isv Публикувано Ноември 9, 2008 Report Share Публикувано Ноември 9, 2008 Здравейте! За пръв път се опитвам да използвам програмата и се натъквам на следния проблем: Създавам Bootable rescue disc и при опит да заредя от него BIOS ми извежда надпис Acronis loader fatal error: bootable drive (partition) not found. Значи ли това , че задължително трябва да имам създаден отделен дял (Acronis Secure Zone)? Аз искам да възстановя от DVD носител , а не от твърдия диск.Опитах да направя и DVD-то бутващо, като записах имиджа и boot диска заедно , но резултатът е същият. Къде е проблемът? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dixi Публикувано Ноември 9, 2008 Report Share Публикувано Ноември 9, 2008 Ако проблемът е такъв, какъвто предполагаш, лесно можеш да го разбереш - създай Acronis Secure Zone с минималния позволен размер и пробвай пак. Наскоро забелязах, че опцията Acronis Startup Recovery Manager може да се активира само ако има създадена Secure Zone, може и в твоя случай да има някаква зависимост.Нещо ми се струва, че дискът не е записан както трябва. Опитай с един Hiren's BootCD, там също я има програмата.Опитах да направя и DVD-то бутващо, като записах имиджа и boot диска заедно , но резултатът е същият.Това как точно го направи? Единственият правилен начин е с програма за работа с .iso файлове, примерно UltraISO. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
isv Публикувано Ноември 10, 2008 Author Report Share Публикувано Ноември 10, 2008 Ако проблемът е такъв, какъвто предполагаш, лесно можеш да го разбереш - създай Acronis Secure Zone с минималния позволен размер и пробвай пак. Наскоро забелязах, че опцията Acronis Startup Recovery Manager може да се активира само ако има създадена Secure Zone, може и в твоя случай да има някаква зависимост.Нещо ми се струва, че дискът не е записан както трябва. Опитай с един Hiren's BootCD, там също я има програмата. Това как точно го направи? Единственият правилен начин е с програма за работа с .iso файлове, примерно UltraISO. След Create a new full backup archive избирам Set the options manually и оттам в Media components ->Advanced и отметка на Acronis True Image Home. Така записва заедно на DVD-то имиджа и Bootable Rescue Media. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
isv Публикувано Ноември 11, 2008 Author Report Share Публикувано Ноември 11, 2008 Всъщност ключът за палатката се оказа в това , че Acronis не разпознава SATA диска. Моят контролер е в AHCI и нъц! След като го пуснах като IDE , всичко си стана както трябва Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост