ozic Публикувано Ноември 14, 2008 Report Share Публикувано Ноември 14, 2008 Искам да прехвърля данни от единия компютър на другия чрез кроснат кабел. Прочетох статията на Златинов и някои други статии по въпроса, но проблемът е, че снимките, които са постнали не отговарят на мойте настройки, защото прозорците се различават :(. При това положение как да направя настройките? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Nicky Публикувано Ноември 14, 2008 Report Share Публикувано Ноември 14, 2008 Искам да прехвърля данни от единия компютър на другия чрез кроснат кабел. Прочетох статията на Златинов и някои други статии по въпроса, но проблемът е, че снимките, които са постнали не отговарят на мойте настройки, защото прозорците се различават :(. При това положение как да направя настройките?Кога ще почнеш да даваш необходимата информацич още с първото мнение или въпрос?Операционни системи? Снимка на текущите настройки? Кристалното кълбо на екипа на СофтВизия в момента се намира на ремонт в оторизиран сервиз, а не можем да хвърляме боб, защото го сготвих с наденица... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Ноември 15, 2008 Author Report Share Публикувано Ноември 15, 2008 А замислял ли си се, че може и да не знам какви снимки и каква информация да дам? Затова питам, защото не знам. Когато някой ми поиска някаква данна ако знам как да е предоставя ще е предоставя, а ако не знам ще попитам . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Nicky Публикувано Ноември 15, 2008 Report Share Публикувано Ноември 15, 2008 А замислял ли си се, че може и да не знам какви снимки и каква информация да дам? Затова питам, защото не знам. Когато някой ми поиска някаква данна ако знам как да е предоставя ще е предоставя, а ако не знам ще попитам .Еми не... ПС: Освен това съм ти написал - версия на операционните системи и снимка на мрежовите настройки на 2та компютъра. Поне някой като пише, чети внимателно... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Ноември 15, 2008 Author Report Share Публикувано Ноември 15, 2008 На настолния е ХР СП2, а на латопа е ХР СП3. П.П. Снимка на мрежовите настройки на 2-та компютъра не мога да дам, защото не разбирам за кои настройки става въппрос. Има доста прозорци :(. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Nicky Публикувано Ноември 15, 2008 Report Share Публикувано Ноември 15, 2008 Данните, които си написал в прозорец подобен на този (забележи tcp/ip 4) http://i144.photobucket.com/albums/r172/colornokia/ss1.pngОсвен това искам и данните за Workgroup-ите на компютрите - десен бутон на My computer (Computer за Vista) Properties, Computer name Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Ноември 15, 2008 Author Report Share Публикувано Ноември 15, 2008 Направих едни настройки, но след като не стана ги изтрих, защото интернета на лаптопа не искаше да тръгва и сега всичко ми е празно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Ноември 15, 2008 Report Share Публикувано Ноември 15, 2008 Първо кажи на какъв език са операционните системи на двата компютъра - така ще можем да ти дадем по-точни инструкции. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Ноември 15, 2008 Author Report Share Публикувано Ноември 15, 2008 И двата са на английски. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Ноември 15, 2008 Report Share Публикувано Ноември 15, 2008 Покажи състоянието на мрежовите връзки на двата компютъра:Отваряш Control Panel -> Network Connections и правиш по една снимка (screenshot) на съдържанието на папката. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Ноември 15, 2008 Author Report Share Публикувано Ноември 15, 2008 Tihichko ми обясни как да направя мрежа и е направих. Искам да шерна произволна папка, спирам нета и пъхам кроснатия кабел, махам защитната стена и давам десен бутон върху желаната папка. Оттам ми се появява едно Sharin And Security, но посел не знам какво да правя. как да "прихвана" папката от лаптопа и да е сложа в желаната от мен директория? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Ноември 15, 2008 Report Share Публикувано Ноември 15, 2008 Покажи screenshot на това, което виждаш в диалога за споделянето - при Windows XP има два варианта на този диалог. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Ноември 15, 2008 Author Report Share Публикувано Ноември 15, 2008 Много не съм наясно какво искаш да ти покажа, но май е това: и Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tihichko Публикувано Ноември 15, 2008 Report Share Публикувано Ноември 15, 2008 Tihichko ми обясни как да направя мрежа и е направих. Искам да шерна произволна папка, спирам нета и пъхам кроснатия кабел, махам защитната стена и давам десен бутон върху желаната папка. Оттам ми се появява едно Sharin And Security, но посел не знам какво да правя. как да "прихвана" папката от лаптопа и да е сложа в желаната от мен директория? Привет, Сложи отметката на Share this folder on the networkПосле, от този компютър на който желаеш да качиш споделените неща, кликаш върху My Computer в брауз полето пишеш примерно \\ 192.168.0.1 IP адреса на PC-на което си шернал папката.Поздрави и успех! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Ноември 15, 2008 Report Share Публикувано Ноември 15, 2008 В настройките от втората картинка постави отметка на "Share this folder on the network" - така разрешаваш споделянето на папката между компютрите в мрежата. Ако искаш от другия компютър да можеш да променяш файловете в тази папка (а не само да ги четеш, както е по подразбиране), трябва да отметнеш и "Allow network users to change my files".След като потвърдиш настройките, при правилно настроена мрежа би трябвало да имаш достъп до споделената папка от двата компютъра. Провери дали е така. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост