Jump to content

RQ:Драйвер за блутуут

mishoval

Препоръчан пост

До вчера ползвах Блусолейл с блутуут-флашката ми без проблем. След деинсталацията на Солея ми се затри и драйвъра на блутуута. Няколко пъти инсталирам и деинсталирам различни версии на Блусолейла, но всички не се стартират- иконката долу е сива и при кликване ми съобщава "Blutooth hardware is no found". При опит да се кънектна с Нокия сюите чрез блутуута отново получавам същия отговор! Възможно ли е блутуут - стикчето да се е прецакало, или трябва да търся драйвер за него - най-глупавото е, че на него нищо не пише и не зная точно какво да търся. Някакво 10 лв. китайче е, но повече от година ми вършеше добра работа.

Нека някой с повече опит да помогне! Благодаря предварително!

Сподели другаде

Опитай да реставрираш системата. Ако не помогне:

1. Изтрий Блусолейла.

2. Постави блутута.

3. Десен клик върху My PC -> Properties -> Hardware -> Device Manager

4. Десен клик върху иконката на блутут -> Scan for Hardware Changes

От тук нататък ще се оправиш сам.

Сподели другаде

1. Изтрий Блусолейла.

2. Постави блутута.

Не разбирам какво разбираш под "реставрираш" - ако е възстановяване на с-мата, system restore ми е изключено. След малко ще пробвам следващите стъпки, но досега пре деинсталациите на Блусолейл-а, въобще не ми се позитивираше иконка на блутуута или нов хардуер. Все пак ще пробвам и ще пиша за р-тата.

P.S:Благодаря, получи се!!! Блутуута работи с Нокия РС сюите. Но когато отново се опитах да инсталирам Блуесолейл-а /6.0.227/, драйвера отново се затри. Това означава ли, че трябва да забравя за тази програма/ пробвах и с по-стари нейни версии, вкл. и с тази от инсталац. диск , с който си купих блутуута/ ?

Сподели другаде

Да , аз ти препоръчвам да забравиш за Блусолейла. Аз отдавна се обедих че осира драйвърите. Зависи за какво ти трябва де. Примерно ако искаш да си джиткаш чрез телефона компютъра и това правиш чрез Сони Ериксон може да опиташ с FMA. Аз съм доволен от нея (когато имах телефон с тази марка). Иначе ако искаш само да си прехвърляш файлове, не виждам за какво ти е програма.
Сподели другаде

1. Изтрий Блусолейла.

2. Постави блутута.

Големи благодарности от мен,Pantockrator !

Доста време не можех да го ползвам,но благодарение на теб,вече е тук ! :hesthebest:

Сподели другаде