ozic Публикувано Ноември 12, 2008 Author Report Share Публикувано Ноември 12, 2008 Нямам опция за редакция на публикуваното мнение и затова пиша ново мнение. Мрежовата карта ми е вградена. Остава въпроса как да е сменя с нов модел? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
VIS Публикувано Ноември 12, 2008 Report Share Публикувано Ноември 12, 2008 Като например отидеш до магазина и си купиш една нова Лан Карта. Отваряш компютъра и я монтираш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Ноември 12, 2008 Author Report Share Публикувано Ноември 12, 2008 Вградена мрежова карта може ли да се сменя и как се сменя??? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Ноември 12, 2008 Report Share Публикувано Ноември 12, 2008 След като е вградена (в дънната платка), не можеш да я смениш; можеш да смениш самото дъно, но това едва ли те устройва.Можеш да използваш настройките на BIOS на дъното, за да забраниш използването на вградената LAN карта и след това да инсталираш друга. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Ноември 12, 2008 Author Report Share Публикувано Ноември 12, 2008 Потресен съм! Сега и на лаптопа балончето излиза с цифрата 10МБс и нета ми е по-бавен, а допреди няколко часа свалях от локален торент с 2,7МБ. А досега никога не сам свалял с повече от 1,3МБ от локалката. Защо се получава така, че ми се плаче и не знам какво да правя :(. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
VIS Публикувано Ноември 12, 2008 Report Share Публикувано Ноември 12, 2008 Стандартно решение - Привикваш тези от интернета и те ще ти настроят/обяснят с подробности проблема ти. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Ноември 14, 2008 Author Report Share Публикувано Ноември 14, 2008 Имам вградена мрежова карта, но си купих външна и искам да ги сменя. Как да направя, така че да махна или изключа вградената карта и да "вземам" нет от външната? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 14, 2008 Report Share Публикувано Ноември 14, 2008 Очевидно въобще не четеш отговорите, защото явно си пропуснал коментара на panevdd малко по-нагоре:Можеш да използваш настройките на BIOS на дъното, за да забраниш използването на вградената LAN карта и след това да инсталираш друга. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Ноември 14, 2008 Author Report Share Публикувано Ноември 14, 2008 Аз чета, но не знам как да ги използвам тези настройки и къде да ги намеря. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 14, 2008 Report Share Публикувано Ноември 14, 2008 Не знаеш ли какво е BIOS? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Ноември 14, 2008 Author Report Share Публикувано Ноември 14, 2008 Знам да как да вляза в него (май беше с F2), но след това какво да правя си нямам и представа. Ако помниш ти ми беше казал да не се ровя в него, защото е деликатен, а нямам нужните познания. П.П. На лаптопа се влиза с Ф2, но на настолния не става :(. Намерих как се влиза. На настолния е с DELETE. А сега макъде? Никъде на намирам да пише LAN. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 14, 2008 Report Share Публикувано Ноември 14, 2008 Според ръководството на дъното ти трябва да влезеш в раздел Integrated Peripherals и там да забраниш Onboard H/W LAN (от Enabled -> Disabled). След това натискаш F10 и Enter. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Ноември 14, 2008 Author Report Share Публикувано Ноември 14, 2008 Направих го, но когато включа компютъра след 10-15 секунди сам гасне :(. П.П. Направих това, което ми написа и когато се зареди ОС изключих компютъра. Отворих го и сложих новата карта. Затворих го и когато го пусна ... :(. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Ноември 14, 2008 Author Report Share Публикувано Ноември 14, 2008 Оправих проблема. Оказа се, че не съм свързал нещо както трябва. Зареди се ОС и ми показа, че системата намира нов компонент. Сложих диска с драйверите, но след секунди инсталацията спря и ми се показа това съобщение: Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 14, 2008 Report Share Публикувано Ноември 14, 2008 Опитай с драйвер от тази страница. Изтегли първия (на първия ред в таблицата). И за всеки случай да кажа: не тегли от трите линка вдясно, а само от единия. Това са различни миръри. Ползвай най-бързия за теб, макар да се съмнявам някой от трите да е дори леко бърз. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост