Jump to content

Препоръчан пост

Привет.

Имам следният проблем с Virtual Dub:

Опитвам се да свържа две видеа, контейнер AVI, но в момента на запазването, ми изписва следното:

post-485-1223656522.png

Virtual_Dub.txt

Virtual_Dub_1.txt

Сподели другаде

Това с последната версия на VirtualDub? Пробвал ли си с VirtualDubMod?

Да, пробвал съм. Имам няколко версии. Какво точно означава това съобщение?

Съвет за заместител на VirtualDub?

Сподели другаде

При обработка на AVI всъщност се обработват два потока - видео и аудио

За видео трябва да чекнеш Direct stream copy, за аудио - Source audio както и Direct stream copy

За да запишеш на харда от File се избира Save as AVI.

Очевидно Virtual Dub ти казва, че има проблем с аудио stream не му достига памет, буфера е много малък

Виж си настройките в Options -> Perfomance - първата скала настрой на 2 МВ, втората на 64 КВ, третата на 32 Buffers, при мен е така и нямам проблеми от твоя род.

Сподели другаде

Мисля, че stanilabg е наясно как се работи с VirtualDub. :)

@stanilabg: предполагам, че проблемът е само с тези два файла, но пробвай все пак да обединиш някои други (например 2 диска на филм).

С какъв пакет с кодеци си и коя версия?

Сподели другаде

Мисля, че stanilabg е наясно как се работи с VirtualDub. :)

@stanilabg: предполагам, че проблемът е само с тези два файла, но пробвай все пак да обединиш някои други (например 2 диска на филм).

С какъв пакет с кодеци си и коя версия?

Не, проблема не е само с тези два. Може би около 50, с еротична тематика. :blush:  Клипчетата са доста малки, около 20-30 MB всяко, но това едва ли е от значение.

Иначе с други по-големи файлове (цели филми), съм нямал проблем.

Работя с твоя пакет кодеци. :coolman:

При обработка на AVI всъщност се обработват два потока - видео и аудио

За видео трябва да чекнеш Direct stream copy, за аудио - Source audio както и Direct stream copy

За да запишеш на харда от File се избира Save as AVI.

Очевидно Virtual Dub ти казва, че има проблем с аудио stream не му достига памет, буфера е много малък

Виж си настройките в Options -> Perfomance - първата скала настрой на 2 МВ, втората на 64 КВ, третата на 32 Buffers, при мен е така и нямам проблеми от твоя род.

Всичко, което си написал е така настроено при мен. Ама....не работи.

Сподели другаде

Пробвай във VirtualDub в меню Audio да поставиш отметка на No аudio и да пробваш да обединиш само видео потоците.

А относно моите кодеци, ще е добре да хвърлиш едно око тук.

Сподели другаде

Пробвай във VirtualDub в меню Audio да поставиш отметка на No аudio и да пробваш да обединиш само видео потоците.

А относно моите кодеци, ще е добре да хвърлиш едно око тук.

По този начин No аudio, работата стана. Само, че това не ми помага. Няма звук.

Кодеците вече ги оправих.

Сподели другаде

За да съм сигурен, че не е от кодеците, ще е добре да опиташ да обединиш файловете на система, която не имала моя пакет инсталиран (реална или виртуална, няма значение).

Ако и там не става, ще мислим още.

Сподели другаде

За да съм сигурен, че не е от кодеците, ще е добре да опиташ да обединиш файловете на система, която не имала моя пакет инсталиран (реална или виртуална, няма значение).

Ако и там не става, ще мислим още.

Пробвах на жената виртуалния. Само че, там няма никакви кодеци. Има инсталиран някакъв офис и антивирус. Нищо друго. Моя съм го изтрил заради проблема, който съм писал в друга тема. Имам създадена машина, но нямам инсталиран Windows.

Първата снимка е от VirtualDubMod, а втората на VirtualDub.

Да пробвам ли някакви кодеци? Кои?

post-485-1223790333.png

post-485-1223790342.png

Сподели другаде