Jump to content

Съвет относно конфигурация

Препоръчан пост

Здравейте , разполагам с бюджет от ~1000 BGN , постарах се да направя 1-2 конфигураций , но понеже не съм толкова запознат с новия хардуер реших да се консултирам с вас , тъй като гледам че сте в час с нещата :)

Колебанията ми са в дънната платка и видеокартата.

1-ва конфигурация:

Motherboard: ASUS M3A, AMD 770, AM2+/AM2, DDR 1066, PCI EXPRESS, SB 7.1, LAN 1000, SATA RAID ATX - ~145BGN

CPU: ATHLON 64X2 5400+ DUAL CORE (2.8 GHZ, 1MB, 65W, AM2, BOX) - ~150BGN

Video: ATI X1950PRO AC2 512, POWERCOLOR DDR3, 256BIT, PCI EXPRESS, TV OUT - ~225BGN

RAM: 2GB DDR2 800MHZ (KINGSTON) - ~80BGN

HD: 320 GB, WD, SATA2, 7200 RPM, 16MB - 110 ~BGN

----

Кутията и захранването ги оставяме на страна те са ми най-малкия проблем в момента.

2-ра конфигурация (разликата е в дъното и видеото, иначе всичко друго е еднакво)

MOTHERBOARD: ASUS M3N78 PRO, GEFORCE 8300, AM2+, CPU TO 140W, DDR1066, VGA+PCI EXPRESS, SB7.1, LAN 1000, HDMI, 1394, SATA, RAID, ATX - ~195BGN

Video: GF9600GT, 512MB, CHINATECH 9600GT, RETAIL, PCI EXPRESS, 256BIT, DDR3, 2XDVI, TV OUT, RETAIL - ~225BGN

----

Ако имате алтернативно решение в рамките на тези пари , моля представете го.

Машината ще се използва главно за игри , затова колебанията ми са предимно в дъното и видеокартата.

Също така ще съм много благодарен , ако ме посъветвате и за добри производители на съответния хардуер.

Благодаря ви предварително! :peace: :peace: :peace:

Сподели другаде

JarComputers определено не разполагат с особено атрактивни компоненти. Добре е да се замислиш да вземеш системата от друга фирма с по-голям избор на компоненти.

За около 1К лева бих предложил следния компютър, който ще свърши работа за повечето игри:

Дънна платка: Gigabyte P35-DS3R

Процесор: Intel Core2Due E2180

Памет: Corsair XMS DDR2 2x1GB

Видеокарта: Inno3D Geforce 9800GT 512MB GDDR3

Твърд диск: Western Digital 320GB (WD3200AAKS)

Опитично устройство (DVD-записвачка): ASUS-2014L1T / LG GSA-H66N

Kутия: CoolerMaster Elite 331

Захранващ блок: PoV Black Diamond 500W

Относно компонентите, които си написал в първия коментар - определено трябва да се направят промени:

1) За дъно по-добре вземи MSI K9A2 CF-F.

2) Процесорът е приличен, но и един 4600+ може да свърши добра работа, особено след overclock.

3) X1950PRO е добър видеоускорител, но вече му мина времето. Общо взето за по-новите игри ще ти трябва поне 9600GT.

4) Твърдия диск на WD е добър, задължително трябва да е от AAKS серията. Иначе друг добър избор е 320GB Samsung HD322HJ (F1).

5) Кутията и особено захранващия блок определено не трябва да се пренебрегват.

Сподели другаде

Много ти благодаря за насоката , определено ще се възползвам от инфото което ми даде.

Нямам намерение да купувам от Джаркомп. просто им ползвам конфигуратора да се ориентирам в цените.

Проблема при мен е , че незнам коя видеокарта кога е пусната на пазара иначе също бих се спрял на 9800 като се замисля сега. :)

За дъното ще помисля още малко и може би ще е Heat Pipe модел.

На абсолютно същото захранване се бях спрял , но за кутията мислех тази

Бих те помолил , ако се сещаш за някой линк с датата на издаване на по-новите видео карти , че да си имам представа какво купувам и до кога ще ми върши работа :)

Благодаря ти пак. :peace:

Сподели другаде

Разгледай следните компоненти:

ASUS P5K-E/WIFI-AP /P35/LGA775

C2 DUO E7300 /2.66/1066/3M BOX

KIT 2X1GB DDR2 1066 A-DATA

GB R485-512H-B /HD4850 512M

500GB SEAGATE SATA2/7200/32MB

Всичко излиза около 1 079 лв. с ДДС. Ще трябва да предвидиш разходи за захранване (мога да препоръчам например FORTRON BLUESTORM II 500), оптично устройство и периферни устройства - мишка клавиатура и т. н. т.

Сподели другаде

Добре , всичко ясно , но защо всички ме съветвате за 2х1GB RAM ? Не може ли 2GB като цяло на добри производители.

Моля разяснете ми :)

А относно видео картата-изчетох половината гугъл и се спирам между ATI HD4850 и GF9800GT , зависи според дъното.

Благодаря на всички отново.

Сподели другаде

При ползване на 2 банки памет се оползотворява двуканалният режим на работа, който води до завишена производителност, което е и причината да се вземат две еднакви банки, както и да има готови комплекти.
Сподели другаде