Jump to content

Проблем с LAN карта

mate

Препоръчан пост

Здравейте.

Днеска си купих нова ЛАн карта Sweex Lan PCI CARD GIGABIT. Значи проблема ми е следния не може да се свърже с нетаpost-5936-1221053864_thumb.jpg и не знам какво да направя моля ви спешно е помогнете . А и ми изписва товаpost-5936-1221053951_thumb.jpg

Сподели другаде

Ако не ползваш рутер, а включваш направо кабела на доставчика, предполагам причината е, че с новата карта идва "бонус" и нов МАС адрес, който е непознат за доставчика ти, и ако е това има 2 възможни изхода:

1/ Сменяш МАС адреса на картата, като го правиш като на предната ти

2/ Вижда ти се сложно всичко това- звъниш на доставчика си и му казваш, че си си сменил ЛАН картата, и му каваш новият МАС който моше да видиш най-бързо като драснеш ipconfig /all в Start --> Run --> cmd <Enter> ipconfig /all <Еnter>

Успех!

Сподели другаде

Десен клик върху My Computer -> Properties -> Hardware -> Device Manager -> двоен клик върху Network Adapters -> двоен клик върху картата, на която искаш да смениш MAC адреса -> Advanced -> вляво избираш Network Address -> вдясно пишеш въпросния MAC адрес без тиретата в полето -> потвърждаваш с OK.
Сподели другаде