, а й мисля че не е фатална) И така мисля че е по важно D-to Изписа ми : 2) D/Windows Add instalation to Boot list: Enter load identifier:Enter OS Load Option: И на трите не сам писал още и не сам давал Enter! Кажи какво да напиша на 3те! (малко съм нахален ама компа стой така и чака да му напиша тия работи). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Ноември 21, 2008 Report Share Публикувано Ноември 21, 2008 [1]: C:\Windows Аdd installation to boot list? <Yes/No/ALL> Тук е трябвало да отговориш отрицателно, а не с "y" както ти си направил, защото този път не може да се използва за зареждане на Windows тъй като си изтрил важни файлове от C:\. Както и да е, не е фатално, нека да преминем към D:\. [2]: D:\Windows Аdd installation to boot list? <Yes/No/ALL> Тук вече трябва да отговориш с "y", защото до колкото разбрах на D:\ имаш работещ Windows т.е. не си му пипал файловете, следователно системата би трябвало да може да се използва. Enter Load Identifier: Тук пишеш "Windows XP SP2". Enter OS Load Options: Oставяш го празно т.е. натискаш Enter. И последно пишеш "exit". След като се рестартира машината от списъка с операционни системи избери "Windows XP SP2" и виж дали системата ще зареди. Ако зареди успешно по-късно ще радактираме отново файла Boot.ini, за да премахнем менюто за избор на OS, така че системата да зарежда без да се налага да правиш "избор". Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
WayneManchester Публикувано Ноември 21, 2008 Report Share Публикувано Ноември 21, 2008 Мерси много за всичко! Реших си проблема и сега сичко работи Перфектно ( и сам с 1 Windows) Благодарности на всеки от екипа на Softvizia и специални благодарности на l.kanelov за оказаната помощ! Продължавайте все така --->>> да радвате хората! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Ноември 22, 2008 Report Share Публикувано Ноември 22, 2008 Радвам се, че всичко вече е ОК. Бих ти препоръчал да прочетеш внимателно темата Поддръжка на Windows, в която са разбулени доста митове около поддръжката на Windows и има множество полезни съвети, които биха могли да помогнат (ако хората се вслушват в тях) за по-малко бъдещи проблеми с тази операционна система. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост