Jump to content

Скайп 4 не издава звуци

Препоръчан пост

От няколко дена скайпа не издава никакви звуци (преди си работеше добре). От настройките в оповестяване, където е дадено да се прослушват също не иска. Единствено работи звука дето е за тестване на аудио устройството. Преинсталирах го като изтрих абсолютно всичко свързано със скайп и продължава да е така.
Сподели другаде

Има. Всичко друго си е ОК. Преди две седмици последно ползвах лично скайпа и всичко беше наред. След няколко дена брат ми го е включил и не е издавал звуци нито за вписване нито за получено съобщение и така продължава.
Сподели другаде

Как точно "изтрих абсолютно всичко свързано със скайп" ?

Кажи метода, за да ти кажем ние дали може още някъде да има останки от скайп и да изтриеш и тях. Също така държиш ли да си с версия 4 ? Пробвай една тройка дали ще има проблеми и кажи резултата :)

Сподели другаде

Здравейте!

Същия проблем ми се появи при ICQ - последната версия. Решението е много просто изтеглете си последната версия на K-Lite Codec Pack. и си обновете звуковите драйвери. Проблема ще се реши. :thumbsup:

Късмет и успех! :yeah: :OK:

Сподели другаде

Значи относно тройката тя си работи, но четворката продължава да не иска. Държа да е 4.

Относно остатъците изтрих останалите папки в Documents and Settings\All Users... и Documents and Settings\User... От regedit изтрих ключовете съдържащи Skype от HKEY_CLASSES_ROOT, HKEY_LOCAL_MACHINE и HKEY_CURRENT_USER, както и папката Prefetch.

ПП: Относно K-Lite - не го ползвам. Прави ми повече проблеми от колкото да ми помага. Компютъра за който става въпрос е старичък и драйверите ХП-то си ги има вградени. В официалния сайт няма по-нови.

Сподели другаде

Здравейте!

Същия проблем ми се появи при ICQ - последната версия. Решението е много просто изтеглете си последната версия на K-Lite Codec Pack. и си обновете звуковите драйвери. Проблема ще се реши. :thumbsup:

Късмет и успех! :yeah: :OK:

И какво общо има K-Lite в случая?

Значи относно тройката тя си работи, но четворката продължава да не иска. Държа да е 4.

Относно остатъците изтрих останалите папки в Documents and Settings\All Users... и Documents and Settings\User... От regedit изтрих ключовете съдържащи Skype от HKEY_CLASSES_ROOT, HKEY_LOCAL_MACHINE и HKEY_CURRENT_USER, както и папката Prefetch.

ПП: Относно K-Lite - не го ползвам. Прави ми повече проблеми от колкото да ми помага. Компютъра за който става въпрос е старичък и драйверите ХП-то си ги има вградени. В официалния сайт няма по-нови.

1. Каква е звуковата карта, че няма по-нови драйвери и ползваш вградените?

2. Папката Prefetch НЕ БИВА да се трие. Чети тук.

Сподели другаде

1. Пусни шот от EVEREST Ultimate най-добре, за да е сигурно.

2. Без значение какъв е проблемът, Prefetch не бива да се трие. Просто не виждам как триенето на съдържанието на Prefetch би помогнало. Който ти е дал този съвет, ти е направил мечешка услуга.

Сподели другаде

Това си е картата. http://store.picbg.net/pubpic/21/DC/8d8542bcfd9621dc.JPG

От тук знам за драйверите. Не мисля, че картата е причина при положение, че в настройките на скайп/устройства има бутонче да се изпробват говорителите и там си свири. На оповестяване не дава нищо.

Сподели другаде

Има такива и постепенно съм надграждал. Сега върнах назад с две версии и отново е така. Принципно нямам желание за стара версия. На други компютри работи без проблем.
Сподели другаде

Ама ние защо толкова се чудим. Та това е SKYPE ! Когато иска работи, когато не иска - не работи. Където иска работи, където не иска - не работи. Чак ти се чудя как може да се възхищаваш на 4тата версия, като тя е направо омазана. Не само като визия, но и като функционалност. Не съм виждал месинжър, който да ти иска целия екран. Каква е тая изгъзица. Хората стоят още на версия 3.0.*.* само защото е 2 пъти по-лека и няма чак ТОЛКОВА много бъгове сравнение с по-новите версии.

Та мисълта ми е, или я разкарай и си ползвай старите стабилни версии или просто се надявай да пуснат скоро нова версия, на която звука ще е съвместим с хардуера ти :P

Та хвани я деинсталирай, почисти файловете и регистрите с CCleaner след това влез в regedit и зачисти ключовете с думата Skype. Това същото го направи и с F3 и търси из C-то със същата дума и почисти. Ако и това не стане, послушай горния ми съвет - само ако искаш разбира се :)

Успех, ще ти трябва ;)

Сподели другаде

За мен лично четворката си ми е много по-удобна и върви по-леко на стария ми компютър. Предпочитам един прозорец да ми заема целия екран (което не е задължително), отколкото 10 прозореца да ми заемат таскбара. Според мен хората стоят на 3-ката, защото голяма част не знаят за 4-ката и ги е страх да опитат. Както и да е сам ще се оправя :( Скайпа си е съвместим при положение, че до преди една седмица съм ползвал само четворки от както е излязла първата бета. Благодаря все пак на хората, които ми отделиха време!
Сподели другаде

Много хора си ползват 3-ката, защото са се опарвали от 4-ката. Аз например съм още с 3.2. Пробвал съм по-нови версии, но все се натъквам някакви досадни бъгове и съм принуден да върна последната версия, която при мен работи добре. Skype се е доказала през годините като доста бъгава програма, а разработчиците са демонстрирали апатия към желанията на потребителите безброй много пъти.
Сподели другаде