Jump to content

Проблем след премахване на вирус

hkoko

Препоръчан пост

Преди около десетина дни ми се лепна една гадост"Антивирус ХП 2008" Замени ми тапета на декстопа със син екран с една жълта табела за голяма опасност и тн.Отделно постоянно нещо ме сканираше и ми изкарваше хиляди вируси.Когато реших да влезна в добавяне и изтриване на програми и да го делна - нищо не се получаваше.После се опитах да влезна в диспечера на задачите и да спра процеса , но не ме пусна изписа ми ,че администатора на ПЦ ми е забранил това.А администратора съм аз.Спрях нета и влезнах под сеифмод - отдаде ми се да изтрия всеки фаил който ми е лепнала тая гад/поне тези които видях/Като че ли всичко позамяза докато не пуснах нета и пак всичко отначало.Поразчетох се из форумити и свалих "Malwarebytes'"Сканирах и всичко се оправи този път наистина.Проблема сега е ,че нямам виндовския менажер за разглеждане на картини.Отварям си изображенията с офиса и мозила.Вина ми добър и поне за сега не ми се форматира.Как да си оправя проблема с изображенията .Ако някой знае какво точно ми е изтрила тая гад и то къде да си го намеря мо ля за помощ.Мерси предварително за всеки смислен отговор.
Сподели другаде

Може да опиташ този Reg-файл. Сваляш го (например на работното поле) и кликваш двукратно върху него --> Yes --> OK и направи рестарт на системата. Също така си провери асоциациите на приложенията с различните графични формати чрез Folder Options --> File Types.
Сподели другаде

Увери се, че за графичните формати (като например JPEG) е селектирано да се отварят с Windows Picture and Fax Viewer, както е показано на тази картинка.

http://i37.tinypic.com/15nvbiu.png

Ако не е селектиран Windows Picture and Fax Viewer, промени настройките чрез бутона Change за съответните файлове.

Сподели другаде

Увери се, че за графичните формати (като например JPEG) е селектирано да се отварят с Windows Picture and Fax Viewer, както е показано на тази картинка.

http://i37.tinypic.com/15nvbiu.png

Ако не е селектиран Windows Picture and Fax Viewer, промени настройките чрез бутона Change за съответните файлове.

Да направих точно това още след като стартирах рег фаила който ми даде.И с десния бутон също посочвам с какво да отвори изображението.Не се получава все едно ,че чукам с мишката в/у празен екран само дето името на файла потъмнява.

Сподели другаде

Start -> Run -> пишеш regsvr32 /i shimgvw.dll -> OK.

Start -> Run -> пишеш regsvr32 shimgvw.dll -> OK.

Ако се появи някакво съобщение, в което не се казва, че операцията е "succeeded", дай шот на съобщенито или го препиши тук.

Сподели другаде

незнам какво точно ме накара да направя ,

Регистрира наново динамичната библиотека (DLL), отговорна за отварянето на картинки и използвана от т.нар. Windows Picture and Fax Viewier. При заразяването с гадината или при премахването й после въпросната библиотека явно е била отрегистрирана, затова я регистрирахме наново за всеки случай. А и чрез дадения .reg файл в коментара на l.kanelov трябва да са възстановени точните редове в регистратурата, в случай, че и те са били повредени. Това е в общи линии. :)

Сподели другаде