Jump to content

Препоръка за DVD Player

Препоръчан пост

Здравейте.

Решил съм да си купувам нов DVD Player и за това ще помоля вас за съвет.

Главната причина за новата покупка е, не че старият е издал багажа, а това, че не чете DivX-и. Омръзна ми да си конвертирам свалените от мрежата филми на DVD, само и само да мога да ги гледам, а после ги трия. Пък и Night_Raven счита "това нещо като цяло на загуба на време". :punish: Филмите, които бих желал да видя са толкова много, че бих се побъркал, ако трябваше да конвертирам всеки един. За съжаление, много от тях не се намират под формата на DVD.

Някой ще каже "защо не си свържеш компа с телевизора"? Не съм фен на свързването на компютър с телевизор. Падам си класическа натура. Друго е да си пуснеш DVD-то на дом.плеър. Пък и тези кабели (знам, че могат да се скрият, ама...).

Друга важна причина е, закупуването на някоя плазма, която се гласиме с жената. Вървиме към бъдещето, нали? Затова е нужно DVD Player-а да има HDMI output with 1080p upscaling, което е нещо нормално при по-добрите марки.

И така. Спрял съм се на три марки. Denon, Marantz, и Pioneer.

Най-много ме блазни Pioneer-а с своите много подържани формати. От друга страна, въобще не са за изхвърляне другите две марки, които са водещи в бранша, с многогодишна история.

Очаквам мненията ви с нетърпение. Може да споделите екстрите на вашите плеъри. Тяхните плюсове. Какво наистина ще използвам от техните екстри. Дали ще ми влезнат в употреба. Или пък, ако сте срещали някакви уловки свързани с тези три модела. Чух, че Denon-а, след отваряне на капака, от вътре само части на Philips. Не знам дали е така, или беше антиреклама от страна на конкуренцията.

Също така, не е казано да са точно тези три модела. Някакви други предложения.

Благодаря ви предварително.

Сподели другаде

И продължавам да считам конвертирането на AVI в DVD за загуба на време. А ако се вграждат субтитри, се губи и от качеството, освен ако не се ползва .divx контейнер формата.

От тези трите определено бих се спрял на Pioneer заради повечето поддържани формати и Dolby Digital/DTS декодиране и съответно аналагови многоканални изходи. Освен това има и USB интерфейс и дистанционното му изглежда по-интуитивно (може да звучи странно, че се спирам на този фактор, но за мен удобството при работа с нещо също е важно нещо). Освен това за Pioneer има хакче да премахнеш регионалното ограничение на DVD плеъра, за да можеш да гледаш DVD дискове, закупени извън Европа (справка за регионите).

Страницата на Marantz я затворих в момента, в който прочетох това:

Audio CD Up-Sampling for better sound on standard CDs
Крайно неприемливо е според мен за всеки уважаващ себе си производител да ръси подобни глупости и лъжи, за да си продава продуктите.
Сподели другаде