mate Публикувано Септември 10, 2008 Report Share Публикувано Септември 10, 2008 Здравейте.Днеска си купих нова ЛАн карта Sweex Lan PCI CARD GIGABIT. Значи проблема ми е следния не може да се свърже с нета и не знам какво да направя моля ви спешно е помогнете . А и ми изписва това Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tzwaro82 Публикувано Септември 10, 2008 Report Share Публикувано Септември 10, 2008 Ако не ползваш рутер, а включваш направо кабела на доставчика, предполагам причината е, че с новата карта идва "бонус" и нов МАС адрес, който е непознат за доставчика ти, и ако е това има 2 възможни изхода:1/ Сменяш МАС адреса на картата, като го правиш като на предната ти2/ Вижда ти се сложно всичко това- звъниш на доставчика си и му казваш, че си си сменил ЛАН картата, и му каваш новият МАС който моше да видиш най-бързо като драснеш ipconfig /all в Start --> Run --> cmd <Enter> ipconfig /all <Еnter>Успех! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mate Публикувано Септември 10, 2008 Author Report Share Публикувано Септември 10, 2008 А къде мога да го намеря този MAC адрес Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tzwaro82 Публикувано Септември 10, 2008 Report Share Публикувано Септември 10, 2008 Имаш 2 ЛАН карти. Ето МАС адреса на гигабитовата Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mate Публикувано Септември 10, 2008 Author Report Share Публикувано Септември 10, 2008 ОК а как да го сменя и как да сложа стария Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 10, 2008 Report Share Публикувано Септември 10, 2008 Десен клик върху My Computer -> Properties -> Hardware -> Device Manager -> двоен клик върху Network Adapters -> двоен клик върху картата, на която искаш да смениш MAC адреса -> Advanced -> вляво избираш Network Address -> вдясно пишеш въпросния MAC адрес без тиретата в полето -> потвърждаваш с OK. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост