muazzes Публикувано Октомври 13, 2008 Report Share Публикувано Октомври 13, 2008 Здравейте. Имам следния проблем с Windows-a. Когато отварям папки, подпапки и т.н. се наблюдава нещо като забавяне от порядъка на 1 сек преди да се покаже съдържанието на следвашие прозорец. Не се дължи на това че машината е затлачена.Ако някой има идея .. :| Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
BEGAI.BE.ABE.BEGAI.BE Публикувано Октомври 13, 2008 Report Share Публикувано Октомври 13, 2008 Здравейте. Имам следния проблем с Windows-a. Когато отварям папки, подпапки и т.н. се наблюдава нещо като забавяне от порядъка на 1 сек преди да се покаже съдържанието на следвашие прозорец. Не се дължи на това че машината е затлачена.Ако някой има идея .. :|Не разбирам много от тези работи,но мисля че си хванал някой spyware(worm).Сканирай с Ad-aware http://www.lavasoft.com/ . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
muazzes Публикувано Октомври 13, 2008 Author Report Share Публикувано Октомври 13, 2008 Не разбирам много от тези работи,но мисля че си хванал някой spyware(worm).Сканирай с Ad-aware http://www.lavasoft.com/ . Ами и аз не разбирам много, но съм сложил 3 програми за тази цел и "уж" всичко е чисо .. колкото да забавянето, нещо от системата си е ама не мога да разбера какво. Дразнещо, насечено, забавено отваряне. Липсва характерната анимацийка с нещо като крушка и папка. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 13, 2008 Report Share Публикувано Октомври 13, 2008 Не разбирам много от тези работи,но мисля че си хванал някой spyware(worm).Сканирай с Ad-aware http://www.lavasoft.com/ .Доста смешна и вече бъгава програма. Не бих я препоръчал на никого. Ами и аз не разбирам много, но съм сложил 3 програми за тази цел и "уж" всичко е чисо .. колкото да забавянето, нещо от системата си е ама не мога да разбера какво. Дразнещо, насечено, забавено отваряне. Липсва характерната анимацийка с нещо като крушка и папка.И кои са тези 3 програми?На абсолютно всички ли папки има забавяне (дори и да имат 1-2 файла вътре)? Откога е така? Каква е операционната система? Правил ли си промени по хардуера или софтуера, преди да се появи проблемът? Дай повечко информация, де. Не можем да гадаем. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
muazzes Публикувано Октомври 13, 2008 Author Report Share Публикувано Октомври 13, 2008 Windows е. Мисля че се получи откакто сложих нов монитор. Няма значение броя на файловете, получава се винаги, и при forward ,и при backward Прогарамите са Spybot, Malware и SUPERAntiSpyware Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 13, 2008 Report Share Публикувано Октомври 13, 2008 Windows е. Мисля че се получи откакто сложих нов монитор. Няма значение броя на файловете, получава се винаги, и при forward ,и при backwardПод Safe Mode има ли такъв проблем? Прогарамите са Spybot, Malware и SUPERAntiSpywareТази втората не я знам. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
muazzes Публикувано Октомври 13, 2008 Author Report Share Публикувано Октомври 13, 2008 През safemode забавяне няма, за сметка на това хах .. докато скролирам се получава доста "грозна" гледка. Всико става на някакви вълни. Както и да е. Папките се отварят нормално Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 14, 2008 Report Share Публикувано Октомври 14, 2008 Щом като под Safe Mode няма проблеми, значи проблемът ти е софтуерен и се дължи на драйвер, резидентна програма/процес или гадина. Казваш, че си сканирал с въпросните три програми, втората от които не разпознавам, и не са намерили нищо. Допускам, че под "Malware" си имал предвид Malwarebytes' Anti-Malware, защото началото на името съвпада, но не мога да съм сигурен, защото доста програми имат "malware" в името си. Ако не си сканирал с Malwarebytes' Anti-Malware, сканирай и с нея. Ако и тя казва, че е чисто, значи най-вероятно някой процес или кофти драйвер мъчи системата, като по-вероятно е да е първото.В такъв случай можеш да дадеш LOG-ове на HijackThis и Autoruns:Изтегли HijackThis 1.99.1 (213KB), която съм преименувал нарочно, стартирай я и кликни Do a system scan and save a logfile. Това ще създаде текстов файл в същата папка. Копирай съдържанието му тук или прикачи файла към темата, както ти е по-удобно.Изтегли Autoruns, след това стартирай програмата и направи следното:1) избери Options -> Hide Microsoft Entries;2) кликни File -> Refresh;3) кликни File -> Export...;4) запази файла някъде и след това го прикачи към темата или му копирай съдържанието. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
muazzes Публикувано Октомври 14, 2008 Author Report Share Публикувано Октомври 14, 2008 Готово. Колкото до програмата - Malwarebytes` Anti-Malware.AutoRuns.txthijackthis.txt Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Октомври 14, 2008 Report Share Публикувано Октомври 14, 2008 Изключи за малко продуктите на Symantec и виж дали ще има промяна при отварянето на папките. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
muazzes Публикувано Октомври 14, 2008 Author Report Share Публикувано Октомври 14, 2008 Положението остава без промяна .. ако имах възможност дори бих го записал за да се види .. поне за мен е кофти и искам да го оправя :| Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
VIS Публикувано Октомври 16, 2008 Report Share Публикувано Октомври 16, 2008 Не разбрахме от кога е така ? Какво си инсталирал преди да стане проблема ? Ровил ли се се някъде, и къде ?Като за начало продуктите на Symantec бият много на очи. Пробвай да ги премахнеш всички ако имаш такава възможност. Почисти добре след това с CCleaner, рестартирай и виж дали все още има проблем. Можеш и да спреш всички програми, които имаш за гадинки да не се пускат. Да няма такива, които работят в реално време за да се улесни работата на операционната система. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tzwaro82 Публикувано Октомври 16, 2008 Report Share Публикувано Октомври 16, 2008 Както @VIS вече те посъветва - почисти със CClenaer. Какъв ти е диска, на колко дяла е разцепен (ако е нацепен на "терски" също ще забавя, но доста повече от 1 секунда)? Дефрагментирай, по възможност с програма различна от вграденият в Уиндоус дефрагментатор - лично аз ползвам PerfectDisc и съм доволен.Относно Malwarebytes` Anti-Malware - ако по някакъв начин си я регистрирал, и си стартирал защитният модул да стартира със системата- изключи го, рестартирай и пробвай пак - имам проблеми с тази програмка - VLC-то се отваря след 2-3 минути, при стартиран защитен модул, и мигновенно при изключен. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
muazzes Публикувано Октомври 16, 2008 Author Report Share Публикувано Октомври 16, 2008 Благодаря ви много момчета CCleaner свърши работа. Определено съм на Вие с компютрите.. от опциите които виждам явно папките с временни файлове са били претъпкани. Всичко най! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 16, 2008 Report Share Публикувано Октомври 16, 2008 Странно. Дори и временните папки да са били пълнички, това не би трябвало да оказва подобно негативно влияние върху системата. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост