Leilaa Публикувано Октомври 7, 2008 Report Share Публикувано Октомври 7, 2008 Здравейте!Имам "малък" проблем с камерата, който вече ми отне два дни и пресъхване на очите.Камерата е Самсунг VP-DC171 с мини ДВД. За мое съжаление, чак в последствие разбрах, че този вариант не е по-добър от mini dv - по-бавно влиза в режим на снимане, а и както сама се убедих, по-трудно се обработват после филмчетата....А, защо реших да ги обработвам? Когато ги гледаш от камерата всичко е нормално, прехода между отделните глави е мигновен, НО когато след финализиране пуснеш диска на домашното двд, прехода между тях става дразнещ - забива за секунда и е доста неприятно. Реших да ги обработя малко, да се сливат плавно - в Сони Вегас 9 , открих доста интересни ефекти...Добре, ама първо се оказа, че трябва да конвентирам от VOB в AVI,mpg..., търси програми, обръщай...Нейсе, стигнах до същината, но каквото и да правех, винаги излизаше красиво слято филмче, НО без звук! Сигурно нещо ми липсва, някой кодек ли, що ли....Само да отбележа, че на двд-то на майка ми, забиването е по-голямо (1,2сек), а на нашето записващо двд е по-добре - половин сек.Моля, помогнете. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tankovbg Публикувано Октомври 10, 2008 Report Share Публикувано Октомври 10, 2008 DVD Lab PRO е програмата с която трябва да ги обработиш (никакво конвертиране), не знам как е при твоята камера но при моята Сони след като свърши диска има опция финализиране, след това записваш VOB файловете от DVD дисковете на харда като ги номерираш 01,02,03 и т.н. ако са от няколко диска. Импортваш файловете (май беше достатъчно първия и другите се импортват сами) в DVD Lab PRO и обработката е аналогична на Сони Вегас, но специфична при създаване на менюта, връзки и т.н. DVD Lab PRO ги записва на DVD носител и стават професионално. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост