ulcho Публикувано Октомври 28, 2008 Report Share Публикувано Октомври 28, 2008 Здравейте !Имам проблем с компютъра, на който сам не намирам решение. Операционната с-ма изключва и се показва син екран с някаква информация. Даже докато пишех първия път темата, направи същото. Та, преписал съм информацията и ако се наложи съм готов да я пусна тук за да дадете някакво мнение. Пишете за да обсъдим и ако е възможно да решим проблема. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tokera Публикувано Октомври 28, 2008 Report Share Публикувано Октомври 28, 2008 Здравейте !Имам проблем с компютъра, на който сам не намирам решение. Операционната с-ма изключва и се показва син екран с някаква информация. Даже докато пишех първия път темата, направи същото. Та, преписал съм информацията и ако се наложи съм готов да я пусна тук за да дадете някакво мнение. Пишете за да обсъдим и ако е възможно да решим проблема. Според мен проблема е хардуерен. Провери връзките на хардуера, примерно рамта да не се е разместила или нещо такова. Това е мое мнение ако искаш изчакай някой по-запознат с компютрите да си даде мнението. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mate Публикувано Октомври 28, 2008 Report Share Публикувано Октомври 28, 2008 Здравейте. Ако можеш да напишеш това което ти се изписва на синия екран ще бъде добре. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Октомври 28, 2008 Report Share Публикувано Октомври 28, 2008 Здравей и добре дошъл във форума на SoftVisia! Появата на BSOD може да е в резултат както от хардуерен проблем (прегряване на компоненти, физически проблем с твърдия диск, проблем с RAM, проблем със захранващия блок и тн.), така и в резултат от софтуерен срив, най-често от бъгав драйвер на устройство на трети производител (било то драйвер на хардуерно устройство, филтриращ драйвер на софтуерен продукт и тн). За да може обаче да решим проблема, ще ни трябва повече информация за компютъра: 1) Каква е операционната система (версия / Service Pack);2) Какви са компонентите на машината - дънна платка, видеокарта, памет, твърд диск, захранващ блок (марка / модел);3) Какви са работните температури и захранващи напрежения на компонентите;4) Дали скоро си правил хардуерен ъпгрейд или инсталиране на нови драйвери за текущи компоненти;5) Дали скоро е обновявана операционната система или приложния софтуер;6) Кога се появи проблемът; Също така ще трябва да предоставиш файла с извадка от паметта, който се генерира от операционната систма при поява на BOSD. От информацията, която той съдържа е възможно да се разбере доста точно дали става въпрос за проблемен драйвер или хардуерен проблем. За целта направи следното*: 1) Oтвори System Properties --> Advanced --> Startup And Recovery --> Settings.2) Oт комбинираното поле в рамката Write Debugging Information избери опцията Kernel Memory Dump.3) Кликни OK и затвори аплета System. Причната за промяната на тези настройкие е, че при Windows XP стандартно се създава извадка на сегмента от физическата памет, в който е възникнала грешката (Small Memory Dump). Това е минималното количество информация и често не е достатъчно за добър анализ. Kernel Memory Dump (опцията, която избрахме) предлага най-доброто съотношение големина на файла с извадка / полезна инфромация.Имай предвид обаче, че за да се генерира файл с извадка от паметта на устройство C:\ трябва да има достатъчно свободно място и файл за странициране на виртуалната памет с подходящ размер.След време, ако системата пак покаже BSOD - отиди в папката C:\Windows. Там ще имаш един файл Memory.dmp, който трябва да го споделиш с нас. Това може да стане като например го качиш на 4Storing или на друг хостинг и ни дадеш линк за сваляне, за да може да го анализираме. *- Посочените неща са в сила за Windows XP. Ако ползваш Windows Vista няма нужда да се променят настройки, защото там стандартно е селектирана опцията Kernel Memory Dump. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ulcho Публикувано Октомври 28, 2008 Author Report Share Публикувано Октомври 28, 2008 Значи параметрите са му такива:Computer: AMD Athlon 3000+ 1,8 Ghz1 GB RAM като са 2 платки по 256 и една 512Видео - GF 7300 GT производство на ASUSОперационна система - Windows XP SP2HDD - Един хард 40 GB ExcelStor(незнам дали така се пише) и един хард 80 GB Seagate BaracudaДъно nVidia nforce A8N-VM (като незнам дали това му е модела)Захранването е 350 вата. За модел пише LC-8350ATXТемператури: Дъно - 28 градуса (в момента), CPU1 - 38 градуса, Temp3 - 30, CPU0 Core - 29HDD - 34 - 35 градусаИма тука едни кутийки, в тях пише Voltages - +12(извън кутийката) в нея - +11,26 след нея +5в +5,23в, Core - +1,50в + 3,3 + 3,28 в. Graphic adapters - GPU - 49 градуса. За хардуерен ъпгрейд не съм правил, обаче преинсталирах Уиндоус-а и тогава му сложих съответните драйвери. Проблема го има...да речем от седмица и половина.Ето това е общо взето всичко, с изключение на писането от синия екран, но доколкото разчитам там има някакъв проблем с файл на име "win32k.sys". А има и още нещо което смятам че е нужна информация, в дъното има и вградена видеокарта, която незнам каква е, но доколкото знам е премахната (Disable). За картата (горе споменатата) съм изтеглил драйвери от сайта на нВидия (импровизирано писане), които се предполага че са сравнително нови. Това е общо взето и благодаря за информацията. Чакам още коментари и мнения.Поздрави ! P.S. - Току що погледнах програмата, която следи температурите на компонентите и видях, че на Graphics Adapters температурата се е покачила до 50 градуса. Картата е само с радиатор, няма вентилатори. Проблем ли е това Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Октомври 28, 2008 Report Share Публикувано Октомври 28, 2008 Win32k.sys е изключително съществен компонент, който съдържа мениджъра на прозорците, графичният интерфейс за устройства, отделно получава вход от клавиатура / мишка и други устройства. Много малко вероятно е да има проблем с него, по-скоро в случая става въпрос за хардуерен срив и е просто късмет, че win32k.sys е попаднал на прицел и съответно неговото име е изписано на екрана. За да дадем максимално точна информация, както писах в предния коментар ще трябва файл с извадка от паметта. Междувременно бих препоръчал следното: 1) С помощта на MemTest86+ направи тест на оперативната памет. 2) Чрез ESTEST (за ExcelStor) и SeaTools (за Seagate) направи тестове на твърдите дискове. Важно е да избереш да направиш дългият / обширен тест, а не бързия.3) Температурите на компонентите и захранващите напрежения предполагам са в idle състояние, а не под товар. За целта може да тестваш системата със софтуер като Prime95 и тогава да провериш какви са стойностите за температурите и напреженията. Като за idle температурите са в нормата, но +12V линията на захранващия блок, ако наистина е 11,26V в момента това съвсем не е добре като за idle състояние и може да означава евентуален проблем с PSU. За съжаление не можах да открия информация в интернет за захранващия ти блок по това, което си написал като информация до момента.4) Това, че дъното има вграден видеоконтролер не е проблем. Той в момента е забранен, защото ползваш външна видеокарта.5) Температурата на видеокартата ти е приемлива. Това, че е с пасивно охлаждане обаче, може да създаде проблем (особено през лятото), ако в кутията ти няма добър въздушен поток. Добре е да го имаш в предвид.6) Би било добре също така да се увериш, че на системата няма зловреден код (oсобено Rootkit базиран). Това може да стане с инструменти като GMER и Malwarebytes Anti-Malware.7) Препоръчително е да актуализираш операционната система до SP3 и да приложиш последните ъпдейти / поправки след това. P.S.: Ако ти е по-лесно, може да прикачваш скрийншот на дадена програма, която мери температури и захранващи напрежения (например SpeedFan, Everest), вместо да ги пишеш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ulcho Публикувано Октомври 28, 2008 Author Report Share Публикувано Октомври 28, 2008 Проблема тук е че аз нямам флопи (махнах го). Има ли друг начин, или да си го сложа там ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 28, 2008 Report Share Публикувано Октомври 28, 2008 За какво ти е флопи в случая? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ulcho Публикувано Октомври 28, 2008 Author Report Share Публикувано Октомври 28, 2008 1) С помощта на MemTest86+ направи тест на оперативната памет. Ей тук са дадени инструкцийте, по които се действа с мемтест. Така прочетох поне. Иска дискета за да може явно програмата да стартира през ДОС. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 28, 2008 Report Share Публикувано Октомври 28, 2008 MemTest има и ISO версия, която можеш да си запишеш на диск и да заредиш от него, ако нямаш флопи. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ulcho Публикувано Октомври 28, 2008 Author Report Share Публикувано Октомври 28, 2008 А линк ще може ли да ми дадеш да го изтегля ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 28, 2008 Report Share Публикувано Октомври 28, 2008 Ти да не пропусна вече дадения линк? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ulcho Публикувано Октомври 28, 2008 Author Report Share Публикувано Октомври 28, 2008 Не съм го пропуснал. Просто незнам кое от всички да тегля, но както и да е. Сам ще го намеря. Благодаря ! А, да питам - има ли разлика м/у ИСО-то и това, което се пуска през ДОС ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 28, 2008 Report Share Публикувано Октомври 28, 2008 Не е толкова далеч от ума, че трябва да изтеглиш "Pre-Compiled Bootable ISO (.zip)". Няма разлика между това и версията за дискета. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ulcho Публикувано Октомври 29, 2008 Author Report Share Публикувано Октомври 29, 2008 Здравейте !Ето това скрийн шот от SpeedFan. Погледнете ако имате възможност и ми кажете как е. Благодаря ви !http://4storing.com/9m223/dfa9c35bb0918dd3...047c80db0f.html Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост