Jump to content

Документален филм за негативното влияние на изкуствения подсладител "аспартам"

Препоръчан пост

Sweet Misery: A Poisoned World е първият филм на Кори Бракет относно изкуствения подсладител "аспартам", известен под различни имена, най-често срещаното от които е "Nutrasweet". Филмът e с продължителност 90 минути и е на английски, така че не всички биха могли да разберат съдържанието му, но ако имате някакви сносни познания по въпросния език, задължително хвърлете един поглед върху филма. Струва си. Филмът е пуснат през 2004 година. През 2006 година излиза продължението му: Sweet Remedy: The World Reacts to an Adulterated Food Supply.

Информация на български за аспартама има в българската Уикипедия, която обаче далеч не е толкова пълна, колкото би трябвало да е, но ще цитирам тук по-важния за нас абзац:

Безопасността на аспартама в последните години търпи остри критики[4]. Преди всичко това се свързва с отделяния, при преработката му в човешкото тяло, метанол (метилов алкохол). Някои автори изказват опасения и заради повишаването на нивата от фенилаланил в организма (предразполага към образуването на мозъчни тумори)[5], вследствие ежедневната употреба на аспартам в напитките и храните.

Ето и друг интересен материал за четене: ГЕНОЦИДЪТ, НАРЕЧЕН АСПАРТАМ

Сподели другаде

A kaто знам, че си купувам на 2-3 дена по една кутиика или шишен и после го изпивам или смуча като бонбони... абе нямам думи, но и не знам до колко е вярно, все пак знаете, че в конкуренцията няма прошка...
Сподели другаде

А на мен наскоро ми направи огромно впечатление филма на Морган Спърлок-''Super Size Me'',и горещо го препоръчвам на любителите на бързото хранене и най-вече на'' МакДоналдс''.Във филма се разследва ролята на веригата ресторанти за бързо хранене'' МакДоналдс''в затлъстяването на американците.Спърлок прави експеримент-в продължение на месец се храни 3 пъти на ден с хамбургери и то от така наречените ''Super Size''(двойна порция).В резултат на това надебелява с над 12кг.,холестеролът му се покачва драстично,има болки в черния дроб,депресия и за капак изчезва сексуалното му желание.Този филм има невероятен успех и в отговор МакДоналдс решава да спре порциите ''Super Size''....но замислете се на какво обричаме децата си,забързани в ежедневието и при това неминуемо разрастване на веригата и у нас!
Сподели другаде

А на мен наскоро ми направи огромно впечатление филма на Морган Спърлок-''Super Size Me'',и горещо го препоръчвам на любителите на бързото хранене и най-вече на'' МакДоналдс''.Във филма се разследва ролята на веригата ресторанти за бързо хранене'' МакДоналдс''в затлъстяването на американците.Спърлок прави експеримент-в продължение на месец се храни 3 пъти на ден с хамбургери и то от така наречените ''Super Size''(двойна порция).В резултат на това надебелява с над 12кг.,холестеролът му се покачва драстично,има болки в черния дроб,депресия и за капак изчезва сексуалното му желание.Този филм има невероятен успех и в отговор МакДоналдс решава да спре порциите ''Super Size''....но замислете се на какво обричаме децата си,забързани в ежедневието и при това неминуемо разрастване на веригата и у нас!

Да за това сега си купувам средно по 6 чиизбургера и разни други боклуци току виж съм се наял... и все пак не страдам от наднормено тегло, а напротив, чудя се как да затлъстея, ма нещо нищо не помага...

ако някой знае начин как да вдигна около 10-15 килца да пише, пробвал съм всякакви 'диети' за затлъстяване и нищо и да вдигна 4-5 кила то е за около 2 до 3 дена и после пак ги свалям не мога да мръдна от 75-80 кила...

Сподели другаде