Jump to content

Кой от трите лаптопа да избера?

Препоръчан пост

Колебая се между три модела лаптопи. Според вас кой е най-добър като се има предвид, че ще го ползвам за програми като Фотошоп, 3Д Студио Макс и някоя игра като ЦС:

Модел 1 Модел 2 Модел 3

П.П. Имам проблем с линка на Модел 1, но ако ви излязат много лаптопи искам да си взема този, който струва 1529 лв.

Сподели другаде

• Отговори 32
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Интересно защо избираш лаптоп с вградени видео карти след като ще я ползваш все пак тази видеокарта стабилно. Като цяло и трите са много добри, спор няма. Аз лично бих избрал 3тия, само защото имам същия процесор и същото видео и съм доста доволен от тях. Той е с 2 ГБ рам, аз има 4, но едва ли ще е от толкова голямо значение.

Бих те посъветвал да изключиш втория, защото цената с другите е близка, а процесора е по-стар и по-слаб и е с вградено видео. Плюса е че има 3 гиги рам и 320 гиги хард диск.

Имаш избор, нека и някой, който си разбира да даде мнение :)

Сподели другаде

Като ги гледам първият и вторият са на практика едни и същи, но първият има повече памет, което автоматично изключва втория. Игри като CS ще вървят добре и на трите лаптопа. И трите лаптопа също няма усетят никакви проблеми с Photoshop. За 3ds Max обаче не съм сигурен доколко ще страда от вградените видео карти на първите два. За нея третият определено е най-добър. Той обаче има двойно по-малко памет. По принцип в момента 2GB памет е достатъчна за всяко приложение, ако е стартирано самостоятелно (т.е. нямаш стартирани едновременно Photoshop, 3ds Max, Maya др. такива). Според мен може би третият е най-оптимален, но все пак си зависи.

Добавено:

Там е проблема, че не разбирам :(. Едно момче ми препоръча този модел: http://laptop.bg/#/details/ASUS/16/1783, но не знам дали ще поддържа ХР.

Също е с добри показатели. Според сайта на ASUS лаптопът си е съвместим с Windows XP.

Сподели другаде

От трите модела и АСУС-а според теб, кой да избера или да търся други варианти за същите пари, защото АСУС-а ме устройва, но се притеснявам, че марката не е добра и може да даде дефект?
Сподели другаде

От първите три втория отпада, защото е същия като първия, но с по-малко памет. Като показатели бих класирал на първо място модела Fujitsu-Siemens, след него този на ASUS и накрая този на Dell. За марките не мога да кажа много, защото за това трябва по-скоро практика, каквато на мен ми липсва.
Сподели другаде

Последни два въпроса:

1. Виждам, че след гигахерцовете има едно означение Cache 2MВ, Cache 3MB. Какво означава и колкото по-малко мегабайтове пише е по-добре , нали?

2. Тези промоции с каква цел се правят? Някаква уловка ли е или има нещо друго, защото наистина цените са ниски, а конфигурациите добри?

П.П. Благодаря за изчерпателните отговори на всичките ми въпроси.

Сподели другаде

От трите модела и АСУС-а според теб, кой да избера или да търся други варианти за същите пари, защото АСУС-а ме устройва, но се притеснявам, че марката не е добра и може да даде дефект?

Ха,Асус не била добра марка...Сигурно си повлиян от нечие чуждо мнение.Аз тепърва навлизам в хардуера,но имам компоненти от тази компания:монитор PW 191

(страхотно доволен съм) и дънна платка.Произвежда и развива продукти в голям диапазон.Така че ако имаш нещо конкретно пред вид моля те сподели го.От мен едно предложение за проучване щом търсиш стабилност:Toshiba Satellite-шефа ми си взе лаптоп от тази серия,а той знае кое е хубаво. :yes:

Сподели другаде

1. Първото е кеш паметта. Тя е вградена в процесора, замества РАМ Паметта, но в пъти по-малка, но много по-бърза. Ако правиш много еднакви действия информацията се праща до РАМ паметта и след време искаш да правиш същото действие, процесора чете в РАМ паметта и прави действието по-бързо. Но тази информация се прехвърля по шини, които са бързи и все пак не усещаш нищо. Докато кеш паметта е вградена в процесора и служи като малка РАМ памет, но е много по-бърза. И така това помага доста за бързодействието, но не е фатално ако е по-малко. Та, колкото повече толкова повече.

п.п. не съм сигурен в казаните думи горе, казвам това което знам, не съм сигурен дали е точно така, но има нещо вярно :Р

2. Цените не са никак ниски за дадените оферти. Тази която беше най-евтина на Асус за 1299 лева е с такава цена, защото липсват глезорийките Bluetooth, Camera и куп вградени неща. Също така ОС-то е Линукс, която е безплатна и това също намалява цената. Можеш да се размислиш между този Асус и Модел 3 ;)

Сподели другаде

Ха,Асус не била добра марка...

В интерес на истината ASUS не е нишо кой знае какво. Не са боклуци, но въобще не бих ги нарекъл лидери в каквото и да било, освен продажби. Посредствено качество.

Сподели другаде

вземай смело Asus-a.

Модерна машина с сравнително нов процесор, предостатъчно количество RAM, прилично видео,

чудесни гаранционни условия от страна на most.bg, софтуерна подръжка. Минусите са споменати по-горе от VIS. Ако сметнеш че точно тези минуси са приоритетни за теб, тогава твоят избор е FS. Там положението с гаранцията(примерно) е като при MSI т.е. неясно...

...От мен едно предложение за проучване щом търсиш стабилност:Toshiba Satellite-шефа ми си взе лаптоп от тази серия,а той знае кое е хубаво. :yes:

Искаш да кажеш, че шефа ти разбира кое е лъскаво, щото хубаво и Toshiba, трудно се събират в едно изречение...

ПП Е тоя сайт на лаптоп.бг е голямо дърво под FF...

Сподели другаде

Взех АСУС-а, но възникна един спор. Аз искам да е с УИН, а ми казаха, че в сайта пишело, че е препоръчително да се използва с Виста и то 64-битова, защото 32-битовите нямали да се възползват пълноценно от параметрите му. Друг вариант е да си сложа 64-битов УИН. Предпочитам ХР, защото: съм свикнал с него, а с Вистата се работи по-трудно; Вистата не е толкова надеждна; за Виста се намират по-малко програми и игри.

П.П. Освен това преди няколко месеца Night Raven ми даде линк да си изтегля SP3 и смятам, че дойде момента да го изпробвам :).

Сподели другаде

Ами да. Аз също съм с 4 ГБ РАМ и Уиндоуса ми ХР 32 битова хваща само три от тях. Но не се оплаквам защото 3 ГБ са си много и стигат за всичко :) Ако наистина искаш да ги използваш всичките четири трябва да инсталираш 64 битова операционна система. Но работата е там, че не всички програми има за 64 битова и не всички ще работят. Та.. 1 ГБ рам по-малко, но за това което си взел е доста доволно. Няма страшно три ще са ти напълно достатъчни, от личен опит ти го казвам ;)
Сподели другаде

Ясно. Ще последвам примера ти, но имам няколко въпроса:

1. Имам диск с УИН, от който съм много доволен, но един познат ми каза, че кода който въведеш бил от значение, т.е. имало кодове, които не ти позволявали да използваш 100%-тово ОС. Вярно ли е това?

2. Отивам на този адрес: http://support.asus.com/download/download....SLanguage=en-us и въвеждам следните данни:

- за Select Product -> Notebook

- за Select Series -> F3 Series

- за F3Sg

Натискам Search и след малко се появява прозорче и избирам Win XP и пак натискам Search. Появяват се 80 файла, разделени в различни категории и оттук изникват още някои въпроси:

А. Това всички драйвери ли са за ХР, за да работи без проблеми или трябва да търся още някои?

Б. Категорийте, където са с по един файл всичките ли трбва да ги сваля или да пропусна някоя?

В. От категорийте, които имат повече от един файл, кой файл да сваля? Най-новата версия ли?

Г. В какъв ред рябва да ги инсталирам и как, т.е. да ги разархевирам или да ги направя на буутдиск, или нещо друго?

Д. Първо трябва да инсталирам УИН-а, да си разделя диска на дялове и тогава да слагам драйверите или греша?

Сподели другаде

1. Не вярвам точно за Уиндоуса да има значение от кода. Все пак някой друг нека каже.

2. След като си взел лаптопа, не са ли ти дали диск с драйвери. На него би трябвало да има и за Виста и за ХР. Също така би трябвало да има функция, която автоматично да ти инсталира всички драйвери, ти само да гледаш и чакаш рестартите.

Ако ще делиш дяловете, както аз направих, първо съедини целия хард диск на едно място, след това задели колкото искаш място за Ц-то(Уина) след това останалите можеш да ги нацепиш и по време на работа с ОС-то. Хубаво е да тръгнеш с Видео, ауидо, Биоса и драйверите за процесора, после останалите. Но не е фатално и да им размениш реда :)

п.п. след като се инсталира Уиндоуса можеш да инсталираш драйверите, няма нужда от буутващи дискове ;)

Сподели другаде