Jump to content

Проблем с прехвърлянето на видеото към Windows Vista

Препоръчан пост

Здравейте, вече нямам идея какво бих могла да направя,на вас се надявам

Имам видеокамера DCR-HC23E SONY HANDYCAM ,компютъра ми е с виста.Софтуера ,които е на диска е несъвместим с виста,затова от сайта на сони изтеглих някаква версия,създадена за моята камера(някак непълна ,но е за тази камера наистина)

Дори и тогава не се получи нищо,защото свързвайки камерата и компютъра с кабел (IEEE 1394 май се казваше)просто нищо не се случва,явно компютъра не вижда камерата?Ама как обяснявам,дано ме разберете.

Начинаеща съм с тези неща,но и не мислех,че би трябвало да е толкова сложно :crosseyes1: Picture Motion Browser 2.0.13 е програмата ,която би трябвало да ползвам с моята камера .

Искам да питам дали е възможно да работя с друга някаква програма,подходяща за мен и защо компютъра ми "не вижда " изобщо свързаната към него камера,къде е проблема?

На всички ,които имат желание да помогнат с някой съвет,благодаря предварително!

Сподели другаде

Здравей,

Кажи с каква точно операционна система работиш - Windows Vista има няколко версии, при това за 32bit и 64bit платформи.

Можеш да опиташ следното:

1. Премахни съществуващите инсталации на Picture Package и ImageMixer с помощта на Uninstallation Tool for “Picture Package” and “ImageMixer Ver.1.5”;

2. Инсталирай "Picture Motion Browser" Update Program for Windows Vista;

3. Инсталирай Picture Motion Browser Ver.3.0.05 Software Update for Windows;

4. Опитай да изпълниш инструкциите за свързване чрез i.LINK (IEEE-1394).

Сподели другаде

Здравей,

Кажи с каква точно операционна система работиш - Windows Vista има няколко версии, при това за 32bit и 64bit платформи.

Можеш да опиташ следното:

1. Премахни съществуващите инсталации на Picture Package и ImageMixer с помощта на Uninstallation Tool for “Picture Package” and “ImageMixer Ver.1.5”;

2. Инсталирай "Picture Motion Browser" Update Program for Windows Vista;

3. Инсталирай Picture Motion Browser Ver.3.0.05 Software Update for Windows;

4. Опитай да изпълниш инструкциите за свързване чрез i.LINK (IEEE-1394).

Oперационната система е windows vists home premium, 32bit.В момента съпка по стъпка следвам и инструкциите ти(малко бавно ги сваля но имам търпение)

Замислих се ,дали евентуално проблема може да е в кабела?

Нов е но обикновен кабел за 2-3 евро,

разрових се в интернет и виждам ,че има някакви кабели на Сони ,но са доста скъпи (ок.30-35 евро).

Може ли просто кабела който ползвам да не е подходящ или достатъчен?(за да има такава разлика в цената май :lookaround: ......?)

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.751550

Tози кабел си взех

Сподели другаде

Възможно е проблема да е в кабела, в изхода на самата камера или във входа на компютъра; ако имаш възможност - тествай камерата на друг компютър или с друг кабел. Друг вариант е на същия компютър да тестваш друга камера със същия кабел.
Сподели другаде

Възможно е проблема да е в кабела, в изхода на самата камера или във входа на компютъра; ако имаш възможност - тествай камерата на друг компютър или с друг кабел. Друг вариант е на същия компютър да тестваш друга камера със същия кабел.

Пробвах и на друг компютър и резултата е същият.

По принцип,това ли е правилния вид кабел,който трябва да използвам?

Сподели другаде

Пробвах и на друг компютър и резултата е същият.

По принцип,това ли е правилния вид кабел,който трябва да използвам?

Здравей

Кабела няма значение какъв е важното е да пасва в гнездата но пробвай с друг кабел такъв има по 10-15лв

Ако се сетя нещо друго ще пиша

Еми хайде успех

Сподели другаде

Здравейте пак,

купих си нов кабел-нищо.

Забелязах че отзад на компютъра ми има някакъв странен изход,който е празен и отпред има някаква мека ламаринка,която веднага поддане на натиска и се отвори.

Точно на този изход пише 1394,но е празен.

Досега свързвах кабела в друг изход на които не пише абсолютно нищо,отпред на кутията е.Изхода FIREWIRE,а кабела ми точно там си влиза нормално(cable IEEE 1394 6/4).

Точно за прехвърляне на видео е изхода и кабела и пасва идеално и от двете страни.

Пак да питам,само кабела достатъчен ли е?Какъв е този празен изход 1394 отзад на кутията?Може би ми липсва нещо допълнително за да прехвълям(платка,карта някаква за 1394)?

Една камера е ,защо да не мога да я свържа,помагайте бе хора,гръмна ми главата вече! :crosseyes1:

Много са специални тия СОНИ,трябва ти диплома за да боравиш с тях и май това ще ми е последният техен продукт за който съм си дала парите!

Сподели другаде

Някои дъна имат изведен извод 1394 под формата на букса закрепена неподвижно за дъното (както LAN, USB... )- затова по-новите кутии имат този отвор, но явно твоето дъно няма точно тази опция. Има и дъна които имат 1394 но последният е изведен само на дъното - представлява няколко пинчета, и за ползването му е необходим кабел и букса за да се изведе на достъпно място- отпред на кутията или отзад - както е в твоят случай.

А относно камерата- провери в менюто на камерата, виж в упътването как става точно връзката с компютър. Може този режим да е забранен, или да има някаква последователност- примерно първо включваш камерата и после я свързваш, или обратно, или необходимост камерата да е свързана и със захранването.

Сподели другаде

• 2 years later...

имам sony dcr hc23e и се опитвам да намеряdriver za usb но немога да намеря заwindows vista моля ви помогнете

Интересно ми е защо първо не проверявате в официалния сайт на продукта ?? - http://support.sony-europe.com/dime/camcorders/sd/dv/dv.aspx?site=odw_en_GB&m=DCR-HC23E

Сподели другаде