Jump to content

Изгоряло захранване на рутер

Препоръчан пост

Здравейте. Изгоря ми адапторчето на захранването на рутера ми. Той е Netggear 54 mbps WGR614 v7. На лепенката на рутера пише, че захранването му е 12V 1.0A. Въпросът ми е мога ли и от къде да закупя друго захранване или ще трябва да купувам цял комплетк рутер със захранване? Аз съм от Пловдив, ако някой знае от къде мога да го купя, ще му бъда благодарен. Предварително благодаря.

С уважение: radosstin

Сподели другаде

Можеш да си купиш какъвто и да е адаптер само съблюдавай волтажа и колко вата е да съвпадат с оригиналния адаптер.Проблема ще е буксата да бъде същата,но и това се оправя лесно изрязваш от стария адаптер и я запояваш на новия,изолираш я и си готов... ката най-бърз и евтин вариант. ;)
Сподели другаде

Трябва да внимавш при това много с поляритета- ако има такъв де. Нямам идея какво ползва устройството- дали прав или променлив ток. Лесно ще се ориентираш- АС- променлив DC- прав. Ако подава прав- някъде по адаптера или на рутера трябва да пише поляритета на буксата/накрайника. От там с мултицет и поялник свързваш буксата ( спазвайки поляритета ), и си готов.

Успех.

Сподели другаде

Ми той рутера ползва прав ток, но на адаптора, който купих има бутонче за смяна на поляритета. И не знам коя позиция е подходяща за мен - лявата или дясната. :bored:
Сподели другаде

Именно това може да те принуди да си купиш нов рутер, така, че по-добре "играй" на сигурно. Намери от някъде уред, с който да си сигурен в поляритета. Един мултицет е по-малко от 5лв. (в магазините за елекро-компоненти), а със сигурност ще ти послужи и друг път. Не ми се вярва да не е предвиден поне един блокиращ диод в рутера, който да спаси устройството, но може и да няма. След това няма да е лошо да отстраниш пластмасовата част на превключвателя, за да се предпазиш от инцидентни превключвания.

Успех.

Сподели другаде