milagros Публикувано Октомври 10, 2008 Report Share Публикувано Октомври 10, 2008 Къде да намеря драйвер ALC880 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 10, 2008 Report Share Публикувано Октомври 10, 2008 Ама грам не си потърсил из Google. Realtek High-Definition Audio Driver Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
milagros Публикувано Октомври 14, 2008 Author Report Share Публикувано Октомври 14, 2008 Ама грам не си потърсил из Google. Realtek High-Definition Audio DriverЗдравей, значи първо отидох на страницата на производителя, но точно този номер не ми излезе и аз свалих нещо подобно, ама като инсталирах излезе съобщ че не е тоя драйвер и за това пуснах въпрос, както и да е благодаря ти за линка. Междудругото компютъра с току-що преинсталирания уиндоус ми се рестартира без да ми показва никакви грешки, значи като го включа и вляза в интернет почти веднага, а ако не правя нищо в интернет, а само слушам музика или гледам тв малко по-късно, проверих захранването, не е от него, ако е процесора мисля че въобще няма да тръгне, ако е паметта или видеокартата мисля че ще пищи като стартира и нямам идея защо може да е, сега пиша от др комп защото на него не мога да стигна до тук, рестартира сам и после ми излиза черния екран като пи натискането на еф8. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 16, 2008 Report Share Публикувано Октомври 16, 2008 Под Safe Mode рестартира ли се? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Nicky Публикувано Октомври 16, 2008 Report Share Публикувано Октомври 16, 2008 С каква операционна система си? Ако си с нещо различно от Vista или XP SP3 ще ти трябва и пач KB888111 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
milagros Публикувано Октомври 16, 2008 Author Report Share Публикувано Октомври 16, 2008 Оперативната система е ХР, актуализирана до SP3, компютъра ми рестартира само след като не е работил дълго време, например тази сутрин като го пуснах рестартира 5 пъти, след което всичко си беше наред, работи примерно 5-6 часа, след това го изключих, излязох, върнах се, включих го всичко без проблеми, на втория твърд диск преди да преинсталирам инсталирах виста, след това форматирах диска от дял С, щото не ми тръгна вистата, след което преинсталирах ХР-то и от тогава ми се рестартира няколко пъти като го пусна и после и 100 часа да работи - няма проблем, направо се чудя какво може да е? Дали рестартира под save mode, мога да видя чак утре сутринта, щото днес може би няма да рестартира повече, мисля си, че дори и вирус да е, защо този проблем не е постоянен? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 16, 2008 Report Share Публикувано Октомври 16, 2008 Дай инфо за хардуера все пак: захранване, процесор, дъно, видео карта, твърд диск, оптично устройство и т.н. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
milagros Публикувано Октомври 17, 2008 Author Report Share Публикувано Октомври 17, 2008 Сутринта го пуснах нормално и рестартира след около половин час след като работи, при рестарта влязох в save mode with network, сега съм в този режим, прави ми впечатление че екрана е все едно че нямам видеокарта /големи букви и като местя с мишката се рее, така на вълни/, не ми тръгва никакъв видео или аудио файл, не знам дали е нормално това или в този режим не тръгват, в един момент ми заби и аз го рестартирах от бутона, след което го включих пак в save mode with network, за сега не ми е рестартирал, но нз дали си е взел дневната доза рестарти. Процесор - Intel Pentium IV, 3217 Mhz, VGA - nVidia GeForce FX 5200, sound card - SiS7012, MB - Gigabyte GA-85GXL, HDD - WDC WD1600LB-55EDA0 /149GB IDE/ - 2 броя. Мисля да инсталирам уиндоус на другия диск и да видя дали ще ми прави проблеми. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 17, 2008 Report Share Публикувано Октомври 17, 2008 Напълно нормално е под Safe Mode да се държи така, защото в този режим не се зареждат никакви драйвери. Разбира се ти не си следвал точно инструкциите и си пуснал Safe Mode with Networking, което значи, че драйверът за мрежовата карта е бил зареден. Идеята беше да се разбере дали някой драйвер причинява това и щеше да стане ясно под стандартен Safe Mode - ако няма проблеми, значи проблемът се дължи на някой драйвер, а ако има проблеми, значи причината е хардуерна.По думите ти разбирам, че проблемът присъства и под Safe Mode и макар повечето драйвери да са елиминирани като причинители, остава този на мрежовата карта. Т.е. щеше да е по-добре, ако беше минал в нормален Safe Mode.И все пак бих ти препоръчал да провериш температурите на системата как са и дори, ако може, да отворши кутията на компютъра и да провериш вентилаторите на процесора, видео картата и дъното (ако има такива), както и да ги пипнеш, защото по-старичките дъна на Gigabyte не отчитаха особено добре температури, доколкото си спомням. Дай шот и от основния прозорец на SpeedFan. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
milagros Публикувано Октомври 17, 2008 Author Report Share Публикувано Октомври 17, 2008 Напълно нормално е под Safe Mode да се държи така, защото в този режим не се зареждат никакви драйвери. Разбира се ти не си следвал точно инструкциите и си пуснал Safe Mode with Networking, което значи, че драйверът за мрежовата карта е бил зареден. Идеята беше да се разбере дали някой драйвер причинява това и щеше да стане ясно под стандартен Safe Mode - ако няма проблеми, значи проблемът се дължи на някой драйвер, а ако има проблеми, значи причината е хардуерна.По думите ти разбирам, че проблемът присъства и под Safe Mode и макар повечето драйвери да са елиминирани като причинители, остава този на мрежовата карта. Т.е. щеше да е по-добре, ако беше минал в нормален Safe Mode.И все пак бих ти препоръчал да провериш температурите на системата как са и дори, ако може, да отворши кутията на компютъра и да провериш вентилаторите на процесора, видео картата и дъното (ако има такива), както и да ги пипнеш, защото по-старичките дъна на Gigabyte не отчитаха особено добре температури, доколкото си спомням. Дай шот и от основния прозорец на SpeedFan. Пращам ти шот, това което не разбирам е защо като е студен компютъра рестартира и после вече като загрее няма проблеми, а преди около 2-3 месеца почистих белия силикон и го смених на процесора. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 17, 2008 Report Share Публикувано Октомври 17, 2008 Пипни радиаторите както ти казах. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
milagros Публикувано Октомври 17, 2008 Author Report Share Публикувано Октомври 17, 2008 Пипни радиаторите както ти казах. Радиатор имам само на видео картата и почти не се пипа, но той винаги е бил мн топъл. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 18, 2008 Report Share Публикувано Октомври 18, 2008 Е, не може и на процесора да нямаш радиатор. Пипни и него. Ако не можеш да си държиш ръката, значи може би компонента прегрява. Пробвай да оставиш кутията отворена. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
milagros Публикувано Октомври 18, 2008 Author Report Share Публикувано Октомври 18, 2008 Е, не може и на процесора да нямаш радиатор. Пипни и него. Ако не можеш да си държиш ръката, значи може би компонента прегрява. Пробвай да оставиш кутията отворена. Тя кутията на комп винаги е отворена от едната страна, радиатора на процесора ако е под вентилатора как да го пипна? Тази сутрин пуснах комп в save mode, работи около 2 часа и нещо, без да рестартира, а иначе за това време преди в нормален режим рестартираше, след това го пуснах в нормален режим и вече мина повече от половин час и за сега нищо. Нз какво става, нямам никакво обяснение. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 18, 2008 Report Share Публикувано Октомври 18, 2008 радиатора на процесора ако е под вентилатора как да го пипна?Просто пипаш отстрани колкото се може по-близо до основата. Всички драйвери ли са инсталирани и откъде са инсталирани? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост