Evertom Публикувано Октомври 3, 2008 Report Share Публикувано Октомври 3, 2008 Ето какъв ми е компютъра.Исками се да вдигна РАМ-а да стане някъде около 1GB(сега е 256).Ако може някой да даде съвет какво трябва да гледам и как да избера най-подходящото.Някой има ли идея горе долу колко ще струва? Тип централен процесор AMD Sempron, 1680 MHz (10 x 168) 2400+ Дънна платка ASRock K7S41 (2 PCI, 1 AGP, 1 AMR, 2 DDR DIMM, Audio, Video, LAN) Чипсет на дънната платка SiS 741Мисля че това е достатъчно.Доколкото знам РАМ-а се избира според чипсета. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Октомври 3, 2008 Report Share Публикувано Октомври 3, 2008 За около 45 лв. можеш да си вземеш 1GB DDR400 A-DATA; за малко повече пари (~58 лв.) можеш да вземеш 1GB DDR400 KINGSTON CL3. Втората памет е с по-голяма производителност. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Октомври 4, 2008 Report Share Публикувано Октомври 4, 2008 За съжаление изборът на добри DDRI памети е вече доста ограничен, поради масовото използване на DDRII в момента. Паметите, за които panevdd спомена не са лоши, но може да погледнеш и 1GB Apacer DDR400 (CL2.5) за около 61лв. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
p4marinov97 Публикувано Ноември 21, 2011 Report Share Публикувано Ноември 21, 2011 Съжелявам знам че не трябва да е в този раздел но някой знае ли дали като си сложа 2 гига баита рам ми се увеличава и ГХц Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
s.feradov Публикувано Ноември 21, 2011 Report Share Публикувано Ноември 21, 2011 Не. Централният процесор и RAM-паметта са отделни хардуерни компоненти. Пряка зависимост между тях не съществува (говорейки за фабрични стойности на компонентите). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост