bulldozera Публикувано Август 28, 2008 Report Share Публикувано Август 28, 2008 има ли начин да разбера модела на дъното си без да имам драйвери за него?В общи линии проблема ми е че си прейсталирах компа без да знам че нямам оригиналния диск с драйвери...Идеи и съвети? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tragedy Публикувано Август 28, 2008 Report Share Публикувано Август 28, 2008 Най-лесния начин е чрез книжката на дъното ти. Ако нямаш такава, можеш да погледнеш физически какво пише на дъното (като отвориш компютъра). Ако това те затруднява, можеш да изтеглиш програма за установяване на хардуера на компютъра. Например Everest. Или пък да си избереш от нашия каталог - http://www.softvisia.com/download.php?list.25 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
IvanD Публикувано Август 28, 2008 Report Share Публикувано Август 28, 2008 Най-лесния начин е чрез книжката на дъното ти. Ако нямаш такава, можеш да погледнеш физически какво пише на дъното (като отвориш компютъра). Ако това те затруднява, можеш да изтеглиш програма за установяване на хардуера на компютъра. Например Everest. Или пък да си избереш от нашия каталог - http://www.softvisia.com/download.php?list.25 А да знаеш такава програма, която след като анализира хардуера на машината да има опция за намиране на точните драйвъри за даено устройство? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 28, 2008 Report Share Публикувано Август 28, 2008 EVEREST Ultimate си предлага линк към сайт за изтегляне на драйвер. Има и програми, каквито искаш, но аз лично бих препоръчвал да се избягват, защото не считам преценката им за точна и надеждна.Можеш да хвърлиш око и на тази тема. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
IvanD Публикувано Август 28, 2008 Report Share Публикувано Август 28, 2008 EVEREST Ultimate си предлага линк към сайт за изтегляне на драйвер. Има и програми, каквито искаш, но аз лично бих препоръчвал да се избягват, защото не считам преценката им за точна и надеждна.Можеш да хвърлиш око и на тази тема. Открих я с програмата посочена от теб, но точно за тази звукова карта - няма!Ето я - Realtek ALC880(D) @ Intel 82801GB ICH7 - High Definition Audio Controller [A-1] Можеш ли да ми помогнеш да намерим точните драйвъри за нея, страх ме е просто да не омажа нещата.Компютъра не е мой и затова се притеснявам. В момента ти пиша от машината на момичето и съм много на зор!Ще ти бъда много благодарен ако ми помогнеш! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Август 28, 2008 Report Share Публикувано Август 28, 2008 С каква операционна система си? Можеш да свалиш драйверите на Realtek от официалната страница. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 28, 2008 Report Share Публикувано Август 28, 2008 Realtek High-Definition Audio DriverНе че даденият от panevdd линк е погрешен, напротив, но официалните даунлоуди може да са доста бавни, докато при нас има бърз мирър като алтернатива на официален линк. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
RamzesIII Публикувано Август 29, 2008 Report Share Публикувано Август 29, 2008 има ли начин да разбера модела на дъното си без да имам драйвери за него?В общи линии проблема ми е че си прейсталирах компа без да знам че нямам оригиналния диск с драйвери...Идеи и съвети? Всъщност компютъра изписва при стартиране типа на дънната платка и тъй,като информацията бързо изчезва се налага да извикате необходимите данни от Windows.Щракнете последователно върху: Start->Run въведете msinfo32 и натиснете Enter.В следващия прозорец можете да видите типа на дънната платка в реда System ModeL. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bulldozera Публикувано Август 29, 2008 Author Report Share Публикувано Август 29, 2008 Успях да подкарам Test my hardware и да стигна до...MainboardBus(es) : AGP PCI IMB USB i2c/SMBusMP Support : 1 CPU(s)Model : 945 7MC SeriesVersion :Serial Number : UYBW64600925BIOS Version : IntelR - 42302e31BIOS Date : 08/11/06BIOS Vendor : Phoenix Technologies, LTDи до там... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 29, 2008 Report Share Публикувано Август 29, 2008 Ще повторя: EVEREST Ultimate. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bulldozera Публикувано Август 29, 2008 Author Report Share Публикувано Август 29, 2008 Ще повторя: EVEREST Ultimate.Дънна платка - Неизвестно Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 29, 2008 Report Share Публикувано Август 29, 2008 Последната версия на EVEREST ли ползваш? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bulldozera Публикувано Август 29, 2008 Author Report Share Публикувано Август 29, 2008 Последната версия на EVEREST ли ползваш? Свойства на дънната платка: ID на дънната платка 08/11/2006-LakePort-6A79HFKEC-00 Дънна платка Foxconn 945G7AD/945G7MC/945GC7MC/945GZ7MC/945P7AD/945P7MC/945PL7MC Series най-новата засе4е ама мааалко широка гама сега пробвам и казвам Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 29, 2008 Report Share Публикувано Август 29, 2008 Засича го така, най-вероятно защото като цяло моделите са близки като функции и са базирани на една и съща основа. В такъв случай най-вероятно и книжката е обща. P.S.: моля, не заменяй букви с цифри. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
RamzesIII Публикувано Август 30, 2008 Report Share Публикувано Август 30, 2008 По-горе споменах,че и System Informatoon на Winodows върши същата работа!Дънната платка е Foxconn 945PL7MC series.Ето и линк да видиш как изглежда: Foxconn Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост