KamiEl Публикувано Октомври 5, 2008 Report Share Публикувано Октомври 5, 2008 Здравейте! С коя програма мога да разделя двуканален AC-3 поток в два моно канала? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 5, 2008 Report Share Публикувано Октомври 5, 2008 Целта ти е? Може да има друг вариант да се постигне това, което искаш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
KamiEl Публикувано Октомври 5, 2008 Author Report Share Публикувано Октомври 5, 2008 Целта ти е? Може да има друг вариант да се постигне това, което искаш.Театър.Единият канал е на руски,другия е на френски.Искам да премахна френския и на неговото място да поставя руския. Правил съм го ,но отдавна и не мога да си спомня как! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 5, 2008 Report Share Публикувано Октомври 5, 2008 Мисля, че леко бъркаш терминологията. Да не би да имаш AC3 файл с 2 звукови потока вътре или НАИСТИНА е 1 поток и от лявата колона се чува единия език, а от дясната - другия? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
KamiEl Публикувано Октомври 6, 2008 Author Report Share Публикувано Октомври 6, 2008 Мисля, че леко бъркаш терминологията. Да не би да имаш AC3 файл с 2 звукови потока вътре или НАИСТИНА е 1 поток и от лявата колона се чува единия език, а от дясната - другия?Записа е любителски - един поток AC-3 2ch - разглеждал съм го с Mediainfo, DVDShrink,демукснах го и с DVD-Lab Pro,еднакви резултати. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 6, 2008 Report Share Публикувано Октомври 6, 2008 Това не отговаря на въпроса ми. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
KamiEl Публикувано Октомври 8, 2008 Author Report Share Публикувано Октомври 8, 2008 Това не отговаря на въпроса ми.1 поток и от лявата колона се чува единия език, а от дясната - другия Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 8, 2008 Report Share Публикувано Октомври 8, 2008 BeSweet трябва да се справи със задачата, а аз улеснение може да се ползва и BeLight графичният интерфейс за нея. Архивче с последните им версии + последната версия на LAME енкодера (към момента) съм ти качил тук (2.82MB). Разархивираш, стартираш BeLight, влачиш въпросния AC3 файл в списъка с файлове за обработка, в дясната част кликаш таб WAV/PCM, избираш 16 Bit (Six) Mono Waves и кликаш бутон Start Processing. Това ще създаде 6 отделни моно WAV файла. Понеже потокът не съдържа многоканална информация, повечето файлове ще са "празни". Просто си пусни файловете в някой плеър и си намери този, който ти е нужен (останалите можеш да ги триеш). Ако ти е нужно, можеш да си го компресираш обратно в AC3 или пък в MP3. Това става като провлачиш декодирания WAV файл в списъка с файлове на BeLight, избереш съответно AC3 или MP3 таба, направиш си сътоветните настройки и кликнеш бутон Start Processing.Настройки за AC3:- Output Channels: Stereo;- Engine: AC3Enc;- Bitrate: 128 Kbps трябва да е предостатъчна стойност, ако има само реч и записът не е от най-чистите и качествените, но можеш да скочиш и до 192 Kbps, ако качеството на 128 Kbps не те задоволява;- Endians: Motorola. Настройки за MP3:- Output channels: Stereo;- Target: Bitrate;- Bitrate: 128 Kbps- Operational Options: Mono Encoding - не е задължителна. Може да изглежда сложно и заобиколно, но това, което искаш, не може да стане без декодиране. За жалост не съществува инструмент, който просто да цепне даден AC3 файл на отделни AC3 файлове за каналите на оригиналния, без да го декодира. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
KamiEl Публикувано Октомври 27, 2008 Author Report Share Публикувано Октомври 27, 2008 Night_Raven,благодаря ти! Получи се .Отсъствах известно време,затова се забавих с отговора.А между другото преди да пиша аз също пробвах с BeLight 0.19 beta ,но не стана - предполагам , че нещо с програмата не е било наред , защото с тази ,която ми препоръча ,стана от раз. Още един път благодаря! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост