kalistu Публикувано Август 20, 2008 Report Share Публикувано Август 20, 2008 ЗдравейтеОт известно време насам като се опитам да инсталирам нова програма ми излизат съобщения,че трябва да имам администраторски права.Де факто акаунта ми е настроен на администратор и никой друг не ползва компютъра.Скрийншота ми е от последното приложение,което се опитах да заредя неуспешно.На какво може да се дължи това?http://img385.imageshack.us/img385/8489/messageor3.th.jpg http://img508.imageshack.us/img508/4878/acountks7.th.jpg Втория акаунт от панела не си спомням от къде се появи,може и да е от VMWARE ,която още не съм почнал да използвам. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Август 20, 2008 Report Share Публикувано Август 20, 2008 Кога точно се появи проблемът? Опита ли да чрез System Restore (ако е бил активиран) да възстановиш системата до точка във времето, когаго не е имало проблеми? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kalistu Публикувано Август 20, 2008 Author Report Share Публикувано Август 20, 2008 Кога точно се появи проблемът? Опита ли да чрез System Restore (ако е бил активиран) да възстановиш системата до точка във времето, когаго не е имало проблеми? Точно кога се появи не помня -мисля,че преди две седмици го забелязах.За това време направих ъпдейти на някои програми,вкл. пуснах Stronge DC++ ,а System Restore пускам когато явно се обърка изпълнението на някое приложение и няма друг начин. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Август 21, 2008 Report Share Публикувано Август 21, 2008 Може да опиташ System Restore и ако няма ефект вече ще трябва един Log-файл от Process Monitor. За целта, ако след като възстановиш системата към точка във времето, когато е работила нормално все още имаш проблеми, направи следното: 1) Свали си Process Monitor и го стартирай.2) Стартирай инсталационната програма на някои продукт, докато Process Monitor е активен. Например програмата от скрийншота - EartView.3) Когато се появи съобщението за грешка, върни се в Process Monitor и натисни Ctrl + E, за да спреш записването на информация.4) От менюто File избери Save и запази файла някъде на твърдия диск. След това го качи например на 4Storing и дай линк за сваляне. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kalistu Публикувано Август 21, 2008 Author Report Share Публикувано Август 21, 2008 Направих каквото ми каза и ето резултата:http://4storing.com/dd8mv/18057da0b12bbcba...962c7977d5.htmlСложил съм самостоятелна защитна стена Online Armor.Може ли тя да пречи на изпълнението на инсталиращите се програми? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Август 21, 2008 Report Share Публикувано Август 21, 2008 От Log-файлa на Process Monitor се вижда ясно, че процесът, който изпълява инсталационната програма EVSetup.exe няма достъп до някои от записите под ключа HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Shell Folders. Това може да е причината за грешката при опит за инсталация. Проблемът може да идва и от OnlineArmor, защото той разполага с HIPS механизъм, който може да контролира всяко действие. Също така той или друга програма е възможно да са направили някои промени с цел по-голяма сигурност. За целта може да деинсталираш OA временно за тест и да провериш дали пак ще има проблем. След деинсталацията на OA провери следното: а) Отвори Start -->Run --> "regedit".б) Отиди до HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Shell Folders.в) Кликни с дясното копче върху Shell Folders и от контекстното меню избери Permissions.г) Увери се, че групата Administrators е в списъка. Ако не е - добави я, чрез бутона Add и потвърди с OK. Направи тест дали стартира инсталацията. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Slammer Публикувано Август 22, 2008 Report Share Публикувано Август 22, 2008 може да сканираш за шпионски софтуер. Напоследък се навъдиха разни бацили дето правят такива зулуми...Добра програмка - Malwarebytes Anti-Malware 1.25 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kalistu Публикувано Август 22, 2008 Author Report Share Публикувано Август 22, 2008 Успях да инсталирам EarthView след като изключих Online Armor.Изглежда ще трябва да намеря време да се запозная по- подробно с тази защитна стена,която за момента ми допада.Направи ми впечатление,че в свойствата на този ключ не бях недвусмислено посочен като администратор.Сега ще я включа отново и ще видя дали при следващото инсталиране на програма дали ще възникне този проблем. http://img137.imageshack.us/img137/477/shellfoldershp2.th.jpg Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост