pso Публикувано Септември 8, 2008 Report Share Публикувано Септември 8, 2008 От известно време имам доста сложен проблем с принтера (HP Color LaserJet 1600), след доста тестове посещение в сервиз и т.н. установих, че принтера е здрав и не дава дефекти с други компютри. Но при мен се появи странен проблем, като най-вероятна причина се предполага несъвместимост или грешка на драйвери за чипсета, Windows-a e Vista x64 SP1. Тъй като преди време си вървеше, като пушка предполагам, че след ъпдейт на чипсета се е заформил проблема. Дъното ми е - Fatal1ty FP-IN9, с чипсет - NVIDIA nForce 650i SLI, проблема е че принтера не принтира нормално, с много мъки искарва някоя страничка, но повечето пъти вообще не принтва нищо. Странното е че съм опитвал какво ли не, преинсталирал съм всички драйвери или съм пробвал със стари, сменял съм кабели и различни входове, даже преинсталирам Windows-a, но проблема си стои..?! Въпроса ми е, има ли начин, ако е променено нещо в чипсета да се въстанови, както е било преди време (преди последните ъпдейти)..?Ако някой има други предположения или идеи, ще съм благодарен! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 8, 2008 Report Share Публикувано Септември 8, 2008 Преинсталирал си драйверите на кои компоненти? Пробвал ли си под 32-битова операционна система? За каква промяна по чипсета и ъпдейти говориш? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
pso Публикувано Септември 9, 2008 Author Report Share Публикувано Септември 9, 2008 Преинсталирал съм драйверите на чипсета и принтера многократно, нови и по-стари версии, също така и windows-a все Vista x64 SP1, не съм пробвал с Vista x86.. По чипсета друго не съм пипал, но проблема си е на лице. :( По конкретно проблема се появи след ъпдейт на драйвер за nForce 650i SLI или поне така предполагам. Също така драйвера за HP Color LaserJet 1600 не се инсталира коректно и е доста мъчно да го напасна. Но смятам че проблема идва от драйвера на чипсета.. Май в комбинация с Vista x64 се получава пълна каша, но преди си работеше перфектно. Това ме кара да мисля че проблема може да се разреши.. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 9, 2008 Report Share Публикувано Септември 9, 2008 Да не си обновил някой драйвер от Windows Update и драйверите от официалните сайтове ли са, които си ползвал? Как деинсталира драйверите за чипсета, преди да ги преинсталираш отново? Обновявал ли си BIOS? Принтерът изкарва ли тестовата страница?И леко offtopic: има ли някаква реална причина да си с Vista 64-bit? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
pso Публикувано Септември 9, 2008 Author Report Share Публикувано Септември 9, 2008 Ами да и от Windows Update се инсталираха ъпдейти за чипсета, но иначе само оригинални драйвери от сайта на Nvidia качвам (за чипсета става дума). Инсталирам ги директно върху старите, мисля че инсталатора на Nvidia сам ги замества.Като цяло има грешка при връската с принтера, защото когато компютъра подава команди към принтера стават някакви странни неща, веднъж изкарва тест страница, но не принтира картинки например. Друг път когато опитам да настроя драйвера не принтва и тест страница и принтира примерно само началната на документ от няколко страници. Идеята ми е мога ли да деинсталирам напълно драйверите за чипсета, без остатъци, защото даже след формат на диска проблема се появява отново..?!Относно BIOS-a ъпдейтван е, но отдавна, мисля че нямам проблеми с него. А Windows-a, като се замисля реална причина да съм точно с 64bit, няма.., по скоро съм свикнал от доста години го карам на 64bit.. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 9, 2008 Report Share Публикувано Септември 9, 2008 Препоръчвам да не обновяваш драйверите от Windows Update. Предлагам да деинсталираш драйверите както трябва:1) деинсталираш драйверите от Add or remove programs;2) минаваш в Safe Mode и почистваш с Driver Sweeper: в програмата маркираш NVIDIA - Chipset и кликаш Clean;3) минаваш в нормален режим и инсталираш драйвера на чипсета от сайта на NVIDIA. Да не говорим, че ако имаш 3GB или по-малко RAM памет, е по-добре да минеш на 32 битова опреационна система: разликите в производителността са на практика минимални, докато стабилността е далеч по-висока - няма толкова проблеми с драйвери, програми и т.н. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
pso Публикувано Септември 9, 2008 Author Report Share Публикувано Септември 9, 2008 Току що почистх драйвера на чипсета и инсталирах принтера наново, но проблема е същия..Ще опитам с Vista х86, както ме посъветва. Така или иначе нямам какво да губя. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 9, 2008 Report Share Публикувано Септември 9, 2008 Нямах предвид да преинсталираш драйвера на принтера, а на чипсета/дъното. Както и да е, ще е добре да пробваш 32 битова операционна система. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
pso Публикувано Септември 9, 2008 Author Report Share Публикувано Септември 9, 2008 E да, не се изказах съвсем точно, след като почистх драйвера на чипсета, го преинсталирах, както си описал по-горе и след това и драйвера на принтера.. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост