Jump to content

Досаден проблем с windows XP

Minchakis

Препоръчан пост

Здравейте!

Предварително се извинявам ако темата не е на място!

Проблема според мен по скоро е хардуерен, но не съм сигурен.Значи ситуацията е такава - windowsa въобще не тръгва да се зарежда.Изписва този проблем:

PXE - E61 :Media test failure, check cable.

PXE - M0F :Exiting LANDesk Service Agent.

Реших да преинсталирам компа, но за съжаление не тръгва да буутва от диска като отново ми се появава този проблем.Малко по-късно се появава и товав съобщение:

DISK BOOT FAILURE,INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER

Изкарвам диска и пак го слагам като натискам Enter но нищо отново се появява проблема.

Четох статии за този проблем в интернет, в които пишеше че проблема може да е от неправилно включен хардиск и т.н.

Няколко пъти изкарвам хардиска, CD- устройството и пак ги слагам и отново нищо не се получава - не буутва :(.

Страхувам се да не ми е заминал харда не знам или пък да неби да съм го сложил неправилно, което е малко вероятно.Наскоро си взех компа от поправка и харда там си работеше перфектно, а сега като го включа не работи така че не може да е повреден.CD-то ми се беше развалило,но сега пробвам с друго но не е в това проблема.Според мен Харда ми е отишъл.

Моля ви се, помогнете ми.

Сподели другаде

Здравей,

Кажи каква ти е конфигурацията, по-конкретно - марка и модел на дъното и твърдия диск, информация за други дискови устройства, ако има такива. Възможно е проблемът да се дължи на неправилно настроен BIOS и/или неправилно настроени джъмпери на дисковите устройства.

Сподели другаде

Компютърът ми е много стар, но все още държи, така че не се учудвайте на конфигурацията :).

С Windows XP съм както вече знаете.

Дънна платка : ASUS A7VI-VM,S A, VGA,AGP,A100

Хард диск: DiamondMax Plus 8 ATА 133, 40 GB

РАМ: 128 MB SDRAM

Процесор : INTEL ® CELERON 500 MHz

Това е ! Надявам се да можете да ми помогнете!

Сподели другаде