valio kita Публикувано Ноември 4, 2008 Report Share Публикувано Ноември 4, 2008 Здравеите колеги,имам проблем с компа ми.Не съм много в час,и се обръщам за помощ към вас.Компа ми посточнно изключва,без никави съобщения без нищо...просто еи така спира и краи-черен екран.Предишният път когато правеше така го закарах на ремонт и ремонта трая 10 мин,казаха ми че процесора е "оувърклокнат" и незнам как съм го направил.По принцип не правя такива сложни оперции с комап ми,пък и незная как. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
VIS Публикувано Ноември 4, 2008 Report Share Публикувано Ноември 4, 2008 Здравей, добре дошъл във форума на SoftVisia Като за начало кажи с каква операционна система си. Какви с какъв хардуер разполагаш - процесор, дъно, хард диск, захранване.Обясни кога точно го прави това изключване. След като го пуснеш ли кога ? Като зареди операционната система работи ли ? Бъди доста по-конкретен за да можем да ти помогнем. В случай, че се зарежда операционната система и след това се изключва, можеш да пробваш да го пуснеш под Safe Mode да видиш дали и там ще се изключи. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
valio kita Публикувано Ноември 4, 2008 Author Report Share Публикувано Ноември 4, 2008 Значи ОС стартира и понякога работи с часове,а понякога и 5 мин мисля че изгасва когато го натовар повечко...ето данни за компа...... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 4, 2008 Report Share Публикувано Ноември 4, 2008 Дай шот и от страницата Датчик в EVEREST. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
valio kita Публикувано Ноември 4, 2008 Author Report Share Публикувано Ноември 4, 2008 пробвах и с тест за стабилност в EVEREST....пак изгасна по същичт начин на 4-тата минута от теста а температурата на процесора показваше 61 градуса когато изключи(значи не е от прагряване както нкои ми каза) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tzwaro82 Публикувано Ноември 4, 2008 Report Share Публикувано Ноември 4, 2008 ДА- вероятността прегряване да причини такова изгасване е почти 100%, но изглежда дъното ти не се разбира с Еverest. Тея градуси са на графичният процесор, а не на централният- така, че прегряването още е на дневен ред. Няма информация и за напреженията и вентилаторите?! Моят съвет- да видиш в БИОС-а въобще работи ли ти вентилатора на процесора, и каква е температурата на централният процесор. Най добре ще е да видиш стойноста на градусите веднага след едно такова изключване, и по възможно най-бързият начин- друг начин да видиш градусите май няма- въпреки изобилието от програми. Ако имаш възможност- погледни я тая перка- върти ли, прахолясала ли е- въобще какво е положението с процесора ти. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
valio kita Публикувано Ноември 4, 2008 Author Report Share Публикувано Ноември 4, 2008 А как да вляза в биоса,пък и там ми е такава мъгла.....да не прецакам нещо.....ама от друга страна бих се радвал да науча нещо ново. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
VIS Публикувано Ноември 5, 2008 Report Share Публикувано Ноември 5, 2008 Като пускаш компютъра докато се зареждат "белите буквички" натискаш стабилно F2(поне при мен е F2) и не спираш, докато не се покаже BIOS. Там ще намериш най-вероятно нещо за Hardware и ще пише марката и модела на видеото и процесора. Срещу тях би трябвало да има температурите им и други полезни данни. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост