Jump to content

Молба за съвет при избор на лаптоп

Препоръчан пост

Здравейте :)

Преди известно време реших да продам настолния си компютър и да купя преносим такъв. Естествено след това решение започна чуденето какво точно да си взема и без много да помня защо се ориентирах към лаптопи с широки екрани от по 16". Страшно много ми хареса този лаптоп:

http://www.electron.bg/product_info.php?cP...oducts_id=13997 (ето и едно добро ревю за него тук)

Добър процесор, хубава видеокарта, достатъчно много РАМ и HDMI изход.

Вчера обаче в Технополис видях нещо, което ме заинтригува, а именно това:

http://img523.imageshack.us/img523/416/pic29bz3.th.png

Ето и данните на това зверче - http://911.bg/a2/offers.asp?parent=3187&p=3383871 и още малко инфо - http://reviews.cnet.com/laptops/sony-vaio-...7-33088924.html

Та, молбата ми е, ако можете да ми помогнете да се ориентирам и евентуално да избера между двата продукта или да ми препоръчате трети като ми обясните с какво е по-добър от тези. Също така ще бъда благодарен ако споделите мнение за посочените по-горе два модела и какво мислите за параметрите им.

Само да уточня, че търся нещо в ценовия клас около 1700-1800 лева с ДДС.

Благодаря.

Редактиран от Tragedy
Сподели другаде

Здравей.

Преди известно време реших да продам настолния си компютър и да купя преносим такъв. Естествено след това решение започна чуденето какво точно да си взема и без много да помня защо се ориентирах към лаптопи с широки екрани от по 16"

Това означава ли, че искаш да ползваш мобилен вместо настолен компютър у дома? Би било добре да кажеш за какво ще се ползва машината, защото ако ще се върши сериозна работа и/или ще се играят нови ("тежки") игри определено лаптоп не е добро решение в сравнение с един нов настолен компютър. Най-вече като съотношение цена / производителност.

Страшно много ми хареса този лаптоп:

http://www.electron.bg/product_info.php?cP...oducts_id=13997 (ето и едно добро ревю за него тук)

Добър процесор, хубава видеокарта, достатъчно много РАМ и HDMI изход.

Машинката определено не е лоша и си има всичко необходимо, включително добър видеоконторлер, който осигурява доста добра 3D производителност като за мобилно решение. Аз лично не съм голям любител на Acer, но мисля, че това решение е добро. Друг е въпросът, че ако търсиш повече мобилност, моделите с големи екрани не са много добър избор.

Един 12,1" (тук обаче моделите с добра видеокарта са много малко) или 15,4" определено е по-удобен за пренасяне. Също така, ако търсиш мобилност, но в същото време искаш да ползваш системата пълноценно у дома, може да размислиш върху идеята да си свържеш външен монитор, на който ще работиш много по-комфортно, когато си у дома.

Вчера обаче в Технополис видях нещо, което ме заинтригува, а именно това:

http://img523.imageshack.us/img523/416/pic29bz3.th.png

Kaто параметри машината е добра. Процесорът й е малко по-добър от този, използван при Acer-а, но разликата не е голяма. Отново е налице всичко необходимо, но видеоконтролера определено е по-слаб от този на Acer-а, което би било проблем, ако се играят по-сериозни игри или се ползват други тежки 3D приложения.

Като цяло машинките, които си харесал не са лоши. Добре е преди да направиш окончателен избор да ги разгледаш на живо, защото може да има особеност в дизайна (например поведението на тъчпада, клавиатурата или друг детайл), която да ти създава неудобства в бъдеще. Също така, ако планираш да инсталираш Windows XP или друга OS - да се увериш предварително, че в интернет се намират необходимите драйвери за устройства.

От другите производители, приблизително в този клас ми допада Dell Studio 1535 (1735 също е много добър, но е по-скъп). В него ми харесва изчистеният дизайн и приемливата цена за параметрите, с които разполага.

Сподели другаде

Гласувам също за първият. Има по-добър видео контролер, а другите параметри като цяло са еднакви, на всичкото отгоре е доста по-евтин, а и ми допада повече като визия... Смятам, че само заради марката "Сони" не си заслужава парите отгоре. :)
Сподели другаде

Благодаря ви за отговорите.

kanelov, принципно си използвам компютъра за основни действия като работа с Интернет, работа с файлови мениджъри и тестване на програми. Няма да го натоварвам много що се отнася до 3D, а по-скоро ще гледам филми на него и ще работя доста с Excel и текстови документи, заради които ме блазни широкия екран. Ще слушам музика и други подобни елементарни операции. Игри няма да играя много, а и да играя, те ще са старички, но е хубаво да имам по-добро видео.

Относно преносимостта - няма да го нося чак толкова, а и не ми е проблем по-големия му размер. Иначе от настолния компютър ще си оставя монитора, мишката, клавиатурата и другата периферия и даже ще потърся да си купя един dock.

В предвид тези мои разяснения, какво мислиш (мислите)?

Сподели другаде

При това положение мисля, че Acer-ът ще е по-добрия избор - видеокартата му е значително по-добра от на Sony-то, а пък разликата в производителността на процесорите / платформите е малка и едва ли ще я забележиш при работа с Интернет и офис. На практика дори и по-евтино решение като Dell Studio 1535 или Toshiba Satellie A300-15J би свършило работа за нещата, за които ще го ползваш, но те не са с 16" / 16.4" екран.
Сподели другаде

И двата дисплея са много добри и имат свойте преимущеества, става доста относително кой е по-добър, ейсър-а ее 16 " , а сони-то 16,4 , ако смяташ, че разлика в цената от над 200 лв. си струва заради 0,4 " ... а и вече големите разлики в дисплейте остават в миналото... :)
Сподели другаде

Я, Миленски е решил да си взима лаптоп :thumbsup:

Видях над какво умуваш и това което мога да кажа е следно.

Аз на Acer съм работила много малко и то преди достааа време. Със Sony VAIO имах малко по-близки срещи това лято. Клавиатурата на Sony-то ми се струваше малко дървена или поне за мен, но въпрос на вкус, усет и навик. Но съм съгласна с по-горе казаното че е добре да ги видиш моделите и най-вече да ги усетиш ;) Аз в момента пиша от едно НР и честно казано като че ли по ми допада отколкото Sony-то. След някой друг ден като видя и моя ще ти кажа и при него как е, но не мисля че ще има разлика от към клавиатурата.

Батериите и на двате лаптопа май така като гледам са 6 клетъчни което ти гарантира от 2 до 4 часа без контакт. Аз лично бих и ми се иска да намеря по-добро решение на това, но тук в САЩ възможности за това колкото искаш :-8

Видеото на Acer наистина е по-добро и аз бих предпочела него, защото така като гледам си има и Blue-ray устройство което ще рече че ще могат да се гледат филми с малко по-добро качество.

Останалото като параметри - процесор, хард диск, РАМ памет и т.н. са сходни нещата и нямат кой знае каква разлика.

Аз бих се позаинтересовала от гаранцията, защото тази пък на Acer-а я дават "Една годинИ гаранция за юридически лица". Какво ли се крие под словосъчетанието "юридически лица", не е ли гаранцията за всички лица без значение юридически ли са??? :)

Колкото до варианта DELL... и аз се бях спряла на него, но ми казаха че като подръжка DELL-а били доста скъпи, а пък и конфигурацията която аз си правих в сайта им и конфигурация, която си правих в сайта на НР нямаше почти никаква разлика в параметрите, а в цената разликата възлише на около $300 - $400.

Ами за сега това е което ми хрумва на мен. Ако има още нещо пак ще пиша, вече надявам се от моята си машика :svlove:

Сподели другаде

и аз се бях спряла на него, но ми казаха че като подръжка DELL-а били доста скъпи, а пък и конфигурацията която аз си правих в сайта им и конфигурация, която си правих в сайта на НР нямаше почти никаква разлика в параметрите, а в цената разликата възлише на около $300 - $400.

Ами за сега това е което ми хрумва на мен. Ако има още нещо пак ще пиша, вече надявам се от моята си машика :svlove:

Попринцип това се дължи на фактаа, че делл преди да вкарат някой компонент в някоя машина минава няколкодневни тестове за стабилност и т.н. , другите производители масово нямат този навик и все пак не си струва :)

Сподели другаде

на мен ми направи впечатление, че 1я acer-a имаше blu-ray, a sony-то обикновенно двд;-)

в момента и аз си търся лаптоп точно тази цена! 1800.. може би 1900лв максимум! намерих 1 добър dell и asus... но търсенето продължава. като си намеря перфектния ще пиша отново в темата!

Сподели другаде

Още един глас за ACER-a.

Не се занимавай с разните там сонита, ausu-a, делове (просто не знам какво толкова харесват на това студио 1535(освен външния вид), струва ми се търговски трик както стана с новогодишните рекламни кампании на тошиба L14)

Единствено не ми харесват вградените им камери, които така и неможаха да се научат да правят както трябва:

Иначе 24 месеца гаранция е супер особено за тази марка(по-принцип ги дават с 12 месеца), но все пак можеш да попиташ каква е гаранцията и на батерията, че по едно време беше само 6 месеца, в последствие някои модели почнаха да идват с 12 месеца гаранция на батерията, които си е допълнителен плюс.

ПП Американските HP-та са винаги за предпочитани пред тези, които се правят за европа.

В понеделник се борих с едно DV9700, сърцето ми там остана.....невероятна машина....

Сподели другаде

Здравейте! Какво ще кажете за този лаптоп за 800 лв.

Fujitsu Siemens AMILO Li 2727 SEE2-NQ2B8-LI1 Amilo Li2727, Pentium DC T2370 (1.73 GHz), 2x1GB DDRII, 250GB SATA (5400rpm), DVD±RW±R DL, 15,4" WXGA BrilliantView/ Intel® GL 960 Express Chipset, 10/100Mbps LAN, WLAN 802.11b/g/ 4x USB,S-Video, 1x CRT/6 cell battery/ 2.7 kg/ no OS/2 години международна гаранция Collect&Return

Сподели другаде

Здравейте! Какво ще кажете за този лаптоп за 800 лв.

Fujitsu Siemens AMILO Li 2727 SEE2-NQ2B8-LI1 Amilo Li2727, Pentium DC T2370 (1.73 GHz), 2x1GB DDRII, 250GB SATA (5400rpm), DVD±RW±R DL, 15,4" WXGA BrilliantView/ Intel® GL 960 Express Chipset, 10/100Mbps LAN, WLAN 802.11b/g/ 4x USB,S-Video, 1x CRT/6 cell battery/ 2.7 kg/ no OS/2 години международна гаранция Collect&Return

Би било добре да кажеш за какво ще ползваш машината. Иначе системата за парите си не е лоша. Също така може да погледнеш Asus F5Z-AP036D - eдно доста приемливо решение в този ценови диапазон.

Сподели другаде