Jump to content

Проблем със записването на DVD диск

Препоръчан пост

Здравейте , извинявам се ако мястото на темата не е тук .. Проблема е такъв : значи тегля си филм , вграждам субтитрите в него с АVI ReComp , после конвентирам филма с WinAVI Video Converter и с Nero записвам филма на DVD + R диск и ми изписва следното : You have added DVD-Video content to a compilation type that will not result in a DVD-Video compliant disc. To create discs playable in standalone DVD-Video players, please use the DVD-Video copmilation type ... някой ще може ли да ми помогне да оправя проблема ... Благодаря ви предварително :)
Сподели другаде

Като изключим цялата безсмисленост на процес по:

- сваляне на вече компресиран филм, чието качество е значително по-ниско от DVD;

- повторно прекодиране на целия видео поток (заради субтитрите) и допълнително влошаване на качеството (дори и да не се забелязва много);

- вграждане на най-вероятно калпави субтитри (над 90% от субтитрите не са особено качествени);

- конвертирането му обратно в DVD формат, при което не се губи, но и не се печели качество;

просто не си избрал(а) правилната компилация. Препоръчвам да ползваш режим DVD-ROM (UDF):

http://i35.tinypic.com/2nnnur.png

Ако ползваш случайно Nero Express, кликни първо бутон Nero в долната част.

Това е спрямо Nero, която може да се справи що-годе задоволително със запис на еднослойни дискове (DVD5), но ако записваш DVD филм на двуслойни (DVD9), за Бога, ползвай ImgBurn. Всъщност бих препоръчал да записваш всичките си дискове с ImgBurn, освен ако не ти трябват мултисесийни понякога, но можеш да останеш и с Nero - само при записа на филми на DVD9 диск Nero се осира тотално и е фатално.

Сподели другаде

Здравейте , извинявам се ако мястото на темата не е тук .. Проблема е такъв : значи тегля си филм , вграждам субтитрите в него с АVI ReComp , после конвентирам филма с WinAVI Video Converter и с Nero записвам филма на DVD + R диск и ми изписва следното : You have added DVD-Video content to a compilation type that will not result in a DVD-Video compliant disc. To create discs playable in standalone DVD-Video players, please use the DVD-Video copmilation type ... някой ще може ли да ми помогне да оправя проблема ... Благодаря ви предварително :)

Защо вграждаш субтитритите с АVI ReComp, като WinAVI Video Converter върши тази работа ?????, а за запис използвай Неро Ексрес.

Посетете любимата ми страница

Сподели другаде

Това е спрямо Nero, която може да се справи що-годе задоволително със запис на еднослойни дискове (DVD5), но ако записваш DVD филм на двуслойни (DVD9), за Бога, ползвай ImgBurn. Всъщност бих препоръчал да записваш всичките си дискове с ImgBurn, освен ако не ти трябват мултисесийни понякога, но можеш да останеш и с Nero - само при записа на филми на DVD9 диск Nero се осира тотално и е фатално.

Би ли се обосновал с какво Nero не струва при записи на DVD9?

П.П. Досега Nero не ми е прецакал нито един двуслоен диск, а съм записал доста такива и то именно и само с Nero!

Сподели другаде

Nero не може да поставя layer break както трябва и така доста двуслойни дискове с филми (DVD-Video) не се четат на DVD плеъри. За нормални (data) дискове не говорим.
Сподели другаде

Nero не може да поставя layer break както трябва и така доста двуслойни дискове с филми (DVD-Video) не се четат на DVD плеъри. За нормални (data) дискове не говорим.

Именно за DVD-Video говоря и аз! До сега не е имало засечка с нито един записан от мен диск (като не правя само записи за мен, разбира се).

Сподели другаде

От малкото късметлии си явно. По принцип Nero има проблеми с layer break, което не значи, че всичките дискове, записани с нея, ще са скапани, а значи, че шансовете да оплеска положението са многократно по-големи. Разбира се всеки може да ползва който софтуер желае, аз просто давам полезен съвет. Общо взето почти никой не ползва Nero за запис на DVD-Video от по-сериозните потребители по сайтове/форуми като VideoHelp, Doom9 и други. Не може да няма причина за това. :)
Сподели другаде

• 4 months later...
Здравейте , понеже не бях ползвала avi recomp от одавна, и вчера ми се наложи да я използвам и като дадох да ми съедини субтитрите с видеото, в папката която бях посочила не ми се появяваше филма който трябваше (с вградените субтитри) а ми се получиха няколко файла .. до колкото имам спомени беха нещо за аудиото за видеото за субтитрите имаше нещо ( и още поне 5-6 неща ) но филма го нямаше :lookaround: .. Моля ви помогнете спешно ми трябва :crosseyes1:
Сподели другаде

Ами пробвах и с последната , иначе имах предпоследната, но и при 2те се получава така .... а да ви попитам също така някакъв начин за увеличаване на субтитрите с avi recomp :lookaround:
Сподели другаде