bozhan Публикувано Октомври 10, 2008 Report Share Публикувано Октомври 10, 2008 Здравейте, наскоро си взех SONY VGN-FW140E с Vista и вече няколко седмици се опитвам да я заменя с Windows XP или Linux , но без успех . Всеки линукс който пробвах зарежда диска и когато започнат настройките за самата инсталация дисплея става на черти и нищо не се вижда и не мога да продължа. Инсталирането на Windows XP също се оказа проблем , диска се зарежда и после не ме пускаше да го инсталирам заради SATA драйверите , направих си нов с вградени SATA драйвери благодарение на програмата Nlite и тогава инсталацията протече успешно , уж , компютъра се рестартира , показа се Windows логото , но след това се рестартира отново сам , без да зареди нищо повече . Не изписа никаква грешка .Изкара ми меню да избера между safe mode и тнт. , но което и да избера се рестартира отново . Някакви идеи , каде е проблема и как да се отърва от досадната Vista . Tук е и конфигурацията на лаптопа ми http://cnet.nytimes.com/laptops/sony-vaio-...7-33088924.html Давайте идеи , че вече се изчерпах . Благодаря предварително. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
lefterow Публикувано Февруари 16, 2010 Report Share Публикувано Февруари 16, 2010 Здравейте, наскоро си взех SONY VGN-FW140E с Vista и вече няколко седмици се опитвам да я заменя с Windows XP или Linux , но без успех . Всеки линукс който пробвах зарежда диска и когато започнат настройките за самата инсталация дисплея става на черти и нищо не се вижда и не мога да продължа. Инсталирането на Windows XP също се оказа проблем , диска се зарежда и после не ме пускаше да го инсталирам заради SATA драйверите , направих си нов с вградени SATA драйвери благодарение на програмата Nlite и тогава инсталацията протече успешно , уж , компютъра се рестартира , показа се Windows логото , но след това се рестартира отново сам , без да зареди нищо повече . Не изписа никаква грешка .Изкара ми меню да избера между safe mode и тнт. , но което и да избера се рестартира отново . Някакви идеи , каде е проблема и как да се отърва от досадната Vista . Tук е и конфигурацията на лаптопа ми http://cnet.nytimes.com/laptops/sony-vaio-...7-33088924.html Давайте идеи , че вече се изчерпах . Да.и аз имах проблем с инсталацията на Windows XP след Windows 7.Проблема го реших след пренастройка на Биоса.В Advanced,Sata Controller Mode смених AHCI с Compatibility.Тогава Windows 7 конфигурира SATA драйверите.След последващо стартиране на Boot диска с Windows XP- всичко мина добре.Лаптопа ми е Toshiba Satellite L305-S5884. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост