Jump to content

CD-RW HP записвачката пече, но...

Препоръчан пост

Т.е., проблема ми е, че с никоя от описаните във форума програми не мога да презапиша RW диск. ОС е ХР с СП3, компчето е амд 1600+ на сокет А, записвачката е HP MultiRead 8x4x32.

Знам, че тук ще намеря решението!

Благодаря предварително!

п.п. Мисля, че темата е за тук, понеже, пробвах ина друг комп с цд ТЕАС и неро 6.нещо-си, но и там резултата бе същият, т.е. не обвинявам устройството съвсем, а мисля, че е до работа на програмите. На дом. ми комп. няма проблем, но там ползвах за проба неро 7.и-нагоре на двд-рв.

Сподели другаде

Нещо не схванах. Казваш, че си пробвал диска И на компютър с TEAC. Това значи, че това е вторият компютър, на който е пробван дискът. Кой е първият? Какъв е точно презаписваемият диск?
Сподели другаде

Нещо не схванах. Казваш, че си пробвал диска И на компютър с TEAC. Това значи, че това е вторият компютър, на който е пробван дискът. Кой е първият? Какъв е точно презаписваемият диск?

Така, първия комп. е този който съм описал, вторият, чисто служебен, е с WIN2003, и на него има само неро и CD TAEC. И на двата не мога да изтрия CDRW Traxdata. На домашния ми всичко е ОК, но ползвам DVD-RW LG. ОС е WIN XP SP3, след ъпдейт. Първият, който съм описал и домашният ми са с един и същи чист WIN. Може би е на късмет, че и двете CD-та не могат да се преборят с дисковете. Traxdata дисковете ползвам отдавна и не съм имал проблеми с тях.

Благодаря за съдействието отново Night_Raven!

Сподели другаде

Би било полезно да пробваш да запишеш презаписваемия диск с ImgBurn на някой от компютрите, на които не става, и да дадеш LOG (View -> Log -> Ctrl+A -> Ctrl+C и пействаш тук) след края на процеса, независмо дали е успешен или не.
Сподели другаде

Би било полезно да пробваш да запишеш презаписваемия диск с ImgBurn на някой от компютрите, на които не става, и да дадеш LOG (View -> Log -> Ctrl+A -> Ctrl+C и пействаш тук) след края на процеса, независмо дали е успешен или не.

Да, бях забравил да спомена,че грешката е 0х44 и доста почетох за нея, но нищо не помогна. Ето лога:

I 23:41:40 ImgBurn Version 2.4.2.0 started!

I 23:41:40 Microsoft Windows XP Professional (5.1, Build 2600 : Service Pack 3)

I 23:41:40 Total Physical Memory: 523 760 KB - Available: 144 924 KB

I 23:41:40 Initialising SPTI...

I 23:41:40 Searching for SCSI / ATAPI devices...

I 23:41:40 Found 1 CD-RW and 1 DVD-ROM!

I 23:42:00 Operation Started!

I 23:42:00 Device: [0:1:0] IDE-CD R/RW 8x4x32 1.5 (D:) (ATA)

I 23:42:00 Media Type: CD-RW

I 23:42:00 Quick Erase: Yes

I 23:42:00 Erasing Disc...

W 23:42:03 Potential 'WaitImmediateIO' Deferred Error - (0/2) - Unknown (Internal Target Failure) (0x44, 0x01)

E 23:42:03 Failed to Erase Disc! - Reason: Unknown (Internal Target Failure) (0x44, 0x01)

E 23:42:03 Operation Failed! - Duration: 00:00:02

Сподели другаде

Пробва ли с друг презаписваем диск, на друга марк? Traxdata, много усраха работата напоследък, аз ихвърлих половин шпиндел с техни дискове...
Сподели другаде

Щом дискът се записва и трие нормално на устройството на твоя компютър, значи по-всяка вероятност не е толкова лош и/или скапан. Най-вероятно по-старите устройства не го разпознават заради стар фърмуеър. Самите устройства обаче също са стари и дори да имат обновен фърмуеър, намирането му ще е трудно. Кажи точните модели на устройствата.
Сподели другаде

Щом дискът се записва и трие нормално на устройството на твоя компютър, значи по-всяка вероятност не е толкова лош и/или скапан. Най-вероятно по-старите устройства не го разпознават заради стар фърмуеър. Самите устройства обаче също са стари и дори да имат обновен фърмуеър, намирането му ще е трудно. Кажи точните модели на устройствата.

Добре, но чак в събота съм на работа! Благодаря пак, и аз си помислих че е нещо от възраста, ама да питам все пак!

Сподели другаде

Ето това ми изкара Евереста за цд-то

----------------------------------------------------------

Device Properties

Driver Description - IDE-CD R/RW 8x4x32

Driver Date - 01.7.2001 ã.

Driver Version - 5.1.2535.0

Driver Provider Microsoft

INF File - cdrom.inf

Optical Drive Properties

Manufacturer - HP

Device Type - CD-RW

Writing Speeds

CD-R - 8x

CD-RW - 4x

Reading Speeds

CD-ROM - 32x

-------------------------------------------------------------

Сподели другаде

Къде си отишъл в EVEREST? Нужната информация я пише на основната страница. Също и в Device Manager. Ако обаче навсякъде устройството го идентифицира като IDE-CD R/RW 8x4x32, то според мен няма да се намери точен фърмуеър, за да се пробва да се флашне и да се провери дали след това ще работи с презаписваемия диск.
Сподели другаде

Къде си отишъл в EVEREST? Нужната информация я пише на основната страница. Също и в Device Manager. Ако обаче навсякъде устройството го идентифицира като IDE-CD R/RW 8x4x32, то според мен няма да се намери точен фърмуеър, за да се пробва да се флашне и да се провери дали след това ще работи с презаписваемия диск.

Мммм-да, на всякъде го намира като "Optical Drive IDE-CD R/RW 8x4x32 (8x/4x/32x CD-RW)" без грам повече инфо.

Мерси за светкавичния отговор!

Сподели другаде

• 2 weeks later...
Та да не правя нова тема и аз имам проблеми с едни писалки. Тоя път dvd-rw NEC, некъв стар модел беше, сега не го помня.. Записва, но не чете записаното, знам, че записва понеже после диска го пускам на друга оптика и си го прочита без проблеми...но на същата оптика на която е записан, не се прочита..до колкото знам имаше някви шмекерии със региона на писалката...но немога да се сетя името на програмата която дава региона по подразбиране който е, мисля си, че е от това...
Сподели другаде

Въпросната записвачка чете ли дискове, записани по-рано от самата нея? Чете ли дискове, записани на други устройства? Всякакви дискове ли записва? Модел?
Сподели другаде

Въпросната записвачка чете ли дискове, записани по-рано от самата нея? Чете ли дискове, записани на други устройства? Всякакви дискове ли записва? Модел?

Чете стари дискове, чете дискове стари от други писалки, записва всякакви дискове, единствено не че новите дискове от нея самата записани...мисля, че беше ND-2500 или 3500 ще те излъжа, просто скоро няма да имам възможност да видя модела, поне до другата седмица.

Сподели другаде