Jump to content

Въпрос за откриване на модела на дънна платка

Препоръчан пост

има ли начин да разбера модела на дъното си без да имам драйвери за него?

В общи линии проблема ми е че си прейсталирах компа без да знам че нямам оригиналния диск с драйвери...Идеи и съвети?

Сподели другаде

Най-лесния начин е чрез книжката на дъното ти. Ако нямаш такава, можеш да погледнеш физически какво пише на дъното (като отвориш компютъра). Ако това те затруднява, можеш да изтеглиш програма за установяване на хардуера на компютъра. Например Everest. Или пък да си избереш от нашия каталог - http://www.softvisia.com/download.php?list.25
Сподели другаде

Най-лесния начин е чрез книжката на дъното ти. Ако нямаш такава, можеш да погледнеш физически какво пише на дъното (като отвориш компютъра). Ако това те затруднява, можеш да изтеглиш програма за установяване на хардуера на компютъра. Например Everest. Или пък да си избереш от нашия каталог - http://www.softvisia.com/download.php?list.25

А да знаеш такава програма, която след като анализира хардуера на машината да има опция за намиране на точните драйвъри за даено устройство?

Сподели другаде

EVEREST Ultimate си предлага линк към сайт за изтегляне на драйвер. Има и програми, каквито искаш, но аз лично бих препоръчвал да се избягват, защото не считам преценката им за точна и надеждна.

Можеш да хвърлиш око и на тази тема.

Сподели другаде

EVEREST Ultimate си предлага линк към сайт за изтегляне на драйвер. Има и програми, каквито искаш, но аз лично бих препоръчвал да се избягват, защото не считам преценката им за точна и надеждна.

Можеш да хвърлиш око и на тази тема.

Открих я с програмата посочена от теб, но точно за тази звукова карта - няма!

Ето я - Realtek ALC880(D) @ Intel 82801GB ICH7 - High Definition Audio Controller [A-1]

Можеш ли да ми помогнеш да намерим точните драйвъри за нея, страх ме е просто да не омажа нещата.

Компютъра не е мой и затова се притеснявам. В момента ти пиша от машината на момичето и съм много на зор!

Ще ти бъда много благодарен ако ми помогнеш!

Сподели другаде

Realtek High-Definition Audio Driver

Не че даденият от panevdd линк е погрешен, напротив, но официалните даунлоуди може да са доста бавни, докато при нас има бърз мирър като алтернатива на официален линк.

Сподели другаде

има ли начин да разбера модела на дъното си без да имам драйвери за него?

В общи линии проблема ми е че си прейсталирах компа без да знам че нямам оригиналния диск с драйвери...Идеи и съвети?

Всъщност компютъра изписва при стартиране типа на дънната платка и тъй,като информацията бързо изчезва се налага да извикате необходимите данни от Windows.

Щракнете последователно върху: Start->Run въведете msinfo32 и натиснете Enter.

В следващия прозорец можете да видите типа на дънната платка в реда System ModeL.

Сподели другаде

Успях да подкарам Test my hardware и да стигна до...

Mainboard

Bus(es) : AGP PCI IMB USB i2c/SMBus

MP Support : 1 CPU(s)

Model : 945 7MC Series

Version :

Serial Number : UYBW64600925

BIOS Version : IntelR - 42302e31

BIOS Date : 08/11/06

BIOS Vendor : Phoenix Technologies, LTD

и до там...

Сподели другаде

Последната версия на EVEREST ли ползваш?

Свойства на дънната платка:

ID на дънната платка 08/11/2006-LakePort-6A79HFKEC-00

Дънна платка Foxconn 945G7AD/945G7MC/945GC7MC/945GZ7MC/945P7AD/945P7MC/945PL7MC Series

най-новата засе4е ама мааалко широка гама ;) сега пробвам и казвам :)

Сподели другаде

Засича го така, най-вероятно защото като цяло моделите са близки като функции и са базирани на една и съща основа. В такъв случай най-вероятно и книжката е обща.

P.S.: моля, не заменяй букви с цифри.

Сподели другаде