justinn Публикувано Август 31, 2008 Report Share Публикувано Август 31, 2008 При смяна на вентилатор прекъснах пътечки на видеокартатата, някой има ли представа как да ги оправя. Спешно имам нужда от помощ. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Lokoto Публикувано Август 31, 2008 Report Share Публикувано Август 31, 2008 Може и да ти прозвучи тъпо, но ти предлагам - Спойка.Малко е трудно и трябва да имаш по-специални приспособления, но с повече въображение можеш да решиш въпроса сам.Неоходими приспособления:1) Лупа;2) Тинол3) Колофон( в никакъв случай киселинен флюс);4) Индукционен поялник - на човката можеш да си направиш тънък допълнителен връх.Надявам се по-нататък да решиш въпроса. Внимавай: Ако нямаш опит в запояването на фини детайли или не се чустваш уверен, по-добре не си играй, занеси платката на някой сервиз, те имат специалисти и ще могат да я оправят. В този случай за 10-15 лв. по-добре не рискувай! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Август 31, 2008 Report Share Публикувано Август 31, 2008 Ако решиш да запояваш с поялник, постарай се да го занулиш или заземиш, както и по всякакъв начин да предотвратиш възникването на електрически потенциал между човката на поялника и пистите, които ще запояваш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
justinn Публикувано Август 31, 2008 Author Report Share Публикувано Август 31, 2008 Ами от двете мнения мога да кажа, че разполагам със всичко което ми е нужно. Поялника е газов, не е проблем. Аз лично не бих се заел да я оправям, защото нямам опит(то и заради това ги прекъснах тия пътечки). Но баща ми или 1 приятел ще го направят успешно. Също така чесно казано на ремонт няма да я давам, просто защото не си струва да дам 15лв и след това да си купя нова която е 70лв. Парите не са проблем, въпроса е, че тая видеокарта си е от както съм купил компютъра и може да се каже, че ми е нещо като слабост да си я оправя, въпреки, че твърдо бях решил да я сменя, защото тя е 128МБ и от доста време се каня да си инсталирам Test Drive Unlimited, а пък тя на по-малко от 256МБ няма да тръгне. И все пак Благодаря за съветите, определено ще се всулашам в тях и ще се опитам да си опрая да си ми е ОК =, ако евентуално ми потрябва. . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Lokoto Публикувано Август 31, 2008 Report Share Публикувано Август 31, 2008 Спешно имам нужда от помощ.... .. се опитам да си опрая да си ми е ОК =, ако евентуално ми потрябва. . justinn, Пожелавам ти успешно пазаруване! В този случай и ако бях на твоето място,не бих дал картата на "приятел" - аз щях да пробвам да я оправя, независимо от резултата. В края на краищата, ти си решил да си купиш нова, а тази едва ли ще я ползваш отново... Нещо пъхнато в кашона, трудно излиза...Пожелавам ти повече смелост и - действай!!! Успех! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост