m65 Публикувано Септември 21, 2008 Report Share Публикувано Септември 21, 2008 Привет на всички. Проблемът за грешката на какво се дължи според Вас. Към браузъра има инсталирани две разширения и една тема, които ползвам откакто ползувам Mozilla-та, може би вече четири години и не е имало такъв проблем. Благодаря Ви за отговорите предварително.Другото което пропуснах да споделя е, че ми се губят около 2 ГБ при инсталиране на Windows на диск С.Диск С мие 14,6 ГБ, до сега винаги ми е оставало около 12 ГБ свободно пространство, без да слагам каквото и да е след инсталирането.Интересното е че когато започна да форматирам Диск С тези около 2 ГБ вече не липсват, а ми излизат към свободното пространство. Самото преинсталиране преминава винаги без проблеми.Ползвам един и същ Windows XP Pro. с вграден SP2 от около четири години без да имам проблем.e63a_appcompat.txt Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 21, 2008 Report Share Публикувано Септември 21, 2008 Има ли някакви проблеми при работа с програмата или грешката се появява само в Event Viewer? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
m65 Публикувано Септември 21, 2008 Author Report Share Публикувано Септември 21, 2008 Това което се появява като грешка в Event Viewer се появява по време на работа с браузера като прозорец, след затварянето на които се самоизключва и самата Mozilla. Ако кликна върху въпросният прозорец се появява информацията от прикачения файл. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 21, 2008 Report Share Публикувано Септември 21, 2008 Можеш да пробваш да:- деинсталираш Firefox;- да изтриеш папката на браузъра в Program Files;- да изтриеш папките на браузъра в \Documents and Settings\\Application Data и \Documents and Settings\\Local Settings\Application Data;- да инсталираш отново Firefox. Папките във виолетово са скрити и за да ги виждаш трябва да си показал скритите файлове и папки + скритите системни файлове. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
m65 Публикувано Септември 21, 2008 Author Report Share Публикувано Септември 21, 2008 Благодаря още веднъж за отговорите. Като ми остане време ще пробвам да изпълня препоръката.А регистрите да ги почистя ли от останалото след деинсталирането на Mozilla-та. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 21, 2008 Report Share Публикувано Септември 21, 2008 А регистрите да ги почистя ли от останалото след деинсталирането на Mozilla-та.Според мен няма смисъл, освен ако не решиш да чистиш ръчно, макар и това да ми се струва леко излишно в случая.Изтриването на папките трябва да е достатъчно, а чистенето на регистратурата с програми е повече опасно, отколкото полезно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
m65 Публикувано Септември 23, 2008 Author Report Share Публикувано Септември 23, 2008 Привет отново. Значи снощи деинсталирах Mozilla-та изтрих всички нейни папки, чистих и регистрите ръчно.Днес след около двадесет минути работа с браузъра, и то основно в този сайт проблемът отново е на лице.Ето това са прозорците които се появяват с грешката.Може би проблема не е в самата Mozilla. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Lokoto Публикувано Септември 23, 2008 Report Share Публикувано Септември 23, 2008 Привет отново. Значи снощи деинсталирах Mozilla-та изтрих всички нейни папки, чистих и регистрите ръчно.Днес след около двадесет минути работа с браузъра, и то основно в този сайт проблемът отново е на лице.Ето това са прозорците които се появяват с грешката.Може би проблема не е в самата Mozilla. Йордан, Извинявам се, че се намесвам, но ми е много интересно каква версия на Mozilla-та ползваш?Да не е някоя, такава.... сглобена някъде. Също така бих ти препоръчал да си подбереш по-внимателно add-on-сите. На мен ми се е случвало да използвам някой бъгав и после се побърквам да открия причината...Това, което ти предложи Night_Raven, трябваше да оправи проблема, но само, ако използваше "девствена Mozilla" на чиста машина. ПС. Между другото, провери ли си машината за "гниди". Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 23, 2008 Report Share Публикувано Септември 23, 2008 Lokoto е прав за "гнидите" и допълненията. Аз пък на свой ред да попитам с коя версия на Service Pack си и как е инсталирана? P.S.: ако под "този сайт":след около двадесет минути работа с браузъра, и то основно в този сайтимаш предвид текущия, в който пишем, ще те разочаровам, като ти кажа, че грешиш. Не сме Калдата (и слава богу, че не сме). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
m65 Публикувано Септември 23, 2008 Author Report Share Публикувано Септември 23, 2008 Имах в предвид сайта от ScreenShot-та ( kaldata ), а не Softvisia. Колкото до Mozilla-та аз имам само една версия (2.0.0.3) и след това програмата сама се обновява до последната версия (2.0.0.16), с която съм в момента. Когато се стартира браузъра ми предлага да си инсталирам речник, инсталирам го. След това инсталирам FlashGot-а, по нататък си инсталирам и една тема-PitchDark (защото има много добър контраст). Всичко това е през самият сайт на Moziilla. Най-важното, както вече споменах в първият си пост, е че тези допълнения ги ползвам от няколко години, без да го има тизи пробем. Добавките за ISQ и Skype никога не ги инсталирам, ISQ-то дори само си инсталира търсачка в браузъра и ми променя началната страница, но после ги премахвам.Аз не вярвам проблемът да е в браузъра, или в добавките и темата. Но съм в неведение каква е причината, затова и потърсих Вашата помощ.Windows-а е с вграден SP2, и не е вграждан допълнително, копие е от оригинален диск (естествено не се гордея с това че ползвам пиратско копие) и работи от много време на доста голям брой компютри, но не съм чувал някой да има проблем от това естество.Report.txt Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 23, 2008 Report Share Публикувано Септември 23, 2008 Имаш ли спомени да си инсталирал/деинсталирал софтуер преди да се появи проблема? Откога е той?Препоръчвам да сканираш профилактично със SUPERAntiSpyware Free и Malwarebytes' Anti-Malware.В SUPERAntiSpyware кликни Scan your Computer..., избери само дял C:, избери Perform Complete Scan и кликни Next.В Malwarebytes' Anti-Malware направи бързо сканиране (Quick scan). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
m65 Публикувано Септември 23, 2008 Author Report Share Публикувано Септември 23, 2008 Антивирусната ми е Avast. Сканирал съм както с нея така и с BitDefender Online Scanner; Malwarebytes' Anti-Malware; Ad-Aware SE Personal; Spybot - Search & Destroy. С Awast; Malwarebytes' Anti-Malware; Ad-Aware SE Personal; Spybot - Search & Destroy съм сканирал както дял С, така и целият компютър, нямаше нищо открито.С SUPERAntiSpyware сега ще пробвам, тази програма не съм я използвал.А колкото до инсталиране/деинсталиране на софтуер - да правено е това (то кой ли не го е правил), но нямам спомен от нещо конкретно да е станал проблема. На следващият ден след преинсталирането го забелязах. То в деня на преинсталирането не ми остане време да ползвам Mozilla-та, гледах да инсталирам необходими те ми програми. Ето това е резултатът от SUPERAntiSpyware. Възможно ли е това да е проблемът. SUPERAntiSpyware Scan Loghttp://www.superantispyware.com Generated 09/23/2008 at 05:45 PM Application Version : 4.21.1004 Core Rules Database Version : 3577Trace Rules Database Version: 1565 Scan type : Quick ScanTotal Scan Time : 00:10:10 Memory items scanned : 348Memory threats detected : 0Registry items scanned : 308Registry threats detected : 0File items scanned : 3808File threats detected : 2 Adware.Tracking Cookie C:\Documents and Settings\Yordan Stefanov\Cookies\yordan stefanov@atwola[1].txt Trojan.Security Toolbar C:\Documents and Settings\Yordan Stefanov\Favorites\Antivirus Test Online.url Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 23, 2008 Report Share Публикувано Септември 23, 2008 Да си инсталирал различни драйвери този път? Да си правил промени по хардуера? Можеш да пробвай следното:Start -> Run -> пишеш cmd -> OK. В командния ред пишеш netsh winsock reset и натискаш Enter. Рестартираш компютъра. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
m65 Публикувано Септември 23, 2008 Author Report Share Публикувано Септември 23, 2008 Не, нищо различно от това което върви заедно с дънната платка.В смисъл драйверите за дъната платка. По хардуера нищо не е променяно. Набелязал съм захранването (понеже напрежението на +5V варира в доста широки граници) за смяна, но все не остават средства на това. Новата учебна година за децата започна, колата и нея трябва да я подготвя за зимата, а бе все някъде има ''дупки за запълване''. А сега и нов проблем. Затворих Mozilla-та, мислех да поработя тази вечер с Opera-та да видя дали ще има проблем, и компа заби. Не ми дава да пипна нищо, две-три минути чакам да се отвори таск менъжера, след отварянето му гледам процесора на 100% от които 99% са на explorer, след още три-четири минути всичко се нормализира и всичко което съм се опитвал да отворя се отваря само. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 23, 2008 Report Share Публикувано Септември 23, 2008 Високата заетост на процесора подозирам, че се дължи на автоматичните ъпдейти на Windows. Колкото до Firefox, можеш да опиташ да изключиш DEP в Windows: Start -> Run -> пишеш c:\boot.ini -> OK. Променяш стойността /NoExecute=OptIn на /NoExecute=AlwaysOff, запазваш файла (File -> Save) и рестартираш. Просто за проба дали ще се елиминира проблема. И можеш да помислиш да разкараш вредната FlexType. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост