Jump to content

Проблем с инсталиране на драйвери за лаптоп

palikara

Препоръчан пост

Днес ми доставиха лаптопа ... инсталирах му Windows Xp, дръпнах си драйварите за Xp за модела [acer eMachines E510] но нещо немога да ги инсталирам.. при опит да инсталирам драйвара за чипсета ми излиза това съобщение и нататака няма :?

http://web.hit.bg/palikara/SP_A0407.jpg

Help...

Сподели другаде

До колкото разбирам аз е нужно да изтеглиш и инсталираш това:

http://downloadmirror.intel.com/15251/eng/...01_PV_Intel.exe

А след това драйвера за чипсета.

http://translate.google.com/translate?u=ht...sl=en&tl=bg

Сподели другаде

Линковете в сайтовете чийто адреси си ми дал са невалидни .. ако някой знае как се решава проблема нека пише - доста търсих из интернет, но уви .....
Сподели другаде

Там ти е и проблемът.

Инсталирай Service Pack 3. Ако по някаква причина не искаш версия 3, можеш да инсталираш Service Pack 2 (266.1MB). Трябва да имаш МИНИМУМ SP1, за да можеш да ползваш USB 2.0. В противен случай ще се ползва в режим USB 1.1. Макар SP1 да е достатъчна версия за USB, е препоръчително да инсталираш поне SP2, за да си поне малко в крак с обновленията и съвместимостта с някои програми (някои по-капризни продукти държат да имаш поне SP2, за да работят). И все пак най-добре е да инсталираш SP3.

Забележка: силно препоръчително е да инсталираш Service Pack веднага след инсталацията на Windows, преди всякакви драйвери и програми. Така че ако имаш време и не те бърка особено да преинсталираш, направи го. Колкото повече драйвери и програми имаш инсталирани, толкова по-голяма е вероятността сервизният пакет да не "стъпи" както трябва и да има проблеми.

Сподели другаде

Лаптопа е прясно преинсталиран няма нищо качено на него все още сега ще му кача сервиз пак 2. Благодаря ти много за помоща. Жив и здрав Поздрави !
Сподели другаде

Здрасти пак

Качих на лаптопа сервиз пак 2 и драйварите почнаха да се инстлират :thumbsup: но.... след като качх всички драйвери, оипитах да си пусна една мп3 - нетръгна и реших да си прейнсталирам драйвера за звука, премахнах го и сега при опит да го инсталирам ми показва Instal realtec Hd driver faliture :roll:

- и още нещо - ще му пречи ли на харда да го оставя да работи на IDE моде или вече като съм сложил windowsa трчбва да кача драйверите и да го наглася пак на AHCI ? [питам защото драйварите който имам за Сата хард диск нестават ]

Сподели другаде

Относно драйвера за звуковата, можеш да опиташ да го почистиш с Driver Cleaner 1.5 Pro (2.8MB) или Driver Sweeper.

В зависимост коя програма си избереш, ето инструкции...

Driver Cleaner:

1) инсталирай програмата;

2) рестартирай в Safe Mode (ако не знаеш как, пиши, за да обясня);

3) стартирай Driver Cleaner;

4) от падащото меню избери Realtek Audio и кликни бутон Start;

5) желателна стъпка: от меню Tools избери Cab Cleaner, кликни Start, след което избери от падащото меню другия файл и кликни отново Start (може да отнеме дори около 10-ина минути, в зависимост от компютъра ти);

6) рестартирай в нормален режим и инсталирай драйверите отново.

Driver Sweeper:

1) инсталирай програмата;

2) рестартирай в Safe Mode (ако не знаеш как, пиши, за да обясня);

3) стартирай Driver Sweeper;

4) сложи отметка на Realtek - Sound и кликни Clean;

5) рестартирай в нормален режим и инсталирай драйверите отново.

Сподели другаде

Готово - вече имам звук ! Благодаря ти много!!!! Само един последен въпрос - пречи ли, че съм сменил модела на работа на харда [from AHCI to IDE] или мога да си го оставя тakа и да не качвам драйвери за SATA HDD ?
Сподели другаде

Общо взето не му пречи въобще. Спокойно можеш да останеш в текущиям режим. Ако искаш да минеш в режим AHCI, е желателно да инсталираш драйверите ръчно и предварително, защото иначе може да имаш проблеми със зареждането на Windows.
Сподели другаде