Jump to content

Проблем с инсталиране на програми

kalistu

Препоръчан пост

Здравейте

От известно време насам като се опитам да инсталирам нова програма ми излизат съобщения,че трябва да имам администраторски права.Де факто акаунта ми е настроен на администратор и никой друг не ползва компютъра.Скрийншота ми е от последното приложение,което се опитах да заредя неуспешно.На какво може да се дължи това?

http://img385.imageshack.us/img385/8489/messageor3.th.jpg

http://img508.imageshack.us/img508/4878/acountks7.th.jpg

Втория акаунт от панела не си спомням от къде се появи,може и да е от VMWARE ,която още не съм почнал да използвам.

Сподели другаде

Кога точно се появи проблемът? Опита ли да чрез System Restore (ако е бил активиран) да възстановиш системата до точка във времето, когаго не е имало проблеми?
Сподели другаде

Кога точно се появи проблемът? Опита ли да чрез System Restore (ако е бил активиран) да възстановиш системата до точка във времето, когаго не е имало проблеми?

Точно кога се появи не помня -мисля,че преди две седмици го забелязах.За това време направих ъпдейти на някои програми,вкл. пуснах Stronge DC++ ,а System Restore пускам когато явно се обърка изпълнението на някое приложение и няма друг начин.

Сподели другаде

Може да опиташ System Restore и ако няма ефект вече ще трябва един Log-файл от Process Monitor. За целта, ако след като възстановиш системата към точка във времето, когато е работила нормално все още имаш проблеми, направи следното:

1) Свали си Process Monitor и го стартирай.

2) Стартирай инсталационната програма на някои продукт, докато Process Monitor е активен. Например програмата от скрийншота - EartView.

3) Когато се появи съобщението за грешка, върни се в Process Monitor и натисни Ctrl + E, за да спреш записването на информация.

4) От менюто File избери Save и запази файла някъде на твърдия диск. След това го качи например на 4Storing и дай линк за сваляне.

Сподели другаде

Направих каквото ми каза и ето резултата:

http://4storing.com/dd8mv/18057da0b12bbcba...962c7977d5.html

Сложил съм самостоятелна защитна стена Online Armor.Може ли тя да пречи на изпълнението на инсталиращите се програми?

Сподели другаде

От Log-файлa на Process Monitor се вижда ясно, че процесът, който изпълява инсталационната програма EVSetup.exe няма достъп до някои от записите под ключа HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Shell Folders. Това може да е причината за грешката при опит за инсталация. Проблемът може да идва и от OnlineArmor, защото той разполага с HIPS механизъм, който може да контролира всяко действие. Също така той или друга програма е възможно да са направили някои промени с цел по-голяма сигурност. За целта може да деинсталираш OA временно за тест и да провериш дали пак ще има проблем.

След деинсталацията на OA провери следното:

а) Отвори Start -->Run --> "regedit".

б) Отиди до HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Shell Folders.

в) Кликни с дясното копче върху Shell Folders и от контекстното меню избери Permissions.

г) Увери се, че групата Administrators е в списъка. Ако не е - добави я, чрез бутона Add и потвърди с OK.

Направи тест дали стартира инсталацията.

Сподели другаде

Успях да инсталирам EarthView след като изключих Online Armor.Изглежда ще трябва да намеря време да се запозная по- подробно с тази защитна стена,която за момента ми допада.Направи ми впечатление,че в свойствата на този ключ не бях недвусмислено посочен като администратор.Сега ще я включа отново и ще видя дали при следващото инсталиране на програма дали ще възникне този проблем.

http://img137.imageshack.us/img137/477/shellfoldershp2.th.jpg

Сподели другаде