Flanker Публикувано Август 20, 2008 Report Share Публикувано Август 20, 2008 Реших и аз да заменя ХР с Vista но се сблъсках с много неприятен проблем. Понеже нямам никакъв опит с Виста а и няма към кого да се обърна надявам се някой тук да ми помогне. Изтеглих си 32 битова версия уж rip от оригинален диск със Service pack 1. Инсталация мина нормално според мен никакви проблеми, избрах Home Premium kaто желана версия на продукта. Системата се зарежда и като изключим, че не иска и да чуе за sound card-а ми SB Live 5.1, всичко уж е добре. Но ето го и проблема - Windows-a работи няколко минути после изведнъж излиза син екран и рестарт. Това постоянно в различен интервал но не може да изкара и 15 минути да работи. Инсталирах го още вендъж и ефекта е абсолютно същия. Нямам идея на какво може да се дължи. Компютъра ми е Pentium 4 3 GHz, 3 GB RAM, Video Nvidia FX5500 256 MB. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 20, 2008 Report Share Публикувано Август 20, 2008 Дай малко по-точна информация за хардуера. Какви драйвери инсталираш и откъде си ги взел? Какво точно пише на синия екран? Ако не можеш да го видиш, отвори Start менюто -> десен клик върху Computer -> Properties -> Advanced system settings -> трети бутон Settings (в поле Startup and Recovery) -> махни отметката на Automatically restart -> потвърди с OK. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Август 20, 2008 Report Share Публикувано Август 20, 2008 Също така ще бъде доста полезно да ни предоставиш файла с извадка от паметта, който се генерира, когато се появи BSOD, за да го анализираме. За целта, след като рестартираш системата отиди в директорията Windows и потърси файл Memory.dmp. След това го качи някъде в интернет (например на 4Storing) и ни дай линк. Стандартно Vista генерира Kernel Memory Dump и размерът не може да се разбере предварително, защото зависи от моментното състояние на системата - например драйверите на устройства, които са били заредени, колко активни процеси е имало в момента на срива, колко I/O операции са се обработвали и тн. С други думи няма фиксирано число. Би било добре, ако го компресираш преди да го качиш някъде. Ако размерът падне под 48MB може да използваш системата за прикачени файлове тук във форума и да го прикачиш към коментара си. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Flanker Публикувано Август 20, 2008 Author Report Share Публикувано Август 20, 2008 Благодаря ви за отговорите, но аз си върнах ХР-то защото имам работа с компютъра.А да се захващам отново без да знам, е има смисъл не ми се ще. По принцип имате ли представа от какво може да е проблема и дали може да се оправи?Доста голям също е този Windows. C: дяла ми 20 ГБ едва стига само за него. Дали пък не е в това причината? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 20, 2008 Report Share Публикувано Август 20, 2008 По принцип имате ли представа от какво може да е проблема и дали може да се оправи?1. Ти вече си върнал XP, с което проблемът се счита за решен.2. Така и не даде и грам информация от това, което поискахме. Не разбирам как очакваш помощ.Може би целиш да губиш нечие време? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Flanker Публикувано Август 21, 2008 Author Report Share Публикувано Август 21, 2008 Ти какво предлагаш? Да стоя 5 дена без компютъра с който си изкарвам хляба? Ако ги почна пак тия процедури значи да загубя поне половин ден в инсталация първо на Виста и после на ХР и всички необходими ми програми. Ако имам възможност ще опитам в неделя отново.Просто питах ако някой е имал или знае за подобен проблем да ми даде съвет как да се реши ако е възможно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 21, 2008 Report Share Публикувано Август 21, 2008 Аз не предлагам нищо, защото няма смисъл да предлагам каквото и да било. Просто е леко изнервящо да се занимаеш с даден проблем и изведнъж да се окаже, че потребителят си го е решил, та се чудиш защо въобще не е направил първо това, без да пита.А и никой не може да ти даде идея как да си решиш проблема просто така. Неслучайно ти беше поискана информация. Ако си беше направил труда да поразгледаш други теми, щеше да разбереш, че общо взето във всичко теми със сини екрани (които не са никак малко) се иска доста информация, защото проблемът може да е причинен от много неща. Ти не даде никаква информация и въпреки това изискваше отговор. Такива неща стават само във филмите. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Flanker Публикувано Август 21, 2008 Author Report Share Публикувано Август 21, 2008 Проблема не е решен, бих искал да съм с Виста, но както казах ми трябва машината и затова си върнах ХР-то. Когато почивам, ще започна пак и ще дам информация. Темата пуснах след като бях си върнал ХР-то. Просто помислих, че може да е стандартен проблем затова попитах. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост