Jump to content

Стартиране на програми с Windows

Гост master7

Препоръчан пост

Както е известно със зареждането на операционната система стартират и някои програми .Става дума разбира-се, за програмите намиращи място в Startup. Интересува ме следното : Мога ли чрез интегриране или промяна на ключ в регистрите ,чрез скрипт или по друг начин да забраня стартирането на всички програми намиращи се в Startup при зареждане ? Или поне за определена програма/и ? :lookaround:
Сподели другаде

Кои програми по-точно би искал да спреш ?

Можеш да погледнеш в Start menu -> Run -> MsConfig -> Startup - там са програмите, които се стартират автоматично, ако това ти трябва. Ако не - обясни по-подробно какво искаш да постигнеш. ;)

Сподели другаде

Start menu -> Run -> MsConfig -> Startup Това е ясно ! Става въпрос използвайки друга методика ,било то чрез /интегриране/изтриване/ или промяна/ на ключ в регистрите ,чрез скрипт или по друг начин да се забрани стартирането на програмите намиращи се във Startup.Грубо казано изкореняване на тази опция въобще.Промерно като отворя System Configuration Utili да няма опция Startup .
Сподели другаде

Какъв е проблемът просто да махнеш отметките на всички програми, които се стартират от msconfig? Реално погледнато той им трие ключовете, които показват дали да се стартират от регистъра

PS: Списък с местата в регистъра, от които могат да се зададе да се стартират програми с ОС-а тук

ПС2: Внимателно какво триеш, че да не си хванеш белята, регистъра не е добро място за игра, ако не знаеш какво точно правиш

Сподели другаде

Проблема е ,че не могат да се махнат отметките на всички програми, които се стартират от msconfig?По точно махат се ,но някои от тях ,веднага се възтановяват.А това никак не ми харесва. :giggle: За целта искам да забраня въобще да се стартира каквото и да било като премахна Startup функцията./ако може де/. Списъка с местата в регистъра ще го разгедам обстойно. Изглежда може да искочи нещо интересно като идея за действие. P.S.Аз,пък все си мислех ,че би могло да стане с нещо като ключ DisableAutoStartupPrograms :giggle:
Сподели другаде

Проблема е ,че не могат да се махнат отметките на всички програми, които се стартират от msconfig?По точно махат се ,но някои от тях ,веднага се възтановяват.А това никак не ми харесва. :giggle: За целта искам да забраня въобще да се стартира каквото и да било като премахна Startup функцията./ако може де/. Списъка с местата в регистъра ще го разгедам обстойно. Изглежда може да искочи нещо интересно като идея за действие. P.S.Аз,пък все си мислех ,че би могло да стане с нещо като ключ DisableAutoStartupPrograms :giggle:

Разгледай програмите, които се стартират - вероятно в самите настройки на програмите има опция дали да се стартират с ОС-а или не

Сподели другаде

Tози вариант не ме устройва. :no: Не искам нищо да се зарежда и то без да правя настройки на самите програми,да махам отметки в Msconfig и другите обичайни манипулации.

Може ли пример на програма, която си възстановява ключа за стартиране?

Ето например една от програмите които правят това - Avast!

Сподели другаде

За avast! е може би нормално и най-вероятно се дължи на механизма й за самозащита. Не разбирам каква е целта на занятието? Защо искаш да забраниш стартирането на всички програми?
Сподели другаде

Ами защото искам компа да стартира колкото се може по бързо и да не зарежда излишни програми .Примерно пускам го за да гледам филм и нямам намерение да сърфирам в нета ,за какво ми е тогава да се стартирва антивирусната и да бави старта? Освен това ми стана интересно дали и въобще възможно ли е игнорирането на функцията Startup.
Сподели другаде

Според мен се престараваш в спирането на програми. За средностатистически потребител антивирусната е редно да е активна винаги. Най-добре прегледай списъка и махни тези, които наистина не ти трябват, но не и всички. Глупаво е. Особено ако дадена програма е по-простичка и не зарежда драйвери, не виждам как ще забави повече стартирането с повече от 1-2 секунди. Да не би общо 3-5 секунди повече време за стартиране да те убиват?
Сподели другаде

Не можеш да спреш всички стартъп процеси или поне не желателно, предполагам не обичаш да гледаш само син екран без Explorer дори... освен това системата има нужда да стартира някой особено важни за нея процеси, та внимавай какво спираш...
Сподели другаде

Night_Raven - Мисля ,че си напълно прав .Чак такова вманиачаване за 1-2 секунди едва ли е оправдано.

Skywalker - Полезна програмка.Мерси ! Обаче и с нея не става мойта работата.

vyrgozunqk - Дори да бъдат спрени всички стартиращи процеси /включително и важните за системата/,няма проблеми .Още при първия рестарт ,тя си ги възтановява автоматично.

Идва ми на ум друг вариант,но незнам дали ще стане ,а и нямам идея как точно да го осъществя.Примерно да направя така :Вместо да спирам ръчно процесите ,чрез msconfig /Startup да си направя Bat фаил който да се стартира първи в системата и да изтрие стартиращите ключове на програмите и така да не се стартира нищо .А при положение ,че нещо ми потрябва да си го пускам ръчно. :haha:

Сподели другаде

Няма да стане. Подобен автоматизиран начин за изтриване на въпросните ключове няма да повлияе на текущото стартиране, а на следващото, защото операционната система прочите тези ключове на доста ранен етап, че да можеш да вкараш изпълнение на подобен скрипт ПРЕДИ това четене на тези ключове.

Съвет: прегледай списъка, прецени кое ти трябва да се зарежда авотматично, остави го, а другите ги забрани. Просто и ясно.

Сподели другаде