ozic Публикувано Ноември 10, 2008 Report Share Публикувано Ноември 10, 2008 На настолният компютър интернета ми е много бавен, а когато пъхна кабела в лаптопа интернета става 3 пъти по бърз. Казаха ми, че причината ми била в ЛАН-картата. Трябвало да си взема по-нов модел, но не знам как да разбера дали е вградена или е външна и какъв модел ще пасне на конфигурацията ми. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 10, 2008 Report Share Публикувано Ноември 10, 2008 Какъв е интернетът и каква е мрежовата карта? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Ноември 10, 2008 Author Report Share Публикувано Ноември 10, 2008 Какво означава "Какъв е интернета" и как да разбера каква е мрежовата карта? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 10, 2008 Report Share Публикувано Ноември 10, 2008 Под "какъв е интернетът" имам предвид дали е LAN, DSL, Dial-Up, т.н. За да стане ясно каква е мрежовата карта кажи какво е дъното. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Ноември 10, 2008 Author Report Share Публикувано Ноември 10, 2008 Нета е LAN, а дъното е GA-8IG1000MK. За мрежовата карта не намирам информация. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 10, 2008 Report Share Публикувано Ноември 10, 2008 Не би трябвало мрежовата карта да е проблем. Може би имаш софтуер, който ограничава по някакъв начин връзката. Ползваш ли защитна стена, антивирусна и други такива? Сканиран ли е за гадинки компютъра? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Ноември 10, 2008 Author Report Share Публикувано Ноември 10, 2008 Ползвам защитна стена, антивирусната ми е НОД, за софтуер ... май нямам такъв. За гадинки нямам програма, с която да го сканирам, а и не знам с коя. Интересното е, че когато стартира нета на настолния ми илзиза балонче и пише, че връзката е 10МБ, а на лаптопа пише, че връзката е 100МБ. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
VIS Публикувано Ноември 10, 2008 Report Share Публикувано Ноември 10, 2008 Ами явно хмм лан картата на настолния е 10 Мегабита, а не МБ а на лаптопа 100 Мегабита. Можеш да влезеш в Device Manager и да провериш и на двата компютъра какви са картите в Network adapters. Сподели и с нас Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Ноември 10, 2008 Author Report Share Публикувано Ноември 10, 2008 Ето на лаптопа: Ето и на настолния: Ето и снимка на балончето, което излиза на лаптопа. На настолния същото, но вместо 100 пише 10. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 12, 2008 Report Share Публикувано Ноември 12, 2008 Можеш да пробваш да обновиш драйверите на мрежовата карта на настолния компютър. Можеш да изтеглиш драйвер от тук. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Ноември 12, 2008 Author Report Share Публикувано Ноември 12, 2008 При инсталацията ми излезе това съобщение: Кои от тези драйвери трябва да изтрия: Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Nicky Публикувано Ноември 12, 2008 Report Share Публикувано Ноември 12, 2008 При инсталацията ми излезе това съобщение: Кои от тези драйвери трябва да изтрия: Най-вероятно второто Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Ноември 12, 2008 Author Report Share Публикувано Ноември 12, 2008 Изтрих първото и нета ми спря. Пробвах да инсталирам драйвера, но ми излезе същото съобщение. Имам инсталационен диск и наново си иинсталирах старите драйвери и нета пак тръгна. Да пробвам ли да изтрия второто??? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 12, 2008 Report Share Публикувано Ноември 12, 2008 Всъщност според мен пробвай да деинсталираш и двете, след което да рестартираш и тогава да опиташ инсталация на новия драйвер. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Ноември 12, 2008 Author Report Share Публикувано Ноември 12, 2008 Махнах второто и без проблем инсталирах новия драйвер. Сега вместо два реда имам един, но нета е в пъти по бавен от този на лаптопа и пак си пише 10 :(. От фирмата доставчик ми казаха, че трябва да си купя нова мрежова карта, но само ако не е вградена. В настройките на нета на едно място се задава стойност 10 или 100. Сега мога да задам стойност 10, а на латопа 100. С новата карта ще мога да задам стойност 100 и нета ще "хвръкне", но възникват неизвестни за мен: 1. Как да разбера мрежовата карта дали е вградена или е външна? 2. Ако мрежовата карта е външна как да избера нова карта, която да съвпадне с конфигурацията ми? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост