hkoko Публикувано Август 16, 2008 Report Share Публикувано Август 16, 2008 Преди около десетина дни ми се лепна една гадост"Антивирус ХП 2008" Замени ми тапета на декстопа със син екран с една жълта табела за голяма опасност и тн.Отделно постоянно нещо ме сканираше и ми изкарваше хиляди вируси.Когато реших да влезна в добавяне и изтриване на програми и да го делна - нищо не се получаваше.После се опитах да влезна в диспечера на задачите и да спра процеса , но не ме пусна изписа ми ,че администатора на ПЦ ми е забранил това.А администратора съм аз.Спрях нета и влезнах под сеифмод - отдаде ми се да изтрия всеки фаил който ми е лепнала тая гад/поне тези които видях/Като че ли всичко позамяза докато не пуснах нета и пак всичко отначало.Поразчетох се из форумити и свалих "Malwarebytes'"Сканирах и всичко се оправи този път наистина.Проблема сега е ,че нямам виндовския менажер за разглеждане на картини.Отварям си изображенията с офиса и мозила.Вина ми добър и поне за сега не ми се форматира.Как да си оправя проблема с изображенията .Ако някой знае какво точно ми е изтрила тая гад и то къде да си го намеря мо ля за помощ.Мерси предварително за всеки смислен отговор. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Август 16, 2008 Report Share Публикувано Август 16, 2008 Може да опиташ този Reg-файл. Сваляш го (например на работното поле) и кликваш двукратно върху него --> Yes --> OK и направи рестарт на системата. Също така си провери асоциациите на приложенията с различните графични формати чрез Folder Options --> File Types. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
hkoko Публикувано Август 17, 2008 Author Report Share Публикувано Август 17, 2008 Нищо не се получи Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 17, 2008 Report Share Публикувано Август 17, 2008 А опита ли да промениш разширенията от Tools -> Folder Options... -> File Types? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Август 17, 2008 Report Share Публикувано Август 17, 2008 Увери се, че за графичните формати (като например JPEG) е селектирано да се отварят с Windows Picture and Fax Viewer, както е показано на тази картинка. http://i37.tinypic.com/15nvbiu.png Ако не е селектиран Windows Picture and Fax Viewer, промени настройките чрез бутона Change за съответните файлове. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
hkoko Публикувано Август 17, 2008 Author Report Share Публикувано Август 17, 2008 Увери се, че за графичните формати (като например JPEG) е селектирано да се отварят с Windows Picture and Fax Viewer, както е показано на тази картинка. http://i37.tinypic.com/15nvbiu.png Ако не е селектиран Windows Picture and Fax Viewer, промени настройките чрез бутона Change за съответните файлове.Да направих точно това още след като стартирах рег фаила който ми даде.И с десния бутон също посочвам с какво да отвори изображението.Не се получава все едно ,че чукам с мишката в/у празен екран само дето името на файла потъмнява. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 17, 2008 Report Share Публикувано Август 17, 2008 Start -> Run -> пишеш regsvr32 /i shimgvw.dll -> OK.Start -> Run -> пишеш regsvr32 shimgvw.dll -> OK.Ако се появи някакво съобщение, в което не се казва, че операцията е "succeeded", дай шот на съобщенито или го препиши тук. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
hkoko Публикувано Август 17, 2008 Author Report Share Публикувано Август 17, 2008 Night_Ravenнезнам какво точно ме накара да направя , но съм ти много благодарен и няма нужда да пращам шотове Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 17, 2008 Report Share Публикувано Август 17, 2008 незнам какво точно ме накара да направя ,Регистрира наново динамичната библиотека (DLL), отговорна за отварянето на картинки и използвана от т.нар. Windows Picture and Fax Viewier. При заразяването с гадината или при премахването й после въпросната библиотека явно е била отрегистрирана, затова я регистрирахме наново за всеки случай. А и чрез дадения .reg файл в коментара на l.kanelov трябва да са възстановени точните редове в регистратурата, в случай, че и те са били повредени. Това е в общи линии. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
hkoko Публикувано Август 17, 2008 Author Report Share Публикувано Август 17, 2008 благодаря още веднъж Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост