Jump to content

Проблем с View Workgroup computers

Tokera

Препоръчан пост

Ето каква грешка ми дава при опит да вляза в други компютри. Проблема не е от мрежата, тъй като другите компютри си влизат в нея без проблем. Дори да вържа лаптопа към друга мрежа няма промяна. С Уиноус ХП СП3 е компютъра. Ако може някой да ми помогне ще му бъда много благодарен :help: :)

post-1180-1224671796_thumb.jpg

Сподели другаде

За начало отвори аплета Services (Start --> Run --> "services.msc") и провери състоянието на следните услуги:

1) Computer Browser

2) DHCP Client

3) Network Connection

4) Server

5) TCP/IP NetBIOS Helper

6) Workstation

7) Wireless Zero Configuration*

Тези услуги трябва да са със статус - Started. Aко е необходимо направи промяна, така че да се зареждат винаги при стартиране на Windows (Start type = Automatic).

Също така провери дали използваш Simple File Sharing (Folder Options --> View) и ако трябва направи корекция (постави отметка). Добра идея е да провериш и дали имаш инсталиран Client For Microsoft Networks и File and Printer Sharing зa мрежовата връзка, която използваш.

Сподели другаде

По какъв начин включваш лаптопа към мрежата (имам предвид един и същи кабел ли използваш или го включваш на мястото на някой друг компютър)? Другите компютри виждат ли го в мрежата? След като провериш това, което ти препоръчва l.kanelov и ако всичко това, което казва той е ок, пусни пинг към 127.0.0.1, ако пингът мине нормално, това означава, че протоколите и мрежовата карта са обвързани правилно. След това опитай да пуснеш пинг към някой от другите компютри. Ще чакаме резултатите!
Сподели другаде

По какъв начин включваш лаптопа към мрежата (имам предвид един и същи кабел ли използваш или го включваш на мястото на някой друг компютър)? Другите компютри виждат ли го в мрежата? След като провериш това, което ти препоръчва l.kanelov и ако всичко това, което казва той е ок, пусни пинг към 127.0.0.1, ако пингът мине нормално, това означава, че протоколите и мрежовата карта са обвързани правилно. След това опитай да пуснеш пинг към някой от другите компютри. Ще чакаме резултатите!

Пробвал съм всякакви варианти за връзване ( Връзка между 2 пц-та с Уаерлес, с кръстосан кабел, и в обикновенна лан мрежа на доставчика) другите компютри виждат моя, но мен въобще не ме допуска до тая опция.

ЗА съжаление сега не мога да видя нещата, които сте описали, но като се прибера ще ги видя и ще пиша. Благодаря за труда, който сте положили да ми помогнете.

Сподели другаде

Пробвал съм всякакви варианти за връзване ( Връзка между 2 пц-та с Уаерлес, с кръстосан кабел, и в обикновенна лан мрежа на доставчика) другите компютри виждат моя, но мен въобще не ме допуска до тая опция.

ЗА съжаление сега не мога да видя нещата, които сте описали, но като се прибера ще ги видя и ще пиша. Благодаря за труда, който сте положили да ми помогнете.

Незнам защо не става да си редактирам мнението ... много странно, но пробвах тези неща, които споменахте по-горе, всички сервизи са пуснати и са на автоматичен режим, инсталирани са клиент фор майкрософт и принтер шеринг, пинга си е нормален и до 127.0.0.1 и до ип-то на другия компютър. Явно ще се наложи да пиша по отделно ип-тата на компютрите в които влизам.

Благодаря за съветите.

Сподели другаде

Незнам защо не става да си редактирам мнението

:offtopic:

Въведено е ограничение да не могат да се редактират коментари след като изтекат 60 минути. Тук е дискусията.

Сподели другаде

Провери ли дали използваш Simple File Sharing? Също така пускал ли си съветника Windows XP Network Setup Wizard на въпросната машина?

Сложил съм отметката за симпле филе шаринг, а относно тоя съветник ако може да кажеш от къде се пуска :)

Сподели другаде

Банално, но все пак да попитам- имаш ли инсталирана защитна стена, ако да каква? Имаш ли инсталиран Norton или McAfee антивирус?

Comodo Firewall пробвах и със спрян, но няма промяна.

Съветника не бях го пускал, сега го пуснах, но отново нищо.

Сподели другаде

Comodo Firewall пробвах и със спрян, но няма промяна.

Там може да е проблема... Колкото по-стабилна е станата (а Comodo Firewall се приближава към тази класификация), дори и да е изключен контролния й панел в systray-я, защитата й си остава активна.

В настройките й си дефинирай локалната си мрежа като доверена. И провери дали си разрешил File and Printing sharing в изключената Windows Firewall

Сподели другаде