radosstin Публикувано Септември 14, 2008 Report Share Публикувано Септември 14, 2008 Здравейте. Изгоря ми адапторчето на захранването на рутера ми. Той е Netggear 54 mbps WGR614 v7. На лепенката на рутера пише, че захранването му е 12V 1.0A. Въпросът ми е мога ли и от къде да закупя друго захранване или ще трябва да купувам цял комплетк рутер със захранване? Аз съм от Пловдив, ако някой знае от къде мога да го купя, ще му бъда благодарен. Предварително благодаря. С уважение: radosstin Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
aleksoft Публикувано Септември 14, 2008 Report Share Публикувано Септември 14, 2008 Можеш да си купиш какъвто и да е адаптер само съблюдавай волтажа и колко вата е да съвпадат с оригиналния адаптер.Проблема ще е буксата да бъде същата,но и това се оправя лесно изрязваш от стария адаптер и я запояваш на новия,изолираш я и си готов... ката най-бърз и евтин вариант. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tzwaro82 Публикувано Септември 14, 2008 Report Share Публикувано Септември 14, 2008 Трябва да внимавш при това много с поляритета- ако има такъв де. Нямам идея какво ползва устройството- дали прав или променлив ток. Лесно ще се ориентираш- АС- променлив DC- прав. Ако подава прав- някъде по адаптера или на рутера трябва да пише поляритета на буксата/накрайника. От там с мултицет и поялник свързваш буксата ( спазвайки поляритета ), и си готов.Успех. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
radosstin Публикувано Септември 14, 2008 Author Report Share Публикувано Септември 14, 2008 Ми той рутера ползва прав ток, но на адаптора, който купих има бутонче за смяна на поляритета. И не знам коя позиция е подходяща за мен - лявата или дясната. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tzwaro82 Публикувано Септември 14, 2008 Report Share Публикувано Септември 14, 2008 Именно това може да те принуди да си купиш нов рутер, така, че по-добре "играй" на сигурно. Намери от някъде уред, с който да си сигурен в поляритета. Един мултицет е по-малко от 5лв. (в магазините за елекро-компоненти), а със сигурност ще ти послужи и друг път. Не ми се вярва да не е предвиден поне един блокиращ диод в рутера, който да спаси устройството, но може и да няма. След това няма да е лошо да отстраниш пластмасовата част на превключвателя, за да се предпазиш от инцидентни превключвания.Успех. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vyrgozunqk Публикувано Септември 14, 2008 Report Share Публикувано Септември 14, 2008 Сложи бутончето да сочи към DC надписа - това е за прав ток... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост