Jump to content

Проблем със споделяне между два компютъра.

ozic

Препоръчан пост

Искам да прехвърля данни от единия компютър на другия чрез кроснат кабел. Прочетох статията на Златинов и някои други статии по въпроса, но проблемът е, че снимките, които са постнали не отговарят на мойте настройки, защото прозорците се различават :(. При това положение как да направя настройките?
Сподели другаде

• Отговори 34
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Искам да прехвърля данни от единия компютър на другия чрез кроснат кабел. Прочетох статията на Златинов и някои други статии по въпроса, но проблемът е, че снимките, които са постнали не отговарят на мойте настройки, защото прозорците се различават :(. При това положение как да направя настройките?

Кога ще почнеш да даваш необходимата информацич още с първото мнение или въпрос?

Операционни системи? Снимка на текущите настройки?

Кристалното кълбо на екипа на СофтВизия в момента се намира на ремонт в оторизиран сервиз, а не можем да хвърляме боб, защото го сготвих с наденица... :svlove:

Сподели другаде

А замислял ли си се, че може и да не знам какви снимки и каква информация да дам? Затова питам, защото не знам. Когато някой ми поиска някаква данна ако знам как да е предоставя ще е предоставя, а ако не знам ще попитам :).
Сподели другаде

А замислял ли си се, че може и да не знам какви снимки и каква информация да дам? Затова питам, защото не знам. Когато някой ми поиска някаква данна ако знам как да е предоставя ще е предоставя, а ако не знам ще попитам :).

Еми не...

ПС: Освен това съм ти написал - версия на операционните системи и снимка на мрежовите настройки на 2та компютъра. Поне някой като пише, чети внимателно...

Сподели другаде

На настолния е ХР СП2, а на латопа е ХР СП3.

П.П. Снимка на мрежовите настройки на 2-та компютъра не мога да дам, защото не разбирам за кои настройки става въппрос. Има доста прозорци :(.

Сподели другаде

Данните, които си написал в прозорец подобен на този (забележи tcp/ip 4) http://i144.photobucket.com/albums/r172/colornokia/ss1.png

Освен това искам и данните за Workgroup-ите на компютрите - десен бутон на My computer (Computer за Vista) Properties, Computer name

Сподели другаде

Покажи състоянието на мрежовите връзки на двата компютъра:

Отваряш Control Panel -> Network Connections и правиш по една снимка (screenshot) на съдържанието на папката.

Сподели другаде

Tihichko ми обясни как да направя мрежа и е направих. Искам да шерна произволна папка, спирам нета и пъхам кроснатия кабел, махам защитната стена и давам десен бутон върху желаната папка. Оттам ми се появява едно Sharin And Security, но посел не знам какво да правя. как да "прихвана" папката от лаптопа и да е сложа в желаната от мен директория?
Сподели другаде

Tihichko ми обясни как да направя мрежа и е направих. Искам да шерна произволна папка, спирам нета и пъхам кроснатия кабел, махам защитната стена и давам десен бутон върху желаната папка. Оттам ми се появява едно Sharin And Security, но посел не знам какво да правя. как да "прихвана" папката от лаптопа и да е сложа в желаната от мен директория?

Привет,

Сложи отметката на Share this folder on the network

После, от този компютър на който желаеш да качиш споделените неща, кликаш върху My Computer в брауз полето пишеш примерно \\ 192.168.0.1 IP адреса на PC-на което си шернал папката.

Поздрави и успех!

Сподели другаде

В настройките от втората картинка постави отметка на "Share this folder on the network" - така разрешаваш споделянето на папката между компютрите в мрежата. Ако искаш от другия компютър да можеш да променяш файловете в тази папка (а не само да ги четеш, както е по подразбиране), трябва да отметнеш и "Allow network users to change my files".

След като потвърдиш настройките, при правилно настроена мрежа би трябвало да имаш достъп до споделената папка от двата компютъра. Провери дали е така.

Сподели другаде