Jump to content

Внезапен рестарт-как да разбера причината?

anton

Препоръчан пост

Проблемът е следния, на няколко пъти компа ми се рестартира внезапно, без съобщения за грешки , без сини екрани, просто така. Не е имало прекъсване на тока, не съм инсталирал нови програми, проверих за вируси, всичко е чисто. Има ли начин да рабера защо става това. Погледнах в Event viewer но и там няма никаква информация за грешки, освен жълти удивителни срещу надписа Tcpip. Със Windows XP SP3 съм
Сподели другаде

Проблемът е следния, на няколко пъти компа ми се рестартира внезапно, без съобщения за грешки , без сини екрани, просто така. Не е имало прекъсване на тока, не съм инсталирал нови програми, проверих за вируси, всичко е чисто. Има ли начин да рабера защо става това. Погледнах в Event viewer но и там няма никаква информация за грешки, освен жълти удивителни срещу надписа Tcpip. Със Windows XP SP3 съм

След инсталирането на SP3 ли започна да се случва? По време на пускането на какви приложения става това - програми, или игри? Не искам да те отчайвам, но същия проблем го имах и аз преди половин година и се оправи след като смених захранването! Според мен проблема ти се дължи, или на захранването, или на дъното. Провери за "надути" кондензатори по дъното.

Сподели другаде

Хардуерната конфигурация?

След инсталирането на SP3 ли започна да се случва? По време на пускането на какви приложения става това - програми, или игри? Не искам да те отчайвам, но същия проблем го имах и аз преди половин година и се оправи след като смених захранването! Според мен проблема ти се дължи, или на захранването, или на дъното. Провери за "надути" кондензатори по дъното.

Конфигурацияте е: дъно Foxconn P35AX-S, CPU-Intel Pentium Dual E2180 2.0Ghz, Video card NVIDIA GeForce 7300GT, Ram 2Gb, захранване Thermaltake 400W, HDD Hitachi 160Gb

Еми не помня точно кога, но май след инсталацията на SP3 (дойде ми като ъпдейт) Това рестартиране доколкото си спомням става за втори път в рамките на 1 месец, не е постоянно. Преди рестарта си спомням че разглеждах някакъв сайт с Internet Explorer 7 и започна да ми дава някаква грешка (браузъра) аз натиснах ОК няколко пъти на грешката и тогава точно май се изключи :( Лошото е че кутията е с гаранционен стикер и ме е страх да не го скъсам.

Сподели другаде

Натовари го с някоя по-тежичка игра, да видиш дали ще се рестартира.

Пуснах си филм през медиа плеера и в същото време заредих една тежичка игра, играх 5-10 минути- без проблем, дори не ми насичаше. Сега си спомних че първия път когато ми се рестартира се случи когато от контрол панела си включвах интернета. Да не би да има някаква връзка с нета?

Сподели другаде

С такава конфигурация ми е малко трудно да не ти насичат тежките игри, пък и 5-10 минути не смятам че е много като време за тест. Както и да е...

Опитай с друга версия драйвери за мрежовата карта...

Възможно е и конектора на мрежовия кабел да не прави добра връзка с мрежовата карта и като го разбуташ, РС-то да замръзне/забие/рестартира...

ПП Един въпрос:

С оригинално ХР ли си или ползвазш някоя самоделка тип amram, dareckibmw.......

2ПП Изтегли си Prime95 пусни един torture test да ти натовари системата и си пусни да гледаш някой филм с любимия си плеър.

След това тестваме и видеокартата....

Сподели другаде

Опитай с друга версия драйвери за мрежовата карта...

Възможно е и конектора на мрежовия кабел да не прави добра връзка с мрежовата карта и като го разбуташ, РС-то да замръзне/забие/рестартира...

Благодаря ти за помощта Slammer, явно тук е бил проблема, след като си оправих кабела всичко е ок. Обаче сега имам друг проблем, вчера си преинсталирах windiws-а (XP SP2) и сега имам следния проблем със стендбая. Значи цъквам си на бутончето със стендбая и компа вместо да започне да му мига диода на кутията, напълно "изгасва". Не се събужда нито от клавиатура, нито от мишка, а само от копчето Turn off. Интересното е че компа не се изключва напълно, тоест като натисна turn off, направо ми зарежда десктопа, без да зарежда уиндоус и т.н. Инсталирал съм всички драйвери, възможно ли е проблема да е заради това че не съм ъпдейтвал уиндоуса ?

Сподели другаде

Благодаря ти за помощта Slammer, явно тук е бил проблема, след като си оправих кабела всичко е ок. Обаче сега имам друг проблем, вчера си преинсталирах windiws-а (XP SP2) и сега имам следния проблем със стендбая. Значи цъквам си на бутончето със стендбая и компа вместо да започне да му мига диода на кутията, напълно "изгасва". Не се събужда нито от клавиатура, нито от мишка, а само от копчето Turn off. Интересното е че компа не се изключва напълно, тоест като натисна turn off, направо ми зарежда десктопа, без да зарежда уиндоус и т.н. Инсталирал съм всички драйвери, възможно ли е проблема да е заради това че не съм ъпдейтвал уиндоуса ?

Не е от ъпдейтите,по-скоро от настройките на Windows.

Сподели другаде

Сега започна да се събужда от клавиатурата, обаче ми е много странно защо в стендбай ми се изключва вентилатора и престава да мига диода на кутията, няма ли опасност така да прегрее нещо? Относно настройките, мисля че всичко е наред на мишката съм отбелязал "allow the device to bring the computer out of standby"
Сподели другаде

Спира вентилаторът на охлаждането на процесора и то напълно? Кой диод спира да мига?

Да, спира вентилаторът на процесора. На кутията имам 2 диода единият свети постоянно , когато компа работи, а втория само при натоварване на процесора, престават да светят и двата все е дно съм изключил кутията от мрежата

Сподели другаде

Предполагам вторият диод е червеният. Той не мига, когато се натоварва процесора, а когато има активност по твърдия диск. Колкото до спирането на вентилатора, това не е редно да става. Коя е версията на BIOS на дъното?
Сподели другаде

Предполагам вторият диод е червеният. Той не мига, когато се натоварва процесора, а когато има активност по твърдия диск. Колкото до спирането на вентилатора, това не е редно да става. Коя е версията на BIOS на дъното?

Версията е 762F1P12 флашнах биоса преди месец и нямах никакви проблеми със стендбая до вчера, когато преинсталирах уиндоуса.

Сподели другаде