Dakata21 Публикувано Септември 10, 2008 Report Share Публикувано Септември 10, 2008 Значи монитора ми е натроен да се изключва след 5 минути неактивност. Когато си пусна филм на WMP в 90% от случаите се изключва докато върви филма. По-рано на стария ми компютър не се случваше, но после се появи. От скоро имам нов компютър и проблема съществува и при него. Някой знае ли как да накарам монитора да не се изключва когато върви филм, но ако няма пусната програма да си се изключва според настройките? При KMPlayer например това не се случва. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tzwaro82 Публикувано Септември 10, 2008 Report Share Публикувано Септември 10, 2008 Значи монитора ми е натроен да се изключва след 5 минути неактивност. Когато си пусна филм на WMP в 90% от случаите се изключва докато върви филма. По-рано на стария ми компютър не се случваше, но после се появи. От скоро имам нов компютър и проблема съществува и при него. Някой знае ли как да накарам монитора да не се изключва когато върви филм, но ако няма пусната програма да си се изключва според настройките? При KMPlayer например това не се случва. Много икономичен режим- 5 минути... Ako e CRT бързо ш'а се "бъгне", за TFT също не вярвам да се препоръчва. От това което съм учил, и сега работя, ясно си спомням, че най-тежкият за всяка машина, е пусковият процес. Виж в настройките на плеъра- Tools-->Options... Отоври таба Player, и погледни в раздела Player settings - има опция да забраниш предпазителя на екрана (би трябвало да помогне), чрез махане на отметката пред Allow screen saver during playback. Ако е махната - сложи я, дай ОК, и рестартирай само плеъра, след което я махни и виж има ли промяна.Пробвай и вариант, да пуснеш предпазител на екрана- поне на минута, преди времето на изключване на монитора. Ако не друго, то поне няма да му съкратиш живота, ако проблема с плеъра остане.И няколко въпроса- някакви наблюдения и зависимости, кога се изключва монитора- или кога не се изключва.Какво се промени в старата ти машина, че да настъпи проблема- наблюдения?Успех! При мен често се случва Windows-a (Vista x86) да забрави да пусне Screen saver-a, но след "напомняне" известно време не дава ядове - докато не блокира някой плеър п.п. Малко шарено стана, ама се ядва - все още Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Dakata21 Публикувано Септември 10, 2008 Author Report Share Публикувано Септември 10, 2008 Мерси за съвета относно изключването. Ами при стария комп мисля че се получи след преинсталация. И като стана въпрос има ли някакво значение дали изключвам монитора от копчето му след като спра компа? Става въпрос за TFT. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 10, 2008 Report Share Публикувано Септември 10, 2008 Може би ще спестиш някоя-друга стотинка (буквално) от сметката за тока, защото консумацията на енергия трябва да спадне. И все пак разликата трябва да е нищожна и не виждам кой нормален човек би бил толкова обсебен от спестяване. Общо взето по същата логика трябва да изключваш и телевизора от копчето и останалата черна техника от контакта. Накратко: за Бога, не издребнявай чак толкова. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Dakata21 Публикувано Септември 11, 2008 Author Report Share Публикувано Септември 11, 2008 Не става въпрос за икономия. Просто когато монитора е в standby копчето мига в синьо и е малко дразнещо. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 11, 2008 Report Share Публикувано Септември 11, 2008 Щом те дразни толкова, изключвай си го. Няма значение за монитора. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост