cenkoff Публикувано Февруари 19, 2009 Report Share Публикувано Февруари 19, 2009 От направения пинг към softvisia.com, при директно включен етернет кабел към лан картата на компа резултата е TTL=0, а при пинг към въпросният адрес при включен етернет кабела (този, който идва от ISP) в рутера и рутера свързан с компа с др. етернет кабел ресултата е няколко пъти появяване на Request time out, след което не се появява никаква инфо за TTL,а само един-два реда инфо за загуби,получени и т.н.П.С относно предишният ми пост става въпрос за пинг към статичния ип-адрес предоставен ми от ISP. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Petar_kir2000 Публикувано Февруари 19, 2009 Report Share Публикувано Февруари 19, 2009 Определено това е показател, че твоят доставчик прави TTL Mangling, т.е. той слага TTL=1, виж отново дали ще стане с Do not change the TTL value. Трябва да стане. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
cenkoff Публикувано Февруари 19, 2009 Report Share Публикувано Февруари 19, 2009 Определено това е показател, че твоят доставчик прави TTL Mangling, т.е. той слага TTL=1, виж отново дали ще стане с Do not change the TTL value. Трябва да стане.Стойността на опцията "Do not change the TTL value" съм я задал още от началото на опитите ми да конфигурирам рутера на Enable и въпреки това няма резултат,което ме навежда на мисълта,че рутера не е наред :( и сега се чудя дали да не го върна този рутер в магазина.....много ще съм ти благодарен ако ми дадеш своят съвет.Благодаря ти за помощта! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Slammer Публикувано Февруари 20, 2009 Report Share Публикувано Февруари 20, 2009 Опитай с по-нова версия на фирмуера, ако и тогава не стане, носи го във фирмата откъдето си го закупил за тест. ПП Опитай с варианта да поговориш с твоя доставчик да ги премахне TTL-ограничението. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Petar_kir2000 Публикувано Февруари 20, 2009 Report Share Публикувано Февруари 20, 2009 Опитай с по-нова версия на фирмуера, ако и тогава не стане, носи го във фирмата откъдето си го закупил за тест. ПП Опитай с варианта да поговориш с твоя доставчик да ги премахне TTL-ограничението. Съжалявам, че снощи продължихме с cenkoff чрез ЛС, но нямах кирилица на компа си. Момчето пробва всичо възможно - той има последния модел рутер с последния възможен фирмуер; Рестартирането не му помогна, казах му да се свърже с доставчика, но e много е вероятно договорът да е подписан за една машина, при което едва ли се биха навили да увеличат TTL-a...Остава подмяна с нов или друг модел - но не и D-link... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tmit Публикувано Юни 29, 2009 Report Share Публикувано Юни 29, 2009 Здравейте! Аз съм начинаещ и имам следния проблем. Имам комп и лаптоп с win XP и поскет HTC-Touch Cruise с wm6. С компа и лаптопа всичко е ок ноHTC-то неще и неще да се свърже към рутера.Ползвам D-link DI-524. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Slammer Публикувано Юни 29, 2009 Report Share Публикувано Юни 29, 2009 А телефона ти въобще, вижда ли твоята мрежа?А вижда ли други мрежи? Може ли към тях да се свърже?Някога, някъде успявал ли е да се свърже? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Petar_kir2000 Публикувано Юни 30, 2009 Report Share Публикувано Юни 30, 2009 Здравейте! Аз съм начинаещ и имам следния проблем. Имам комп и лаптоп с win XP и поскет HTC-Touch Cruise с wm6. С компа и лаптопа всичко е ок ноHTC-то неще и неще да се свърже към рутера.Ползвам D-link DI-524. Здравей tmit,1. Би ли казал, какви са настройките на WLAN-а ти на рутера? 2. Включил ли си WIFI на HTC-то? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tmit Публикувано Юни 30, 2009 Report Share Публикувано Юни 30, 2009 Здравей tmit,1. Би ли казал, какви са настройките на WLAN-а ти на рутера? 2. Включил ли си WIFI на HTC-то? От HTC-то виждам моята мрежа като достъпна но като му дам да се свърже ми дава -"недостъпна"Преди време съм се връзвал към свободни мрежи но скоро несъм имал такава възможност. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Petar_kir2000 Публикувано Юни 30, 2009 Report Share Публикувано Юни 30, 2009 От HTC-то виждам моята мрежа като достъпна но като му дам да се свърже ми дава -"недостъпна"Преди време съм се връзвал към свободни мрежи но скоро несъм имал такава възможност. Странно, още повече, че не ти е защитена мрежата.... но пробвай следното: 1) Изтрий всички налични настройки за WIFI в (Configure wireless networks), които имаш на HTC-то(добре е да го направиш, когато не си вклчил безжичната връзка...)2) В настройките на безжичните врежи на HTC-то, провери да не си дал "само за познатите мрежи..." \networks to access...3) Можеш да пробваш и да включиш "automatically access to not preferred networks", т.е. да се свързва автоматично къв незащитени мрежи(като твоята...)4) Рестартирай HTC-то.5) След включване на WIFI, HTC-то трябва да разпознае автоматично твоята мрежа, защото тя не е криптирана... Трябва да стане, щом виждаш мрежата, просто не са добри настройките на HTC-то за мрежажа-TODOR! Ако не стане веднага, каже каква грешка или съобщение дава HTC-то. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tmit Публикувано Юли 1, 2009 Report Share Публикувано Юли 1, 2009 Направих това което ми каза но явно бъркам някъде Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Petar_kir2000 Публикувано Юли 1, 2009 Report Share Публикувано Юли 1, 2009 Направих това което ми каза но явно бъркам някъде - Пробвай като махнеш човката на EAP.- Провери си в рутера диапазона на разрешените адреси, а така също и дали си включил DHCP сървера,отиди на 18-ти пост от тази тема и виж втората рисунка. - Провери, дали не си включил защитната стена или си направил някакво филтриране? Ако и така не стане, подходи по-иначе. Ще се опитаме да изградим нова мрежа и тя да е защитена:1. Направи в рутера следните настройки:- смени името на мрежата от TODOR на нещо друго...- въведи поне елементарна защита, т.е. WEP с някакъв ключ;2. Сега направи следните настройки на HTC-то- Когато видиш новата мрежа като "недостъпна", кликаш на нея и правиш същите настойки, които си въвел в рутера (т.е. WEP и паролата) Не забравяй да си промениш и настройките и на лаптопа!!!P.S. Само за твоя информация, НТС-то поддържа дори WPA2 Personal... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tmit Публикувано Юли 2, 2009 Report Share Публикувано Юли 2, 2009 - Пробвай като махнеш човката на EAP.- Провери си в рутера диапазона на разрешените адреси, а така също и дали си включил DHCP сървера,отиди на 18-ти пост от тази тема и виж втората рисунка. - Провери, дали не си включил защитната стена или си направил някакво филтриране? Ако и така не стане, подходи по-иначе. Ще се опитаме да изградим нова мрежа и тя да е защитена:1. Направи в рутера следните настройки:- смени името на мрежата от TODOR на нещо друго...- въведи поне елементарна защита, т.е. WEP с някакъв ключ;2. Сега направи следните настройки на HTC-то- Когато видиш новата мрежа като "недостъпна", кликаш на нея и правиш същите настойки, които си въвел в рутера (т.е. WEP и паролата) Не забравяй да си промениш и настройките и на лаптопа!!!P.S. Само за твоя информация, НТС-то поддържа дори WPA2 Personal... Смених името на мрежата , въведох ключ и HTC-то се върза с рутера НО пак пропускам нещо Немога да отвозя нищо. Скайпа също неще да работи. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Petar_kir2000 Публикувано Юли 2, 2009 Report Share Публикувано Юли 2, 2009 Странно, , но сме успели все нещо - видно е, че изграждаш връзка с рутера, но от там нататък...Провери ли, Дали не си направил някакво ограничение на защитната стена на рутера? (Дай един шот на Advance,Firewall)Да не си обявил някакво филтриране на МАС адрес или IP? (Дай един шот на Advance, Filter, IP и МАС). Провери всички видове филтрирания!Мисли логично, рутера е достатъчно прост за употреба:- изграждане на мрежа с рутера - изградена- допуск до интернет - неуспешен, причини: + филтриране по IP и МАС адрес + филтриране по Защитна стена + нямаш филтриране по TTL, защото изграждаш връзка с лаптопа, нали? За друго аз не се сещам....Каква защитна стена използваш и какъв антивирусен пакет използваш на двата компютъра? (лаптопа и настолния) - Въпросът е в това, че някой програми, като McAfee например, прихващат връзките в мрежата и не дават възможност за достъп до мрежата... Пробвай връзката през лаптопа и кажи резултатите. P.S. Яааааа, ами ти зареждаш страницата google.com, така ли е или нещо не съм видял добре... Виж третата снимка, която си ни дал? Това означава, че имаш Интернет!!!!! Така ли е? Май ще черпиш! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tmit Публикувано Юли 2, 2009 Report Share Публикувано Юли 2, 2009 Да започна по ред. Защитна стена-изкл.Комп-avast 4.8 freeлаптоп-NOD32 Виж това Стрелките в кръгчето се движат известно време и спират а сигнала се мини постоянно въпреки , че рутера е на 70см Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост