Jump to content

Проблем с появата на черен екран

mavro

Препоръчан пост

Вече за втори път ми се случва както си работя с програмата Sweet Home 3D изведнъж всичко изчезва от екрана и той става черен. Нищо не работи, дори монитора преминава в стендбай, а компютъра продължава да работи. Трябва да му дам рестарт от копчето. Много е неприятно, защото каквото съм направил до момента с Sweet Home 3D всичко отива по дяволите. Моля за компетентна помощ !

Ето малко информация:

-Операционна система Microsoft Windows XP Professional Service Pack 2

-Тип централен процесор Intel Celeron D 356, 3347 MHz (25 x 134)

-Дънна платка ASRock 775Dual-VSTA (4 PCI, 1 PCI-E x16, 1 AGP, 2 DDR DIMM, 2 DDR2 DIMM, Audio, LAN)

-Системна памет 512 MB (DDR2-533 DDR2 SDRAM)

-Видеокарта RADEON X550 (128 MB)

Сподели другаде

Докато работиш с друга програма, има ли такъв проблем? Откога е така?

Пробпема е от вчера. С други програми не се е случвало до сега. Възможно ли е тази програма Sweet Home 3D да иска повече RAM ?

Сподели другаде

Можеш да провериш дали при теб работят коректно DirectX и OpenGL платформите; за първата може да ти свърши работа вграденият в Windows инструмент DirectX Diagnostic Tool (Start -> Run... -> dxdiag -> OK). За втората можеш да използваш например теста GL Excess/XSMark.

Освен това, виждам, че тази програма използва Java Runtime Environment; можеш да деинсталираш програмата, да деинсталираш и продукта Java (ако го имаш инсталиран), след което да инсталираш последните версии на Java и Sweet Home 3D.

Сподели другаде

Можеш да провериш дали при теб работят коректно DirectX и OpenGL платформите; за първата може да ти свърши работа вграденият в Windows инструмент DirectX Diagnostic Tool (Start -> Run... -> dxdiag -> OK). За втората можеш да използваш например теста GL Excess/XSMark.

Освен това, виждам, че тази програма използва Java Runtime Environment; можеш да деинсталираш програмата, да деинсталираш и продукта Java (ако го имаш инсталиран), след което да инсталираш последните версии на Java и Sweet Home 3D.

При DirectX всичко е ОК. За OpenGL не разбрах как се прави теста,но мисля,че и тук нещата са ОК. Деинсталирах Java Runtime Environment и

Sweet Home 3D и отново ги инсталирах. Поработих 1-2 часа с програмата и пак същия номер- черен екран. Някакви други идеи по въпроса ?

В друг форум ми предложиха това:

И аз имах този проблем

когато е малко системната памет и е ниско бюджетна при по-тежки приложениа възникват грешки които блокират системата.

Смени си тази памет с по-качествена - 2 по 1 Gb

и всичко се оправя !

Сподели другаде

Ако проблема беше в паметта, едва ли щеше да можеш да работиш 1 - 2 часа; въпреки това нищо не пречи да я тестваш - можеш да си свалиш Memtest86+ и да тестваш няколко часа.

Преди това обаче е добре да провериш стойностите на температурите и захранващите напрежения. Можеш да използваш SpeedFan или друга програма за мониторинг.

Сподели другаде

Преди това обаче е добре да провериш стойностите на температурите и захранващите напрежения. Можеш да използваш SpeedFan или друга програма за мониторинг.

Ето резултата от SpeedFan:

Как са температурите и напреженията ?

Сподели другаде

Температурите изглеждат добре, обаче ме притеснява стойността на +12V. Пусни един тест за 10-ина минути с CPU Burn-in, като през това време наблюдаваш стойностите в SpeedFan.
Сподели другаде

Температурите изглеждат добре, обаче ме притеснява стойността на +12V. Пусни един тест за 10-ина минути с CPU Burn-in, като през това време наблюдаваш стойностите в SpeedFan.

Ето резултата от теста:

Сподели другаде